לאורך שירותה הצבאי הקפידה אורנה ברביבאי, 50, להיות האישה הראשונה: האישה הראשונה שהייתה קצינת שלישות פיקודית, האישה הראשונה שהייתה מפקדת חיל והאישה הראשונה שמונתה לתפקיד ראש מטה אגף במטה הכללי. עם מינויה לאלופה, ב־2011, פרצה, למעשה, את הדרגה האחת לפני האחרונה ואולי סללה את דרכן של נשים אחרות לתפקידי אלוף נחשקים יותר, ומי יודע – יום אחד אולי אפילו תהיה פה רמטכ"לית.
במסגרת תפקידה כראש כוח אדם בצה"ל, אחראית ברביבאי על כל מערך ההשמה, ההצבה, תנאי השירות והפרישה של הצבא. מדובר, בפועל, במנהלת משאבי האנוש הגדולה ביותר בישראל. בשנה וחצי שבהן היא מכהנת כאלופה התמודדה עם מבצע עמוד ענן, סוגיית הגיוס והפטורים ועם הסכם פנסיה חדש למשרתי צבא הקבע. לאורך 32 שנות שירותה, וגם בעמדה הבכירה הנוכחית שאותה היא מאיישת, הקפידה ברביבאי לקדם ולפתח נשים, ולדבריה, 92% מהתפקידים בצה"ל פתוחים היום לשיבוץ נשים.
לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013
ברביבאי | צילום: דובר צה"ל
החלטות שמתקבלות באכ"א משפיעות, במידה רבה, על החיים של כולנו: כשהמשכורת של חייל סדיר עומדת על פחות מ־400 שקל לחודש, הדרישות הכלכליות ממשפחתו גבוהות ומחייבות; כשהטובים הולכים ל־8200 ולא לסטארט־אפים, ונשארים בקבע בזכות תנאים או אמונה בצדקת הדרך, המשק משתנה; וכשמחליטים לשחרר משירות מספר גבוה של קצינים ונגדים בקבע – שוק התעסוקה מוצף באנשים מצוינים שצריכים להתרגל לחיים האזרחיים (ובמקביל נדרשים החיים האזרחיים להתרגל אליהם). לפחות במובנים כלכליים, צה"ל הוא עדיין, במידה רבה, צבא העם, מה שהופך את ברביבאי למנהלת משאבי האנוש של כו־לם.
עד פסח הבא:
נרצה לראות את ברביבאי מסיימת קדנציה מוצלחת כראש אכ"א, מובילה מהלכים שיקדמו נשים לדרגות בכירות ועוזרת לצה"ל לרזות, לפחות מבחינה תקציבית. על אף שניהלה את הקריירה הצבאית שלה בתוך השלישות, בתוך צה"ל פתוחים בפניה מספר תפקידי אלוף נוספים, כמו אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ומפקדת המכללות הצבאיות. מעניין לראות אם את כישורי הפיקוד והניהול שלה ניתן יהיה לתרגם לתפקידים מחוץ לאזור הנוחות שלה.
- כ־50 אלף צעירים מתגייסים לצה"ל מדי שנה.
- בצה"ל משרתים כ־176 אלף חיילים בסדיר ועוד כחצי מיליון במילואים
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
|
|