רוצים להרוויח 21 אלף שקל? לכו ללמוד מדעי המחשב בטכניון

שנת הלימודים תשע"ג כבר כאן. למעלה מ-300 אלף סטודנטים עושים היום את דרכם למוסדות להשכלה הגבוהה בכדי לפתוח שנת הלימודים, להרחיב את האופקים וגם ללמוד מקצוע. אולם גם אם כבר בחרתם ללמוד חוג מסוים, בדיקת פורבס מעלה כי יש פערים של עשרות אחוזים בין שכר הבוגרים של חוגים זהים באוניברסיטאות שונות. כך, למשל, בוגרי מדעי המחשב בטכניון ירוויחו לאחר סיום הלימודים כ-41% יותר מאשר בוגרי תואר זהה באוניברסיטת בר אילן.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

להלן פירוט שכר בוגרי התארים המבוקשים – שלוש שנים לאחר סיום התואר (הדירוגים מתבססים על נתוני הלמ"ס):

מדעי המחשב

אם אתם סטודנטים למדעי המחשב, והדבר שהכי חשוב לכם הוא השכר לאחר הלימודים – כדאי לכם לרשום ביומנים שכבוגרי הטכניון תרוויחו יותר מכל הסטודנטים של מדעי המחשב בארץ, עם משכורת ממוצעת של 20,866 שקל לחודש (ברוטו), 41% יותר מבוגרי מדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן, למשל. עם זאת, בוגרי בר אילן משתלבים טוב יותר בשוק העבודה, כאשר 69.5% מהם מועסקים כשכירים בשוק העבודה אל מול 56% מבוגרי הטכניון. באוניברסיטה הפתוחה רק רבע מהבוגרים השתלבו כשכירים בשוק העבודה, אולם אלה שהתקבלו הרוויחו יותר ממרבית מבוגרי התואר במוסדות האחרים.

מצטרף מפתיע לרשימה. המרכז האקדמי למשפט ולעסקים | צילום: יח"צ

שכר חודשי ממוצע – בוגרי מדעי המחשב:

1. הטכניון – 20,866 שקל.
2. המרכז הבינתחומי – 20,263 שקל.
3. אוניברסיטת תל אביב – 20,228 שקל.
4. האוניברסיטה הפתוחה – 19,997 שקל.
5. אוניברסיטת חיפה – 18,668 שקל.

משפטים

בגזרת המשפטים, הקרב הגדול בין האוניברסיטה העברית בירושלים לבין אוניברסיטת תל אביב מוכרע, לפחות מבחינת שכר הבוגרים, לטובת העיר העברית הראשונה, כשהאוניברסיטה בירושלים נמצאת רק במקום הרביעי בדירוג השכר של בוגריה, כפי שנמדד שלוש שנים לאחר התואר. בוגרי אוניברסיטת תל אביב מרוויחים 13,682 שקל, כ-17% יותר מבוגרי העברית ו-37% יותר מהבוגרים של חיפה.

הנתון המעניין בדירוג המוסדות הוא ששניים מבין שלושת המקומות הראשונים בדירוג מאוכלסים על ידי מכללות. למקום השני הגיע המרכז הבינתחומי בהרצליה, שבוגריו מרוויחים 12,911 שקל ולמקום השלישי הגיע המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן, אשר בוגריו מרווחים 12,115 שקל בחודש בממוצע.

שכר חודשי ממוצע – בוגרי משפטים:

1. אוניברסיטת תל אביב – 13,682 שקל.
2. המרכז הבינתחומי בהרצליה – 12,911 שקל.
3. המרכז האקדמי למשפט ולעסקים – 12,115 שקל.
4. האוניברסיטה העברית – 11,645 שקל.
5. אוניברסיטת בר אילן – 10,689 שקל.

אוניברסיטת תל אביב | צילום: מיכל ראש בן-עמי

פסיכולוגיה

בניגוד למקצועות האחרים, בתואר לפסיכולוגיה רשמו בוגרי האוניברסיטה העברית את השכר הגבוה ביותר, אולם גם כך מדובר בשכר נמוך בהרבה משכר בוגרי תארים להנדסה ומדעים. בוגרי תואר ראשון של העברית מובילים את טבלת השכר בפער לא ניכר, כשהם מכניסים 7,318 שקל בחודש לאחר כשלוש שנים בשוק, 28% יותר מבוגרי בר אילן וכ-200 שקל יותר מהמקבילה התל אביבית.

שכר חודשי ממוצע – בוגרי פסיכולוגיה:

1. האוניברסיטה העברית בירושלים – 7,318 שקל.
2. אוניברסיטת תל אביב – 7,115 שקל.
3. אוניברסיטת חיפה – 6,252 שקל.
4. אוניברסיטת בר אילן – 5,679 שקל.

האוניברסיטה העברית בירושלים | צילום: ששון תירם

פערים מדהימים באמת ניתן לראות בין בוגרי החוגים השונים – כך, למשל, לאחר שלוש שנים בשוק העבודה, מרוויח בוגר תואר ראשון בהנדסת חשמל 350% יותר ממקבילו במדעי החברה – הבדל של יותר מ-15 אלף שקל בשכר החודשי. בוגר תואר למדעי המחשב מרוויח 280% יותר מבוגר מדע המדינה, כלומר קצת פחות משלוש משכורות חודשיות של בוגר מדע המדינה שוות למשכורת חודשית אחת של בוגר מדעי המחשב, וגם כאן ההפרש בשכר הוא דו ספרתי.

הדירוג המלא של הפקולטות בישראל יפורסם במהדורה המודפסת של מגזין פורבס. לרכישת מנוי לחצו כאן.


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן