26. פרופ' רבקה כרמי

ב-2014 נבחרה פרופ׳ רבקה כרמי לקדנציה שלישית כנשיאת אוניברסיטת בן גוריון, משרה שבה היא מחזיקה מדצמבר 2005. אין בכך כל הפתעה; ההצלחה מלווה את חייה של כרמי כתאום סיאמי, ונראה שזו מגיעה לא רק בשל חריצותה ומוחה המבריק של הרופאה וחוקרת הגנטיקה המצטיינת, אלא גם בזכותו של עמוד שדרה זקוף ואיתן.

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

רק בחודש שעבר ביטלה את הענקתו של פרס מטעם המחלקה ללימודי המזרח התיכון במוסד שבו היא מכהנת לאירגון "שוברים שתיקה". מאידך, ב־2013 נלחמה בהצלחה כדי למנוע את סגירתה של המחלקה לפוליטיקה וממשל, וזאת בשם החופש האקדמי.

נושאת את נס קידום מעמד האישה והשכלת נשים. פרופ' כרמי | צילום: דני מכליס

עוד בחודש שעבר קיבל המוסד בהנהגתה תרומה חסרת תקדים למוסד אקדמי ישראלי, כ־400 מיליון דולר, ממשפחת מרקוס האמריקאית, שעל שמה קרוי הקמפוס הראשי של האוניברסיטה.

כרמי (68), אשר התמחתה באוניברסיטת הארוורד וגילתה שלוש תסמונות גנטיות, אחת מהן נושאת את שמה, היתה לפרופ׳ מן המניין בפקולטה לרפואה בבן גוריון כבר בגיל 45. היא עסקה במיפוי הגנום האנושי וטיפסה עד לדרגת דיקן הפקולטה, אלא שפועלה המרשים אינו תחום בשום אופן למחקר גרידא. כרמי היא בעלת אוריינטציה חברתית מובהקת, פעילה פמיניסטית הנושאת את נס קידום מעמד האישה והשכלת נשים, כיהנה כחברה בוועדת לוקר לבחינת תקציב מערכת הביטחון והיתה מעורבת בפרויקט למניעת מחלות תורשתיות בקרב האוכלוסייה הבדואית.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן