Forbes Israel Logo

טרי מהמקפיא: חוקרים פיתחו דרך להקפיא ירקות מבלי לפגוע בטריותם

כאשר ירקות' ובמיוחד עלים כמו חסה ותרד מוקפאים, הם קמלים לעיסה לא אכילה, אך כעת חוקרים מאוניברסיטת לונד בשוודיה פתחו דרך להתגבר על התופעה באמצעות הזרקה של חומר נוגד קפיאה הקיים באופן טבעי בסוגים שונים של פטריות ועשבים ועוזר להם לשרוד את החורפים הקרים.

"טרהלוז הוא סוכר טבעי, פי 5 פחות מתוק מסוכרוז והוא למעשה מגן על התאים מפני קפיאה", אומרת אחת החוקרות. פרופסור פדריקו גומז, העומד בראש המחקר מסביר כי ההגנה תהיה אפקטיבית רק אם הסוכר יחדור לתוך התאים. ניתן לעשות זאת על ידי טיפול בוואקום ולאחריו העברת פולסים חשמליים שיוצרים חורים קטנים בדופן התאים ומאפשרים לחומר להיספג בהם. "המפתח במחקר הוא שאנחנו מצליחים להשאיר את התאים חיים, כך שכל תכונות הטריות לא נפגעות".

עד כה הצליחו החוקרים להקפיא ירקות למשך כחודש ולהפשיר אותם ללא פגע. בנוסף לניסויים על תרד, הצליחו להקנות גם לתותי שדה את ההגנה, אך לא לתפוחי אדמה, בשל תכונות צפיפות הרקמות שלהם. השיטה תאפשר לחקלאים להקפיא כמויות גדולות של סחורה לאורך זמן וכעת מקווים החוקרים שיוכלו למכור את הטכנולוגיה בתוך שנה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.