מחלקה האורתופדית במרכז הרפואי ברזילי פורשת כנפיים. בניהולו של ד״ר רונן דבי, מיושמת בה מדיניות ההתקדמות הטכנולוגית והאקדמית אותה חרת על דגלו בית החולים האשקלוני.
רוח זו מתורגמת באופן מעשי מדי יום ביומו במסדרונות המחלקה, ואחד מביטוייה מתגלם בקורסי ההעשרה האיכותיים הנערכים בחסות המערך האורתופדי ומתאפיינים ברמה הגבוהה ביותר של ידע עדכני ופרקטיקות רפואיות.
אחד קיבל מכה בברך?
המרכז הרפואי ברזילי ידוע כמוקד מצוינות בתחום החלפות המפרקים, בעיקר ברכיים ומפרק הירך. בין היתר מתהדר המערך האורתופדי של המרכז בשולחן ניתוחים יחיד מסוגו בישראל. השולחן פותח ויוצר בארצות הברית, והוא מאפשר ביצוע ניתוחים מתקדמים להחלפת ירך בגישה קדמית, דבר אשר מפחית את משך זמן ההחלמה הנדרש. יתר על כן, בתום הניתוח נעשית פעולה מקומית, בשיתוף פעולה בין האורתופדים והמרדימים, להפחתה ניכרת של הכאב לאחר הניתוח.
בבית החולים נערך השנה בפעם הרביעית קורס העשרה ברמה הגבוהה ביותר בנושא כירורגיה של הברך והירך והחלפתם. מטרת הקורס, המתקיים על בסיס שנתי, היא התמקדות בשיפור הטכניקה הניתוחית, קיצור תקופת ההחלמה ופיתוח טכנולוגיות חדשות. במסגרת הקורס בן היומיים התקיימו הרצאות ודיונים מקצועיים, סדנאות מעשיות למתמחים בכירורגיה, הכנה לבחינות השלב באורתופדיה וניתוח במעגל סגור.
ד"ר דז'ברוב עם הילדה שהציל
הניתוח, בו השתתפו ד״ר רונן דבי וד״ר קורט ננה, שהגיע מהולנד על מנת לקחת חלק בקורס היוקרתי, אפשר למשתתפים לחזות בכל שלביו בזמן אמת וללמוד ממקור ראשון על הטכניקות המעורבות בו. במהלך הניתוח הוצגה טכנולוגיה מתקדמת של התאמת שתלים אישית וממוחשבת על פי מבנה הברך האינדיבידואלי של המטופל. השתלים שבהם נעשה שימוש נבנו במיוחד עבור המנותח, וזאת לשם קבלת דיוק מרבי של מיקומם בברך.
ביומו השני של הקורס נחשפה בפני המשתתפים טכנולוגיה חדישה נוספת, כאשר ד״ר קוסטס דרטקיס מיוון הציג בפניהם רובוט להחלפת מפרק הברך. טכנולוגיה מתקדמת זו עמדה בשנה האחרונה במרכז ההתעניינות של המרכז הרפואי ברזילי.
בכנס לקחו חלק כ־100 מומחים ומתמחים לאורתופדיה מכל רחבי הארץ, ביניהם רוב מנהלי המחלקות והיחידות להחלפת מפרקים בישראל, וכן מומחים, מתמחים ומנתחים מחו״ל.
בקומה זקופה
בחודש שעבר נחל הצוות המקצועי של המערך האורתופדי בברזילי הישג מרגש ומתוק במיוחד, כאשר הציל ילדה בת 7 מגורל של שיתוק. הילדה, אשר במהלך משחק בחדר המדרגות מעדה לפיר בגובה מטר וחצי, הובהלה לבית החולים על סף שיתוק, עם פגיעה חמורה בעמוד השדרה. בבדיקות CT ו־MRI שנערכו לה במקום התברר כי הנפגעת סובלת משטף דם בסמוך לעמוד השדרה. לאחר דיונים והתייעצויות החליטו רופאי המרכז לנתח את הילדה, וזאת על אף המורכבות והסיכונים הכרוכים בדבר, המועצמים בשל ממדי גופה הקטנים של הנפגעת.
צוות המנתחים בראשותם של המומחים ד״ר רוסטם דז׳ברוב וד״ר לי ייבגני בחר לבצע ניתוח נדיר בגישת ״זעיר פולשנית״, אשר במהלכו קיבעו הרופאים את עמוד השדרה ושיחזרו אותו. הניתוח הסתיים בהצלחה מרובה. המטופלת יצאה מכלל סכנה וחוזרת לפעילות גופנית מלאה.
|