שיעור התעסוקה בקרב חרדים נמוך מזה של חילונים חסרי השכלה

שיעור התעסוקה של גברים חרדים ושל חסרי השכלה צנח מ-80% ל-50% מאז שנות ה-70, כך על פי דו"ח שמפרסם הבוקר מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל שחקר את ערך התעסוקה בקרב גברים בגילאים 35-54 בכלל ובחברה החרדית בפרט.

המחקר, שערך ראש מרכז טאוב, פרופ' דן בן-דוד, מעלה כי שיעורי התעסוקה של גברים חרדים נמוך במעט מאלו של גברים חילוניים שלמדו עד ארבע שנות לימוד ביסודי ועומדים על פחות מ-50%. זאת, לאחר הידרדרות מתמשכת בשיעור התעסוקה של שתי קבוצות אלו ב-30 שנים האחרונות. מנגד, שיעור התעסוקה של גברים ישראלים וערבים המחזיקים ביותר מ-16 שנות לימוד עומד מעל 90%.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

על פי פרופ' בן-דוד, בשל העובדה כי בנים חרדים כלל אינם לומדים ליבת לימודים אחרי כיתה ח', ותוכנית הלימודים שלהם עד למועד זה לוקה בחסר, הרי שההכנה של גברים חרדים לשוק העבודה זהה להכנה שיש לגברים ישראלים חסרי השכלה, וגרמה לירידה עקבית ומתמשכת בסיכוייהם למצוא עבודה.

נתונים: דן בן דוד ואיתן רגב | עיבוד נתונים של הלמ"ס

"בסוף שנות השבעים, כאשר רמת החיים בישראל היתה נמוכה יחסית ולא נדרשו כישורים רבים כדי למצוא עבודה במשק, שיעורי התעסוקה של גברים חסרי השכלה היו למעלה מ-80% וכך גם שיעורי התעסוקה של גברים חרדים היו למעלה מ-80%", אומר פרופ' בן-דוד. "היום, במשק הישראלי התחרותי והפתוח לכלכלה העולמית, שיעורי התעסוקה של גברים בעלי ההשכלה הנמוכה ביותר ירדו אל מתחת ל-50%, וכך גם שיעורי התעסוקה של הגברים החרדים". לדבריו, "הנתונים משקפים את חוסר ההזדמנויות התעסוקתיות שמערכת החינוך החרדית מעניקה לבניה".

המחקר הינו חלק מהדוח השנתי של מרכז טאוב – "מצב המדינה 2012-2011" שיתפרסם בשבוע הבא. הדוח כולל השנה ניתוח של המחאה החברתית של קיץ 2011. "ההשלכות של נתונים אלה לעתיד המשק הישראלי הינן מרחיקות לכת" מציין פרופ' בן-דוד. "הילדים החרדים מהווים היום למעלה מ-20 אחוז מהילדים בבתי הספר היסודיים – ובעשור האחרון צמח מספרם ב-57 אחוז, לעומת גידול של פחות מחצי אחוז במערכת החינוך הממלכתית".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן