רק 42.2% מבתי העסק שנפתחו בישראל בשנת 2005 שרדו עד שנת 2012 – כך עולה מנתונים שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. על פי הנתונים, אחוז השרידות הנמוך היה בענף שירותי האוכל והאירוח, בו שרדו רק 22% מבתי העסק שנפתחו.
בשנת 2012 היו בישראל כ-505,300 עסקים פעילים וכ-3,260,000 משרות שכיר של עובדים ישראלים וזרים במשק הישראלי. בלמ"ס מציינים כי 51% מהעסקים הפעילים ב-2012 לא מעסיקים שכירים. מבין העסקים הפעילים המעסיקים שכירים, כ-70% מעסיקים עד 4 שכירים ו-92% מעסיקים עד 20 שכירים.
חדש: אפליקציית האייפון של פורבס ישראל – להורדה לחצו כאן
תחום בעייתי. מסעדה ישראלית | צילום: מרק ישראל סלם
בשנת 2012 נפתחו כ-49,100 עסקים ונסגרו כ-39 אלף עסקים, כלומר נוספו כ-10,100 עסקים במגזר העסקי. תוספת זו נמוכה בהשוואה לזו שנרשמה ב-2011, בה נפתחו 50,600 בתי עסק ונסגרו 38,400.
מבחינת שיעורי שרידות, עולה מן הנתונים כי 88% מן העסקים שנפתחו בשנת 2011 שרדו גם ב-2012, אך הנתון פוחת ככל שמתקדמות השנים. כך, מתוך בתי העסק שנפתחו בשנת 2005, רק 42.2% שרדו עד 2012. העסקים ששרדו בצורה הטובה ביותר היו בתחום אספקת מים, שירותי ביוב וטיפול בפסולת. לעומתם, תחום המסעדנות מתגלה כקשה במיוחד, כאשר בו רק 22% מבתי העסק שרדו שבע שנים. למרות הנתונים הללו, מתברר כי התחום שבו נפתחים הכי הרבה בתי עסק הוא שירותי אירוח ואוכל, בו נולדו 16.1% מבין בתי העסק שנפתחו ב-2012.
|
|