14 הערים הגדולות: איפה התושבים מכניסים הכי הרבה ועל מה מוציאים

אחרי פירסום השכר הממוצע והחציוני בשבוע שעבר, פירסמה היום (ג') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גם נתונים על ההכנסה והצריכה של משקי הבית ב-14 הערים הגדולות בישראל. על פי הנתונים ההכנסה הממוצעת ברוטו לכל משק בית היא 16,577 ש"ח לחודש, והנטו הוא 13,829 לחודש.

ההכנסה ברוטו הגבוהה ביותר בממוצע נרשמה ברמת גן, 20,641 ש"ח לחודש, בעוד הנמוכה ביותר נרשמה בעיר הצמודה לה, בני ברק 11,347. ההכנסה נטו למשק בית הגבוהה ביותר היתה ברחובות, 16,800 ש"ח, וגם בנטו בני ברק נמצאת בסוף הרשימה עם 10,211 ש"ח.

ההכנסה כוללת בתוכה שכר עבודה, הון, תמיכות וקצבאות, ובבני ברק רבע מההכנסות מגיעות מקצבאות ותמיכות. בנוסף לכך, בבני ברק הפער בין הכנסה לצריכה הוא הנמוך ביותר.

צילום: Shutterstock

ההוצאה הממוצעת בישראל היא 14,272 ש"ח, כאשר מבין 14 הערים הגדולות החלק הגדול ביותר מתוך הסכום הזה יוצא על דיור. לכ-40% מהאזרחים אשר מחזיקים בבעלות על הדירה שלהם יש משכתנא וההחזר הממוצע הוא 2,965 ש"ח לחודש.

ההוצאה הגדולה ביותר על דיור היא בתל אביב, רמת גן ובני ברק, שם כ-30% מהצריכה מופנית לנושא הדיור. עם זאת בערי הדרום הגדולות, אשקלון, אשדוד ובאר שבע, מעל למחצית ממשקי הבית שגרים בדירה בבעלותם משלמים עליה משכנתא.

בתל אביב מוציאים על שכירות בממוצע 3,637 ש"ח, על דירה של פחות משלושה חדרים בממוצע, בעוד בבאר שבע הסכום הממוצע שיש להוציא על שכר דירה הוא 1,535 ש"ח בלבד.

סעיף ההוצאות השני בגודלו במשקי הבית הוא תחבורה ותקשורת. בחיפה, אשקלון ובאר שבע התושבים מוציאים כחמישית מההוצאה שלהם על הסעיפים הללו. הסעיף הבא הוא סעיף המזון כאשר בירושלים ובבני ברק אחוז ההוצאה על הסעיף הזה הוא הגבוה ביותר כ-18.5%.

תושבי רמת גן מובילים בהוצאה על חינוך תרבות ובידור, וכ-15% מההוצאה החודשית של תושבי העיר מופנה לתחומים הללו. בת ים סוגרת את הרשימה בסעיף הזה, מאחר ותושבי העיר מפנים רק כ-8% בממוצע מההוצאה שלהם לתחומים הללו.

לאתר דה פוסט

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן