25. ד"ר אורנה בלונדהיים

"תנאי הבסיס בשירות הרפואי בפריפריה לא זהים בכלל לתנאים שמקבלים תושבי המרכז", אומרת לפורבס ד"ר אורנה בלונדהיים, מנכ"לית בית חולים העמק. "המצב הסוציו־אקונומי של תושבי הפריפריה נמוך יותר, לכן התלות של האוכלוסייה בשירותים הציבוריים גבוהה יותר ובפרט ברפואה הציבורית", היא מפרטת. "זאת הסיבה שהמציאות כאן הפוכה פעמיים – במקום שאלף איש בפריפריה יקבלו יותר או לכל הפחות אותו דבר כמו אלף איש במרכז, בפועל הם מקבלים פחות, הרבה פחות".

בלונדהיים, 60, היא אחת ממשככי הכאבים ברפואה הציבורית הישראלית; רופאה שמונעת על ידי ערכים ומנהלת שמובלת על ידי סדר וארגון, תקשורת בין אישית ויזמות. אל הגליל היא הגיעה בעקבות אידיאולוגיה. היא ובעלה היו ממקימי היישוב הקהילתי־דתי "מצפה נטופה", והבחירה בבית חולים פריפריאלי הייתה מכוונת ומתוכננת – מצרך נדיר בתחום שבו איש אינו רוצה לצאת מגבולות איכילוב־תל השומר.

לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק


בלונדהיים | צילום: יח"צ

"מתוך אותה תחושת שליחות שבגללה עזבתי לצפון, חשבתי באיזה תפקיד אני יכולה להשפיע יותר?" היא נזכרת. "רופאה משפיעה ישירות על חיים של אנשים וזה המון, אבל בתור מנהלת בית החולים אני יכולה להנהיג אסטרטגיה ומדיניות. אני יכולה לגעת בבעיה באופן רחב יותר, אז החלטתי ללכת על זה".

מאז נכנסה לתפקיד, ב־2003, רשמה בלונדהיים לא מעט הישגים עבור המרכז הרפואי: היא הגדילה את מספר העובדים ב־25% (העמק מעסיק כיום כאלפיים עובדים), יזמה את הקמתה של מחלקת מחקר עבור מסטרנטים ודוקטורנטים וב־2008 זכה בית החולים בתו תקן בינלאומי לאיכות ולבטיחות הטיפול הרפואי. "אנחנו היינו הראשונים מבתי החולים בארץ שהבינו את החשיבות של עמידה בתנאים קשוחים לאיכות הטיפול והנהגנו טיפול על פי סטנדרטים בינלאומיים".

נכון להיום, המרכז הרפואי אשר מסונף באופן מלא לפקולטה לרפואה של הטכניון נמצא בתנופת בנייה; בשנה הבאה עתיד להיפתח בניין בן שבע קומות שיביא עמו פתרונות רפואה מתקדמים לתושבי הצפון, כמו סריקת MRI.

בינתיים, בלונדהיים ממשיכה להיאבק עבור צמצום הפערים בין המרכז לפריפריה. "הפערים אולי אף פעם לא ייסגרו לחלוטין, אבל הפערים בין הטיפול שמקבלים באיכילוב לבין הטיפול שמקבלים בפריפריה עדיין גדולים מדי, ולצערי זו הנקודה העיקרית. אני לא מפסיקה להילחם כדי שהתושבים יקבלו פה את הטיפול הרפואי הטוב ביותר. במובן הזה אין חשיבות למילה פריפריה, כי היא לא תירוץ לבינוניות".

מה האתגר הגדול ביותר שלך כמנהלת בית חולים בצפון הארץ? 

"האתגר הכי גדול של הצפון הוא למנוע הגירה שלילית של אוכלוסייה צעירה וחזקה. בית חולים העמק הוא המעסיק הכי גדול באזור ומהווה עוגן תעסוקתי יציב". 

מה את מצפה מעצמך לשנה הבאה? 

"השגנו לא מעט בשנה האחרונה. אם נמשיך עם תנופת הפיתוח והבנייה ונגדיל את היכולות שלנו לגייס תרומות, אני באמת ובתמים מאמינה שאפשר להמשיך לצמצם את הפערים".

 

  • שיעור התפוסה במחלקות הפנימיות: בית החולים העמק – 136%.
  • בית החולים תל השומר – 109%.
  • ברמת גן תוחלת החיים היא 82.6. בבאר שבע – 79.8.
  • בישראל יש 3.28 מיטות בבתי חולים לכל 1,000 נפש, ביחס ל־7.63 באוסטריה.
  • 40.86% מהרופאים בישראל הן נשים.

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן