2. יעקב נאמן

השר ד"ר יעקב נאמן הוא ככל הנראה אחד הפוליטיקאים האמידים בישראל, בעיקר בזכות שנים ארוכות ופוריות של עבודה קשה במשרד עורכי הדין הנחשב בישראל. כאשר ייסד נאמן את שותפות הרצוג פוקס נאמן ב־1972, יחד עם עו"ד חיים הרצוג ועו"ד מייקל פוקס, החזיק כל אחד מהם שליש מן המשרד הקטן. נאמן היה מנהל המשרד והביא את הלקוחות מישראל, אך הקפיד כל השנים לשלב בין הפעילות המשרדית לפעילות האקדמית. הרצוג היה כבר אישיות בעלת שם עולמי ובעת הקמת המשרד הביא איתו את הלקוחות המשמעותיים הראשונים מארה"ב, ופוקס פעל להבאת לקוחות מבריטניה.

הרצוג היה הראשון שיצא מן המשרד לפעילות ציבורית כאשר מונה ב־1975 לשגריר ישראל באו"ם. לאחר מכן ב־1981, נבחר כח"כ מטעם מפלגת העבודה וב־1983 נבחר להיות נשיא המדינה. נאמן, נכנס ויצא מן המשרד, לתפקידים ציבוריים ובחזרה. ב־1979 כיהן לראשונה בתפקיד ציבורי כמנכ"ל משרד האוצר, ב־1996 מונה לשר המשפטים בממשלתו הראשונה של נתניהו, ב־1997, אחרי שזוכה מכתב אישום שהוגש נגדו, מונה על ידי נתניהו לשר האוצר וב־2009 מונה שוב לשר המשפטים בממשלתו השנייה של נתניהו.

על אף שאינו עוד המשרד הגדול ביותר בישראל (מבחינת מספר עורכי דין) ועל אף שהמייסדים אינם פעילים בו, נשמר להרצוג פוקס נאמן שם של מוביל בשוק. השילוב של המשרד עם החיים הפוליטיים העניק לו בולטות רבה, ובכל הדירוגים של משרדי עורכי דין ישראליים הוא מוביל הן בהכנסות והן במוניטין.

במשרד עורכי הדין עובדים כיום 179 שותפים ועורכי דין. על פי מאמר של עו"ד דודי זלמנוביץ מחברת Glawbal (חברת ייעוץ למיזוגים, רכישות והערכות שווי של משרדי עורכי דין), שנכתב על שוק עורכי הדין הישראלי באופן כללי (ולא ספציפית על משרד הרצוג פוקס נאמן) – מכניס כל אחד מעורכי הדין, לרבות שותפים, כמיליון שקל בשנה. הסכום עשוי להשתנות משנה לשנה ומעורך דין אחד לאחר, אך מדובר בסכום משוערך על סמך נתונים שהוא מציג במאמרו.

ניתן להעריך שמחזור הפעילות של משרד הרצוג פוקס נאמן עומד על 179 מיליון שקל בשנה. המוניטין של המשרד, במכפלת 1.5 המקובלת בקרב נותני שירותים, עומד על סך של 268.5 מיליון שקל.
חלקו של השר בבעלות הוא סודי. אם בעת ההקמה היו בידיו 33%, כיום כשבמשרד 59 שותפים שונים (כשיורשיהם של שני שותפיו לשעבר אינם חלק מן השותפים הללו), קשה להעריך מה בדיוק שיעורי השותפות שלו. עם זאת, לאור הבולטות של יעקב נאמן במשרד המצליח והוותק שצבר (קרוב ל־04 שנה), ניתן להעריך כי שוויו חוצה את רף ה־001 מיליון שקל.

על פי החוק, נאמן היה אמור להעביר את אחזקותיו בשותפות עורכי הדין לנאמנות עיוורת ולפעול על פי הכללים למניעת ניגוד עניינים המבוססים על דוח "אשר" משנת 2003. כלומר, להחכיר את זכויותיו בעסק לצד שלישי או לקרוב משפחה, או להשיג היתר הפוטר אותו מן החובה הזאת. נאמן לא השיב לשאלותינו בנוגע להונו הפרטי.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן