27. פרופ' רבקה כרמי

לפני למעלה משבע שנים נבחרה פרופ' רבקה כרמי, פרופסור לרפואה ולגנטיקה, לאישה הראשונה שתכהן כנשיאת אוניברסיטה בישראל. כרמי, שבילתה חלקים נרחבים מהקריירה שלה בבירת הנגב, הכריזה והבטיחה להפוך את העיר למרכז גיאוגרפי, עסקי וטכנולוגי, ונעזרה בכוחה של האוניברסיטה כסוכן לשינוי חברתי. גם כחוקרת היא יצאה אל השטח, ובעיקר אל הפזורה הבדואית, והשתמשה בידע התיאורטי על הגנום האנושי כדי לאתר בעיות ולפתור אותן.

כרמי, 64, עוזרת לקדם נשים באקדמיה, והייתה חברה בוועדה שאישרה לנשים בהיריון להחמיץ 30% מהשיעורים באוניברסיטה, קבלת תו חניה והקלות נוספות, ומעודדת נשים על בסיס קבוע לקדם את עצמן ואת תדמיתן בעיני אחרים. כמי שדוחפת אנשי עסקים לתרום לא רק מרווחי החברה שלהם, אלא גם את זמנם, רתמה כרמי את עובדי מפעלי הברום לטובת התנדבות במועדונית לילדים עם תסמונת דאון.

לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק


פרופ' כרמי | צילום: דני מכליס

ההישג הכי חשוב שלה בשנה האחרונה היה עמידתה האיתנה בשמירה על חופש הביטוי האקדמי. כשהמועצה להשכלה גבוהה (הרגולטור האקדמי) המליצה לסגור את המחלקה לפוליטיקה וממשל הידועה באוניברסיטת בן גוריון, נעמדה על רגליה האחוריות ובמאבק עיקש הצליחה לגבש הסכמות שישאירו את שערי המחלקה פתוחים.

בניגוד לרבים מחבריה במגדל השן, היא מקפידה להתראיין ברהיטות ולהתבטא בעניינים שמסעירים אותה, בין אם זאת התבדחות של אורנה בנאי על בית החולים "סורוקה" ב"מצב האומה", ובין אם זה יציאה גלויה נגד הפיכתה של אריאל לאוניברסיטה התשיעית בישראל, מכתב עליו הייתה חתומה כיו"ר ועד ראש האוניברסיטאות, או התייחסות כואבת לכך שעצם היותה הנשיאה הראשונה באקדמיה עדיין אינו דבר מובן מאליו בישראל. "אני מסתכלת סביב, רואה נשים מוכשרות, אבל רואה פחות מדי נשים מעוניינות ועדיין אווירה שלא מוכנה לקבל אישה בתפקיד ציבורי מרכזי כדבר מובן מאליו", אמרה באחד הראיונות איתה.

עד פסח הבא:

אנחנו מקווים שכרמי תפנה את מקומה כנשיאת האוניברסיטה לטובת אישה אחרת, תמשיך לפעול למען שוויון נשי בתפקידי מפתח ותמשיך להכשיר את הקרקע במשרה שעדיין לא אוישה על ידי אישה – מי יודע, אולי אפילו כראש עיריית באר שבע.

 

  • בישראל 9 אוניברסיטאות, כולל אריאל שהוכרה בשנה האחרונה.
  • על אף שבאקדמיה יש 45% נשים כמרצות, רק 13.7% מהפרופסורים מן המניין הם גברים.
  • בתשע"ב למדו בישראל 298,425 סטודנטים במוסדות האקדמיים השונים.
  • 64% מתוכם לומדים במכללות.

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן