11. ציפי לבני

כניסתה של ציפי לבני לממשלת נתניהו השלישית הייתה שנויה במחלוקת בקרב בוחריה, מה שלא שינה את העובדה שיו"ר מפלגת התנועה קיבלה לידיה את תיק המשפטים בכנסת ה־19.

לבני, 54, עורכת דין למשפט מסחרי ונדל"ן, פתחה משרד משלה אחרי עשר שנים של עבודה בתחום, כשבין לקוחותיה הייתה סיעת הליכוד. 

לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

מי שברקע שלה גם שירות במוסד נכנסה לפוליטיקה ב־96' ומאז הספיקה להיות חברת הליכוד וקדימה עד שייסדה את מפלגת התנועה לקראת הבחירות האחרונות. 


לבני | צילום: מרק ישראל סלם

אחרי כמעט 20 שנה בפוליטיקה ניתן למצוא ברזומה שלה תפקידים בעלי חשיבות ציבורית עליונה, ביניהם שרת החוץ, שרת הקליטה, שרת החקלאות, ממלאת מקום ראש הממשלה ועוד. 

לאחר הפסקה קצרה בקדנציה האחרונה, שבאה בעקבות ההפסד בפריימריז לשאול מופז בקדימה, הצליחה במהלך קמפיין הבחירות הקצר והאינטנסיבי שלה לגייס מאחוריה רשימה של פוליטיקאים, גנרלים ואנשי ציבור ידועים. יו"ר התנועה ביקשה מבוחריה מנדט בטענה כי תוביל את המשא ומתן המדיני, ואכן לפחות עד למועד כתיבת שורות אלו, היא עתידה לעמוד בראש המשא ומתן המדיני עם הפלסטינים, לפי הסכם קואליציוני שנחתם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. אם ההסכם אכן ייכנס לתוקף, עתידה לבני לקבל לידיה עמדת מפתח מהחשובות והמשפיעות ביותר על עתידו של הציבור הישראלי.

עד פסח הבא:

בכנסת ה־19 תצטרך לבני להוכיח, כפי שחזרה וטענה בעת כניסתה לממשלה, שלא תהיה עלה תאנה בממשלתו של נתניהו, ותממש במלוא הרצינות והנחישות את הטייטל החשוב שיש בידיה. כך שאולי, רק אולי, נוכל עד פסח הבא לדבר על הסכסוך הישראלי־פלסטיני במונחים אחרים.

  • 189,167 איש הצביעו עבור מפלגת התנועה בראשות לבני

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן