מתחם סינמה סיטי החדש הושק היום בחניון הלאום, סמוך לקריית הממשלה בירושלים ויפתח לקהל הרחב ביום חמישי הקרוב. ההשקה לוותה בהתלקחותו של וויכוח עירוני על אופיו של המקום, אשר צפוי להיות סגור במהלך השבת. בעוד האוכלוסייה החילונית בעיר, וכן היזמים היו מעדיפים לראות את המתחם פתוח גם במהלך שבתות וחגים, נראה כי העירייה היא זו שמהווה את החסם לכך, וסביר להניח כי בהרכבה הנוכחי של מועצת העיר, לא יושג רוב לשינוי ההחלטה.
קומפלקס הסינמה סיטי משתרע על פני שטח של 20 אלף מ"ר, כולל 8 קומות ובהם 19 אולמות קולנוע המעוצבים בהתאם לז'אנרים קולנועיים שונים ומכילים בסך הכל 3,000 מושבים. שטחי מסחר במקום מתפרסים על פני שתי קומות בשטח של 5,000 מ"ר וכוללים 54 בתי עסק, ביניהם מסעדות, בתי קפה וחנויות.
לא יפעל בשבת. סינמה סיטי בירושלים | צילום: סיוון פרג'
כמו כן כולל המתחם מגוון אטרקציות ותוכן כגון "עיר התנ"ך" הכוללת 62 מונומנטים ממגוון סיפורי התנ"ך מבריאת העולם, מוזיאון הקולנוע היהודי שיפתח לקראת הקיץ, אולם אינטרקטיבי "מסע ליהדות", ואזורים לילדים המעוצבים ככפר דרדסים קטן ועיר המכוניות.
המתחם שבנייתו ערכה כ-3 שנים בהשקעה של 250 מיליון שקל, צפוי למכור כ-2 מיליון כרטיסים בשנה ולקלוט 15 מיליון מבקרים כבר בשנתו הראשונה. כמו כן יספק המתחם החדש כ-700 מקומות עבודה חדשים.
"נוצר מצב אבסורדי שבמטרופולין ירושלים המונה 880 אלף תושבים, יש כיום 12 מסכי קולנוע בלבד! פחות מעשירית בהשוואה לכל עיר במדינת ישראל", אמר ליאון אדרי, מבעלי ניו לינאו סינמה. "תושבי ירושלים והסביבה "צמאים" למרכז מעין זה". " אני מאמין כי הסינמה סיטי בירושלים תמשיך לתרום לקידום תעשיית הקולנוע והתרבות בארץ", הוסיף משה אדרי, גם הוא מבעלי החברה המקימה.
ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים אמר כי העיר הפכה בשנים האחרונות ל"בירת תרבות תוססת ואטרקטיבית והסינמה סיטי הוא אלמנט נוסף שמבשר על חזרתה של בירת ישראל למרכז הבמה". בנוגע למחלוקת על פתיחת המקום בשבת, אמר בקרת כי עמדתו האישית אינה רלוונטית.
|