11 נגנים, 9 אתרים שונים, יצירה אחת: צפו בתזמורת ה-Wi-Fi הראשונה בעולם

11 מוזיקאי רחוב המנגנים ברכבת התחתית במנהטן, החליטו להקים את תזמורת ה-Wi-Fi הראשונה של ניו יורק ולנגן, ממיקומים שונים, דרך האינטרנט, יצירה מוזיקלית.

הרעיון של היוצר, כריס שימוז'ימה, הוביל אותו ואת המפיקה שלו אניטה אנטוני, לאתר תחנות רכבת תחתית בניו יורק בהם יש חיבור Wi-Fi, ומקומות רחוקים מספיק ממסלולי רכבת תחתית, בהם יוכלו המוזיקאים לנגן חזק מספיק על מנת שניתן יהיה לצלם אותם. "לא רצינו שיהיו קרובים למסלול הרכבות, ולרעשי הרקע שלהן", אומרת אנטוני.

הצוות, יחד עם המלחין והמעבד, ליובה זורבין, גם איתרו 11 מוזיקאים שלפי זורבין "מהווים שילוב מדהים של אנשים וכלי נגינה". הקבוצה הזו כללה מוזיקאי המנגן על מסור (כן, יש דבר כזה), אחד המנגן על טרמין (כלי אלקטרוני שמנגנים בו ללא מגע), וגם נגנים על כלים יותר מקובלים כמו אקורדיון, גיטרה, חצוצרה, כינור, צ'לו, באס ותופים.


זורבין מנצח על תזמורת ה-Wi-Fi שלו. צילום: מתוך יוטיוב

היצירה שנקראת "כוח הסיגנל", צולמה ב-9 תחנות סאבווי במנהטן, ביום ראשון בבוקר, אז התנועה בהן דלילה למדי וסיגנל האינטרנט האלחוטי הוא ברור וחזק. צוות צילום צילם את המוזיקאים מנגנים לפי הנחיותיו של זורבין, שעמד בליבו של פארק במרכז העיר וניצח על התזמורת באמצעות תשעה לפטופים, שכל אחד מהם מחובר בסקייפ אל אחת מתחנות הרכבת. האמנים מצדם היו מצוידים גם הם בסמארטפונים עם חיבור לסקייפ, ומכשיר הקלטה נייד שהעלה את איכות הצליל שהפיקו.

הצילומים שנערכו לסרטון של שלוש דקות המראה את האינטראקציה של זורבין עם הנגנים, כללו צוות של 40 איש. "הדרך היחידה לעשות זאת היתה באמצעות צילום של מספר טייקים. צילמנו כשעה וחצי ונדרשו עוד כמה שעות של בדיקות כדי לוודא שהכל עובד", מספר שימוז'ימה. "למזלנו, לא נתקנו בבעיות מצד המשטרה". לדברי המארגנים, ארגונים נוספים כבר הביעו עניין בפרויקט שמוגדר כ"תהליך מתגלגל" שממשיך להתפתח. זורבין מתאר את "כוח הסיגנל", כיצירה קצבית שקרובה יותר לפופ מאשר לסימפוניה. אתם מוזמנים לשפוט בעצמכם.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן