מבט לחיים הנוצצים: אלו הדברים המשותפים לכל המיליארדרים בעולם

קצת פחות מ-2,000 מיליארדרים יש בעולם. 1,826, ליתר דיוק. אמנם זן נדיר, אך כנראה שהאריות והפילים ייעלמו מהעולם לפניהם. בכל זאת, סביבת המחייה הטבעית שלהם היא כסף – משאב שמתכלה בקצב איטי יותר מהסוואנות של אפריקה. מה אנחנו באמת יודעים עליהם? אנו קוראים עליהם בתקשורת מדי פעם, בעיקר בהקשר של עסקאות רכישה ענקיות, גחמות עסקיות ומדי פעם גם רכילות עסיסית. אבל כקבוצה מובחנת, האנשים שמחזיקים בכמעט חצי מההון העולמי לא ממש נסקרו. האתר Go Comapre הציג פילוג סטטיסטי מעניין מאוד של הקבוצה האקסקלוסיבית הזו, ואלו חלק מהממצאים שעלו בו.

יש 12 מיליארדיות בעולם
שהן כ-12% מרשימת מאה המיליארדרים העשירים ביותר, ובראשן עומדת כריסטי וולטון, יורשת אימפריית וול-מרט האמריקאית. תומכי השיוויון המגדרי יוכלו לשאוב עידוד מכך שהנתון הזה קפץ ב-50 אחוז בשני העשורים האחרונים. חובבי הפטריארכיה יתנחמו בכך שהמספר הזה לא השתנה ממש בשנים האחרונות.

רק 6% מהם השלימו דוקטורט
השכלה פורמלית היא כבר מזמן לא ערובה להצלחה כלכלית. אמנם שיעור מחזיקי התארים בקרב המיליארדרים גבוה יותר מאשר באוכלוסיית ארה"ב (שלושה אחוזים), אך לכמעט חצי מהם, 47%, יש תואר ראשון בלבד. לכרבע מהם (24%) השכלה תיכונית ומטה.

המועדון הולך ומצטמצם
בשנת 2007 היו 64 מיליארדרים שהשיגו את הונם בזכות עצמם. המשבר הכלכלי העולמי של 2008 חתך 4 מיליארדרים מהרשימה, ומאז המספר הזה יורד בהתמדה, כאשר היום ישנם רק 58 מיליארדרים כאלו. לעומת זאת, ההון המשותף של הקבוצה הזו עלה בעשרות אחוזים בעשור האחרון, מטריליון ו-178 מיליארד בשנת 2008 לטריליון ו-612 בשנה האחרונה.

גילם הממוצע של המיליארדרים, 60.8, לא מפריע להם לחיות את החיים הטובים | צילום: fotolia

לא צריכים תספורת
בשנה שעברה הגיע מספר המיליארדרים הקירחים לשיא – 23% מסך כל המיליארדרים. בעקבות איבוד נכסים או השתלת שיער ירד המספר הזה השנה ל-21, אך הוא עדיין גבוה באופן קצת מפתיע. באופן עוד יותר מפתיע, המיליארדרים הקרחים שרדו את המשבר הכלכלי הגדול של 2008 בקלות, או כמתבקש – בלי שנפלה שערה מראשם.

הם הולכים ומזדקנים
לכסף אין גיל, אבל לבעליו יש, והוא הולך ונעשה מבוגר יותר עם חלוף הזמן. ב-1997 היה הגיל הממוצע של המיליארדרים 42.3, ממש ינוקא במונחי טייקונים, 18 שנה אחר כך קפץ הגיל הממוצע ל-60.8, כמעט כמו סך השנים שעברו מאז. ייתכן שהמיליארדרים הצעירים איבדו את הונם לאורך השנים, אבל סברה הגיונית יותר היא שאותם מיליארדרים צעירים של שנות ה-90 שמרו על מעמדם והפכו למיליארדרים המבוגרים של 2015. כמו כן, כנראה שמשתלם להיות נשוי, כיוון ש-88% מהמיליארדרים נשבעו אמונים לאהבת חייהם. וכשיש כסף, אין בעיה לעשות ילדים: ל-1 מכל 4 מיליארדרים יש 4 ילדים לפחות.

רובם אמריקאים
לא צריך להיות נחמיה שטרסלר כדי לדעת שארה"ב היא המעצמה הכלכלית הגדולה בעולם, ובכל זאת – המדינה סבלה קשות מהמשבר ב-2008 ואיבדה שבעה אחוזים מהמיליארדרים שלה. כיום יש לה נתח של 40% מרשימת המיליארדרים העולמית ששווים המצטבר הוא טריליון ו-90 מיליארד דולר. אחריה ברשימה גרמניה עם 8%, רוסיה וסין עם 6%, בריטניה עם 3% ויפן עם 2%.

ביל גייטס נותר בפסגה
לאחר מספר שנים בהם קרלוס סלים המקסיקני הוביל את הרשימה, מייסד מייקרוסופט עבר אותו בשנה שעברה וגם השנה ממשיך לשמור על פער קטן אך בטוח בראש הרשימה עם שווי של 79.2 מיליארד דולר. סלים שני עם 77.1 מיליארד דולר ו-וורן באפט שלישי עם 72.7 מיליארד דולר.

לא גוגל ולא פייסבוק
זהו דווקא מנכ"ל אמאזון ג'ף בזוס שמוביל את רשימת המיליארדרים של הסיליקון וואלי. הונו האישי אמנם גדול רק ב-400 מיליון דולר מזה של יריבו צוקרברג, ועומד על 34.8 מיליארד, אך את סרגיי ברין ולארי פייג' מגוגל הוא עוקף כבר בכ-5 מיליארד דולר.

לכתבה ב-Mako

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן