30 מתחת ל-30: דירוג 2016 של הצעירים האמריקאים המשפיעים

מרשימה התחלתית שכללה יותר מ-15 אלף הטובים שבטובים, כ-600 נשים וגברים נבחרו לדירוג השנתי החמישי של פורבס, 30 מתחת ל-30, כאשר אלו הם היזמים הצעירים, מנהיגים יצירתיים והכוכבים הזוהרים החשובים ביותר בארה"ב. בין אם במגזר העסקי, בתחומים חברתיים או במוסדות חיוניים, הם מתמודדים עם כללי המשחק ומשנים אותם – או יוצרים משחק חדש לחלוטין. חלקם יגיעו בקרוב לארץ, ויצטרפו אליהם צעירים ישראלים מצליחים מתחת לגיל 30. אתם מוזמנים להמליץ לנו על מועמדים כאן.

בעבר, צעירים היו מוגבלים בכל הקשור להצלחה מקצועית. משמעות ההפיכה לאדם בוגר הייתה יותר משאבים, יותר ידע ויותר כסף. אך התקופה הזו תמה. לאלו שגדלו בעידן הטכנולוגי יש שאיפות הרבה יותר גדולות – שתואמות באופן מושלם את העולם הדיגיטלי היזמי וחסר הסבלנות שהם גדלו לתוכו. אם אתם רוצים לשנות את העולם, להיות מתחת לגיל 30 מהווה כעת יתרון.

כמה שמות ברשימה השנה אתם כבר מכירים: אלוף ה-NBA סטפן קרי, כוכב "מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר" ג'ון בויגה, דוגמנית המידות הגדולות אשלי גרהאם, זמר הנשמה הקנדי שון מנדז והיוטיובר קפטיין ספרקלס (ג'ורדן מרון). אחרים הם סופרסטארים בתחומים שלהם. קלרה סיג היא האישה היחידה והצעירה ביותר השותפה בבית ההשקעות Revolution Ventures. טימוטי הוואנג, מייסד חברת התוכנה FiscalNote, לקח את גישת "כדור הכסף" כדי לחזות חקיקה אשר נמצאת בעיצומה, וג'ורן קפרט מחברת הדאטה Spire Global שולח לוויינים זעירים לחלל כדי להקשיב לאוקיינוסים ברחבי העולם, במטרה לעקוב אחר הובלות ימיות, מזג אוויר – ופיראטים.

לאחר חמש שנים, אפשר לשפוט את הדירוג שלנו בבחירת הכוכבים הגדולים של המחר באמצעות כמה דמויות בולטות. אלו הם בוגרי מוסדות השכלה משפיעים, כולל מייסד חברת Datto אוסטין מק'קורד, אשר בשנה שעברה סלל את דרכו למעלה למעמד של חד קרן (וחשף כי החברה שלו מספקת הגנה על מידע לשרת האימייל האישי של הילרי קלינטון) ומישל פאן, אשר גייסה 100 מיליון דולr בספטמבר עבור Ipsy, עסק היופי שרשומים אליו 1.5 מיליון מנויים. שנתיים לאחר שהאחים ג'ון ופטריק קוליסון נכנסו לרשימה בזכות שירות התשלומים שלהם במובייל Stripe, שווי העסק שלהם כיום הוא 5 מיליארד דולר. עוד נמצאת ברשימה אלכס מורגן, אשר זכתה בגביע העולם לכדורגל נשים 2015 של פיפ"א, כחלוצה בנבחרת הנשים של ארה"ב.

ג'ון בויגה ממלחמת הכוכבים. מהכוכבים הזוהרים של השנה | צילום: יוטיוב

התרומה הישראלית לדירוג

כמה ישראלים בולטים ברשימה, מתחומים מסורתיים כמו תעשייה וייצור ואנרגיה, ועד ליזמות חברתית ונציגות בתחום המזון דרך מכירת חטיפי צרצרים.

בן רובין, 28, הצליח בגדול כאשר הוציא לאוויר העולם את מירקאט, אפליקציה שמאפשרת לשדר קטעי ווידאו בשידור חי, אבל מאז היה צריך להתמודד עם תחרות קשה מצד השירות היריב פריסקופ, שנרכש על ידי טוויטר במאי 2015. טוויטר פעלה במהירות כדי להוריד את הגישה של מירקאט למרחב שלה. אך מירקאט נקטה בכמה צעדים כדי להפוך את השידור החי שלה לכזה שניתן לשתף אותו בפייסבוק ובשירותים אחרים. גם רובין יודע כיצד להתאים את עצמו. מירקאט היא צאצאית של שני שירותי שידור חי בוידאו בשם Yevvo ו-Air .Life on Air, שהוא המייסד והמנכ"ל שלה, גייסה 14 מיליון דולר במרץ האחרון, בעיקר מ-Greylock Partners, סכום שהביא את סך הגיוסים שלה ל-18.2 מיליון דולר.

מקסים לובובסקי, 28, הוא מייסד שותף ב-Formlabs, המייצרת מדפסות תלת ממד בעלת נמוכה. החברה גייסה 20.8 מיליון דולר, כולל 2.95 מיליון דולר בקמפיין קיקסטארטר מוצלח. המדפסות של Formlabs עוצבו כדי לאפשר את יצירתם של חלקים מדויקים יותר בפרויקטים מורכבים יותר של הדפסת תלת ממד.

נועם קימלמן, 29, הוא המייסד של Frech Corner Cafe. המטרה שלו היא להבטיח שלכל תושב דטרויט תהיה גישה לארוחות בריאות. מאז השקת החברה ב-2011, היא הגישה יותר מ-200 אלף ארוחות שעלותן נעה בין 3-5 דולר. קימלמן אף מוביל את אקדמיית המזון של דטרויט, פלטפורמת שמיועדת להכשיר תלמידי תיכון כך שיפתחו את עסק המזון שלהם.

טוויטר לא הצליחה לעצור אותו. בן רובין | צילום: יוטיוב

אנטנות סלולר צורכות כ-3% מהחשמל בעולם, והן מבזבזות כמות עצומה ממנו מאחר והמפעילים שומרים על גישה לקיבולת רשת על בסיס מקום פנוי, כדי לענות על דרישת שיא. התוכנה של EVolution Networks, שהמנכ"ל שלה הוא רועי מורד בן ה-29, מתאימה את הקיבולת לדרישה, ומפחיתה את צריכת האנרגיה של האנטנות ב-35%. במאי האחרון ברקשייר האת'אוויי של וורן באפט ו-G.E. Ventures השקיעו 22.5 מיליון דולר בחברה. החברה הקודמת בה היה שותף, אינטוסל, נמכרה לסיסקו לאחר שפרש ממנה. אך הפרישה הזו היא שהובילה להקמת EVolution Networks.

Energy Intelligence בראשות המנכ"ל דן שני, 29, המציאה טכנולוגיה שיוצרת חשמל דרך כוחות הבלמים של כלי רכב. המערכת כוללת שטיחון גומי וגנרטור מותאם, כדי שניתן יהיה להשתמש בה באזורים עם תנועה גדולה כמו חניונים. כאשר הרכב נוסע מעל השטיחון, המשקל והתנופה דוחפים נוזל באמצעות לחץ דרך תעלות לעבר הגנרטור, שמייצר חשמל.

גבי לואיס, 24, הוא אחד משני מייסדי סטארט-אפ בשם Exo שנועד ליצור שוק לחלבון צרצרים. השניים ייסדו את החברה כשלמדו לתואר ראשון באוניברסיטת בראון, ופועלים כדי לשנות את הסטיגמה על אכילת חרקים על ידי קידום חטיפי חלבונים בריאים וברי קיימא שהם מייצרים. המשקיעים של Exo חושבים שהם יכולים לעשות את זה, מאחר והזרימו למימון החברה 1.6 מיליון דולר. לואיס, אשר נולד בישראל, גדל בסקוטלנד עבר לארה"ב כדי ללמוד בבראון, שם למד כלכלה ופילוסופיה. הוא לימד אנגלית באמזונס, שם אכל את החרק הראשון שלו, עבד בקרן הגידור הגדולה בעולם וקיבל מספר מלגות עבור יזמות חברתית.

הדוגמנית למידות גדולות אשלי גרהאם. עשתה היסטוריה השנה | צילום: יוטיוב

תהליך הכנת הרשימה היה מורכב. לקחנו אלפי מועמדים מ-20 קטגוריות שונות, והערכנו עד כמה הם משנים את המשחק בתחומם לצד פרמטרים אחרים כמו מידת השפעה, שימוש בטכנולוגיה חדשנית או יצירתיות, יכולת להתאמה, מספר האנשים שהגיעו אליהם וכמות הכסף שגייסו או הרוויחו. ברשימה השנה אין אף מדורג מהשנים הקודמות.

הרשימה הסופית הורכבה על ידי צבא הכותבים של פורבס, כאשר הפיינליסטים נבחנו על ידי שופטים מומחים בתחומים השונים. ביניהם היו המיליארדרים סטיב באלמר, טורי בורש ורוברט סמית, הכוכבות שרה ג'סיקה פרקר וג'סיקה אלבה והמייסדים וונדי קופ וכריס סקה.

הכיתה של 2016 במספרים

ניתוח סטטיסטי של 600 הצעירים ברשימה, אשר נבחרו מתוך מעל ל-15 אלף מועמדים, חושף כמה נתונים מעניינים. 64% מהם רוצים 'לשנות את העולם', ו-50% מגדירים הצלחה בתור 'לאהוב את מה שאני עושה'. רוב הנבחרים מגיעים מניו יורק וסן פרנסיסקו, ורובם אף למדו תואר ראשון בסטנפורד, אוניברסיטת פנסליבניה או קורנל.

63% מהם מאופיינים כמעמד הביניים, ולידיעת הקורא דונלד טראמפ, 36% הם מהגרים או בני דור ראשון בארה"ב. אמנם הצעירים האלו מוצלחים מאוד, אבל נראה שיש לכך מחיר רומנטי: כ-84% מהם רווקים. אם הייתם שואלים אותם מי הוא מנטור החלומות שלהם, הם היו מציינים את אילון מאסק ושריל סנדברג. בנוסף, רוב המדורגים ברשימה הצהירו כי הגאדג'ט מס' 1 שהם לא יכולים לחיות בלעדיו הוא האייפון.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן