צ'ק פוינט, שהוקמה בשנת 1993 על ידי גיל שויד, מריוס נכט ושלמה קרמר, החלה את דרכה בהגנה על צרכנים וחברות ברשת האינטרנט, ועם השנים הלכה והתפתחה גם לעולמות המובייל, התשתיות הקריטיות ועוד. מומחים בענף מרשים לעצמם לכנותה גם היום "חברת הגנת הסייבר הגדולה בעולם" (כשאין להבין מכך שהיא גדולה יותר מחברות, כמו סיסקו ו־HP, שפועלות גם הן בענף, לצד פעילותן בענפים אחרים, אלא שהיא החברה הגדולה ביותר בעולם שעובדת אך ורק בתחום זה).
צ'ק פוינט היא לא חברת הסייבר הישראלית היחידה שקנתה לעצמה מעמד של מובילה עולמית. בתחום, שצומחים בו כל העת ענפי משנה רבים, קשה לדבר על נתחי שוק, אך יחד עם זאת, ישנן כמה עשרות חברות ישראליות שהן חלוצות בתחומי נישה של עולם הסייבר ומתוקף כך גם מובילות בהם בעולם. אחת מהן היא Deep Instinct, החברה היחידה בעולם שמיישמת טכנולוגיות של למידה עמוקה (Deep Learning) ופתרונות נוספים מתחום הבינה המלאכותית (AI) בעולם אבטחת הסייבר.
השנה נכנסה החברה לרשימת ה־Cool Vendors היוקרתית של חברת המחקר העולמית גרטנר וזכתה בתואר החברה החדשנית ופורצת הדרך במסגרת כנס אבטחת המידע המפורסם Black Hat USA, שנערך מדי שנה בלאס וגאס. כבר היום נמנים בין לקוחותיה מוסדות פיננסיים וממשלתיים מהגדולים בעולם.
|
|