שלי יחימוביץ', יו"ר מפלגת העבודה, ניסתה להיות האלטרנטיבה של נתניהו ועל אף שחתרה לעבר ראשות הממשלה, נותרה לבסוף רק במקום השלישי, כשהכריזמה של לפיד תפסה אותה בפינה ודחקה אותה צעד קריטי אחד אחורה.
למרות אכזבתה מול הסקרים שניבאו לה את המקום השני, אי אפשר לקחת מיחימוביץ' את זכייתה בראשות העבודה כשגברה על עמיר פרץ, אי אפשר לקחת ממנה את שיקום המפלגה ההיסטורית שהייתה שבורה לאלפי רסיסים בכנסת ה־18, אי אפשר לקחת ממנה את מספר המנדטים שכמעט והכפיל את כוחה של הסיעה ובעיקר אי אפשר לקחת לה את הרוח הלוחמת שהביאה למפלגה ואת הרהיטות והחדות שבנאומיה.
לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
יחימוביץ' | צילום: רויטרס
העיתונאית לשעבר בת ה־53 חרתה על דגלה את האג'נדה הסוציאל־דמוקרטית שאותה קידמה כמשנה כלכלית חלופית למדיניות הקפיטליסטית של השלטון. היא לא היססה לצאת מול הטייקונים החזקים במשק ולהעלות לסדר היום את הניצול המוטה של המשאבים הטבעיים בים המלח ובייצוא הגז, ולא היססה להעלות באופן מפורט ומסודר – אולי הכי מפורט שנעשה אי פעם – את תוכניתה ומשנתה הכלכלית־חברתית.
בפעילותה בכנסת הקודמת הייתה יחימוביץ' לאחת מחברות הכנסת החרוצות ביותר כאשר נכחה במשכן כ־13.4 שעות בממוצע בשבוע והשתתפה ביותר מעשר ישיבות ועדה בחודש. בכנסת ה־18 בלבד הייתה אחראית לעשרים הצעות חוק שאושרו ונחשבה למחוקקת פורייה במיוחד. כיום, בכנסת ה־19, היא אחראית על עוד 14 חברי כנסת, כ־70 אלף מתפקדי המפלגה ובעיקר על ניסיונה של העבודה לחזור למעמדה כמפלגת שלטון בבחירות הבאות.
עד פסח הבא:
עבר הרבה זמן מאז שראינו בארצנו אופוזיציה לא מתפשרת, כזאת שלוחמת ומהווה משקל נגד לממשלה, אך גם אחראית כלפי הציבור. אחרי שיו"ר מפלגת העבודה הכריזה כי תמשיך לקדם את משנתה מחוץ לממשלה, נצפה ממנה לייצר אופוזיציה שתאתגר ותעשיר את המשחק הדמוקרטי. בפוליטיקה הישראלית זו לא משימה פשוטה כלל.
- 432 אלף איש הצביעו עבור מפלגת העבודה בבחירות האחרונות.
- 15 חברי כנסת חדשים נכנסו לכנסת ה־19 כחברי מפלגת העבודה, מתוכם 4 נשים.
|