19. רוית ברניב

רוית ברניב, יו"ר תנובה, היא אחת המנהלות הנחבאות במשק. היא לא נוהגת להתראיין, ממעטת להשתתף בכנסים או בפאנלים ציבוריים ולא משמיעה ברבים דעה בנושא ציבורי או כלכלי. אבל השתיקה הזו לא מפריעה לה להימנות כאחת מהמנהלים המוערכים והמתוגמלים במשק. 

את דרכה החלה ברניב, 50, כמנהלת כספים בחברת הכבלים הקטנה גילתק, ומשם קודמה למנהלת הכספים והלוגיסטיקה של נטוויז'ן. למרות תפקידה הבכיר, ברניב לא הייתה המועמדת המועדפת להחליף את המנכ"לית רות אלון, שפרשה על רקע משבר בחברה ומצוקה ניהולית. אולם גם גלעד רבינוביץ, מחליפה של אלון, לא הצליח להחזיק מעמד, והנהלת אי.די.בי שעמה נמנתה נטוויז'ן, החליטה להטיל את מלאכת השיקום על הסמנכ"לית היעילה. 

לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

ברניב עבדה בשיתוף פעולה עם עמי אראל, מנכ"ל דסקש, וביחד הם מיזגו את נטוויז'ן עם חברת גלובקול ועם חברת השיחות הבינלאומיות ברק. בנטוויז'ן פגשה גם את בעלה היום, אבי צבי, אז סמנכ"ל שיווק בחברה והיום מנכ"ל רשת, זכיינית ערוץ 2.


ברניב | צילום: רמי זרנגר

למרות הצלחתה של ברניב, לפני חמש שנים הופתעו רבים כאשר שרי אריסון, בעלת השליטה בשיכון ובינוי, בחרה בה ליו"ר הקבוצה. המעבר הקפיץ אותה לליגת מנהלי חברות הענק ואריסון לא התאכזבה; ברניב הרחיבה את הפעילות הבינלאומית של החברה, בנתה מחדש את שדרת ההנהלה, הקפידה על ניהול חשבונאי שמרני שתרם לכך שהחברה כמעט ולא נפגעה במשבר הכלכלי ופיתחה את פעילותה בתחום האנרגיות הירוקות, הקרוב ללבה של אריסון. 

אבל יותר מכל נהנתה אריסון מהרווחיות הגבוהה של שיכון ובינוי, שבמהלך כהונתה של ברניב חילקה דיבידנדים בסך 750 מיליון שקל. גם ברניב לא קופחה, והפכה לאחת מהמנהלים המתוגמלים במשק; הכנסתה השנתית הממוצעת, כולל בונוסים ומימוש אופציות, הסתכמה ב־7 מיליון שקל. 

נסיבות פרישתה משיכון ובינוי באמצע 2012 אינן ברורות, אולם נראה שיחסיה עם אריסון לא התערערו. מקורבים לחברה טענו שברניב הגיעה לתחושת מיצוי.

חצי שנה מאוחר יותר, בינואר 2012, נענתה ברניב להזמנתה המאתגרת של זהבית יוסף־כהן לכהן כיו"ר דירקטוריון תנובה. השתיים הכירו בעת שהייתה יוסף־כהן סמנכ"לית הכספים של אי.די.בי וברניב הייתה המנכ"לית המוערכת של נטוויז'ן שבשליטת הקבוצה. בין הנימוקים למינוי, יש להניח, הייתה העובדה שברניב נתפסת כמנהלת מהסוג השקט, ממוקדת מטרה ושאינה נכנסת למלחמות אגו עם כפיפים ועמיתים.

עד פסח הבא:

כבר יותר משנה שתנובה סובלת ממחלוקת סוערת בין בעלי המניות העיקריים – אייפקס ישראל ומבטח שמיר. תנובה נתונה ללחצים סותרים: מחד, אייפקס לוחצת להחיש את תהליכי ההתייעלות בחברה לקראת מכירת השליטה, מאידך ארגוני צרכנים המוחים על ההתייקרות המסחררת במחירי המוצרים ודורשים להטיל עליה פיקוח, בעוד התחרות בענף גוברת עם הרחבת פעילותה של טרה. בתפקידה החדש תזדקק ברניב לאחד מכישוריה שהביאו אותה עד הלום: היכולת לנהל בדרכי נועם ולנווט בין אינטרסים ורגשות סוערים.

 

  • 600 רפתות משווקות את מרכולתן דרך תנובה.

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן