בחודש יולי האחרון נרשם ציון דרך במשרדי סוויטווד ונצ'רס, זרוע ההשקעות של סוויטווד קפיטל, שאותה ייסד ב-2017 עמית קורץ יחד עם מנואל זיסהולץ וסמואל כהן סולל. זה היה כאשר הצליחו לגייס 40 מיליון דולר – הסכום הראשוני המינימלי עבור האסטרטגיה של הקרן, שמכוונת ל-75 מיליון דולר.
את הכסף משקיעה הקרן בקרנות הון סיכון ישראליות וכן באופן ישיר בחברות סטארט-אפ מקומיות. "יש תקופות שבהן אתה מחפש את המשקיעים ויש תקופות שאתה מחפש במה להשקיע", מספר קורץ, שכעת, לצד המשך חיפוש אחר משקיעים, עוסק גם בהשקעת הכסף. "כל המשקיעים שלנו הם אירופים – יש לנו בנק בלגי בשם Degroof Petercam, שהוא משקיע העוגן, וכן כמה משפחות אירופאיות גדולות שהשקיעו בין 5 ל-10 מיליון דולר כל אחת".
קורץ. ההשקעה תשתלם? | צילום: ניר סלקמן
עד כה השקיע קורץ 10 מיליון דולר בשתי קרנות הון סיכון, שהשקיעו בתורן ב-10 סטארט-אפים – כל אחד מהם בעל פוטנציאל להניב סכום נאה בעתיד.
"בשביל לבחור מנהל, אני בודק את האסטרטגיה שלו, איך הוא מימש את האסטרטגיה בעבר, והאם זה הביא לתשואות גבוהות ביחס למשקיעים אחרים", מתאר קורץ את התהליך המקדים להשקעה. במקביל נבחנים גם הסטארט-אפים שאותה קרן מעוניינת להשקיע בהם, ואלה ממשיכים לקבל מסוויטווד ונצ'רס תמיכה עקיפה גם לאחר ההשקעה. "הדברים האלה יכולים לקחת גם כמה שנים. אנחנו משתדלים לא להישאר פסיביים ולעזור בעזרת הקשרים שלנו באירופה", הוא אומר.
לעולם ההשקעות הגיע קורץ לאחר שלמד שני תארים ראשונים, במשפטים ובמינהל עסקים, במרכז הבינתחומי הרצליה, ותואר שני במינהל עסקים עם התמחות ביזמות, חדשנות וניהול טכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב.
לפני חמש שנים וחצי הגיע לסוויטווד קפיטל, שם עבד בתור אנליסט ניירות ערך, אגרות חוב ומניות. הוא עזב לטובת עבודה במשרד עורכי דין במחלקת הון סיכון, אולם אז זיסהולץ וכהן סולל הציעו לו להקים ביחד את ונצ'רס.
קורץ, שנולד בניו יורק, משמש בזמנו הפנוי גם כדירקטור באיגוד הבייסבול הישראלי, שמתכונן בימים אלה לאולימפיאדת טוקיו 2020.
|
|