מרים פיירברג, ראש עיריית נתניה, כיכבה במהלך השנה האחרונה בכותרות. אם זה בגלל בניית האצטדיון החדש בעיר, אם זה עקב זכייתה בפרס "אות יקירת קרן שלם לראש רשות" על פעילותה למען בעלי מוגבלות שכלית ובפעם אחרת על רקע היבחרה על ידי שר המשפטים יעקב נאמן כחברה בוועדה הציבורית לבחינת תנאי פרישה מוקדמת של שופטים. כל זה מחזק את הרושם שאין מדובר בראש עיר רגילה אלא בשריף־אישה שיודעת להחזיק את העיר ולנווט אותה בבטחה קדימה.
בהיסטוריה של פיירברג, 62, רשומים לא מעט פרסים והישגים שבראשם היותה אחת משתי הנשים הראשונות, יחד עם יעל גרמן, שקיבלו לידיהן את המושכות של עיר גדולה בישראל.
לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
לפני ארבעה חודשים הציגה ראש העיר הישג חדש; לאחר שנים ארוכות של בנייה, השיקה מכבי נתניה אצטדיון חדש הכולל קומפלקס שמשתרע על פני 163 דונמים, עם 17 תאי צפייה, טכנולוגיה מהמתקדמות בעולם ותכנון ל־24 אלף מקומות נוספים. האצטדיון הספיק להגיע למקום התשיעי ברשימה היוקרתית "אצטדיון השנה" מטעם האתר stadiumdb.com.
פיירברג | צילום: רענן כהן
פיירברג, שיושבת על כס ראש העירייה כ־15 שנה, חתומה על הבאת הסניף הראשון של איקאה בארץ לנתניה ופועלת להביא גופים בינלאומיים נוספים. בתחילת 2013 רשמה לזכותה הישג נוסף, לאחר שהנהלת מינהל מקרקעי ישראל אישרה סופית את ההסכם המשולש בין מינהל מקרקעי ישראל, משרד האוצר ועיריית נתניה על פינוי מזבלת נתניה במימון המדינה ושיווק של 2,000 יחידות דיור חדשות בשטח שיתפנה – דבר שצפוי לשנות את פני מערב העיר ולהוות מנוע צמיחה נוסף עבור העיר השמינית באוכלוסייתה בישראל.
עד פסח הבא:
בנובמבר השנה יתקיימו הבחירות המקומיות. אם תמשיך פיירברג בתפקידה נרצה לראות אותה ממשיכה להביא לעיר עסקים גדולים שמזרימים כסף חדש לעיר, ובמקביל לענות למבקריה ולפתח את נושאי החינוך, הטיפוח והניקיון בעיר.
- בנתניה גרים קרוב ל־190 אלף תושבים.
- בשנת 2011 צמחה האוכלוסייה בעיר בקצב גידול שנתי של % 1.6.
- לפי נתוני הלמ"ס, ההכנסה החודשית למשק בית ממוצע (נטו) בנתניה היא 11,086 שקל.
|