מבין החטאים הקטנים שכולנו חוטאים בהם ומרגישים קצת אשמים, עיגול הפינות בעבודה נמצא במקום טוב בין אכילת מגנום אחרי צחצוח שיניים ל-"לשכוח" להתקשר להורים. מצד אחד, זה מובן. כולנו מרגישים לפעמים בורג קטן במערכת, ומה זה משנה אם איעלם לשעה, או שאאריך את הפסקת הסיגריה בעוד 10 דקות. אבל יש לנו חדשות מרעישות עבורכם – אין יותר סיבה להרגיש אשמים.
הזמן שאתם מבזבזים בעבודה, בין אם זה בפקק בדרך אליה, בהפסקת הצהריים או אפילו בביקור בשירותים, הוא בעצם לא זמן מבוזבז. כך לפחות עולה מספרו של חוקר אסטרטגיות היעילות בעבודה כריס ביילי (26) "פרויקט היעילות". ביילי ניסה במשך שנה שיטות שונות ומשונות של הגברת היעילות והתפוקה, ומצא שישיבה במשך רבע שעה, כך סתם, מבלי לעשות שום דבר מיוחד, היא המוצלחת ביותר. כל מה שאתם צריכים להוסיף להפסקת הבהייה נטולת רגשות האשם הבאה שלכם הם דף ועט. על פי המחקר, לישיבה של רבע שעה שבמהלכה התודעה יכולה לנדוד לאן שמתחשק לה, בלי המגבלות הקשיחות שמציבה העבודה, יש השפעה חיובית מאוד.
Fotolia :כמה דקות של חוסר מעש הן דווקא מעשה חשוב מאוד למוח שלנו | אילסטרציה
התאוריה של ביילי לא הגיעה יש מאין. מדעני מוח מכירים כבר במשך שנים רבות בתועלת של "התודעה ההיקפית" שביטוייה הם לעתים חלומות בהקיץ. במהלך העבודה התודעה שלנו נמצאת במצב ממוקד וצר, שאינו מאפשר קשרים בין חלקים שונים במוח, ומונע מרעיונות יצירתיים ופתרונות "מחוץ לקופסא" לצוץ.
ביילי עצמו מעיד שכשהוא מעוניין להיכנס למצב של תודעה היקפית הוא פשוט מתהלך בחלל העבודה עם דף ועט, מתנתק מכל טרדה אפשרית. "בכל פעם שחצבתי מקום בתודעתי, פיניתי זמן, עלו מחשבות אקראיות. רשמתי אותן על המחברת כדי שאוכל להתעסק איתן אחר כך", הוא מסביר.
המחקר של ביילי מזכיר גם מחקר אחר, שקבע שהרעיונות הטובים ביותר צצים לאנשים במהלך המקלחת. בסופו של דבר, המסקנה מכל המחקרים הללו היא אחת: אם אתם רוצים להבריק, תפסיקו להדחיק, ורוצו למקום הכי נוח שבו תוכלו להיות עם עצמכם, ועם הדף והעט, כמובן.
לכתבה במאקו
|
|