מלבד הקרב הפוליטי שהוא מוביל לקראת 9 באפריל, מנהל בימים אלה ראש הממשלה בנימין נתניהו קרב נוסף – על קבלת אישור לגייס מימון עבור הגנתו המשפטית. נתניהו כבר הספיק לגייס 300 אלף דולר מבן דודו נתן מיליקובסקי, לפני שוועדת ההיתרים במשרד מבקר המדינה פסלה את בקשתו למימון באמצעות מיליקובסקי ומקורב נוסף של נתניהו, ספנסר פרטרידג'. לאחר דיון נוסף, נדחתה בקשתו באופן סופי ונתניהו נדרש להחזיר את הסכום שאותו קיבל, עוד לפני שביקש אישור על כך. עתה שוקלים פרקליטיו לעתור לבג"ץ.
כך או כך, נראה כי הדבר לא ירושש את ראש הממשלה. נתניהו מחזיק היום בשלושה נכסים – הראשון והמפורסם ביותר הוא הווילה בקיסריה, שבה מתגוררים בני המשפחה בעיקר בסופי שבוע. מדובר על 1.4 דונם – שתי קומות, מרתף ובריכת שחייה בשטח בנוי של 500 מ"ר.
נתניהו. מנסה לקבל אישור לגיוס מימון עבור הגנתו המשפטית | צילום: shutterstock
כמו כן מחזיק ראש הממשלה בדירת דופלקס בשטח 240 מ"ר (לא כולל מרפסת של 63 מ"ר) בשכונת רחביה בירושלים, ברחוב סמוך למעון ראש הממשלה, שאותה הוא משכיר. בבעלותו גם חצי מבית הוריו, שקיבל בירושה בשכונת קטמון בירושלים. מדובר בבית רחב ידיים, המשתרע על מגרש של כחצי דונם. את החצי השני קיבל אחיו, עידו נתניהו, אולם כפי שפורסם בעבר, חצי זה נמכר ב־2016 לאותו ספנסר פרטרידג', מקרובו של נתניהו, אשר היה אמור לממן את הוצאותיו המשפטיות של ראש הממשלה.
פרט לנכסי הנדל"ן נתניהו מחזיק בהון שצבר כאשר יצא למספר שנים מהחיים הפוליטיים, לאחר ההפסד לאהוד ברק בבחירות 1999. אז פנה לשוק העסקי, העביר הרצאות ושימש כיועץ אסטרטגי של החברות BATM ואלקטריק פיול, משתיהן קיבל לצד משכורות נאות גם אופציות – בעבר הערכנו את התמלוגים שקיבל בכ־2.5 מיליון דולר. כמו כן, ההערכה היא שהרוויח תמורת הרצאותיו לא פחות מ־5 מיליון שקל.
לנתניהו יש גם תיק השקעות, אשר מנוהל בנאמנות על פי החוק. עם זאת, בסוף 2015 ביקש ראש הממשלה לערוך שינוי בתיק הפרטי שלו וקיבל אישור לכך על ידי מבקר המדינה.
בהחלטת ועדת ההיתרים בקשר למימון ההגנה המשפטית של נתניהו, נחשף כי לראש הממשלה היו אחזקות במשותף עם בן דודו מיליקובסקי בתאגיד העוסק בתוספי פלדה. כמו כן, בעבר נחשף ב"כאן" כי מיליקובסקי הוא מבעלי השליטה ביצרנית הפלדה GrafTech שעשתה עסקים עם טיסנקרופ – הידועה מפרשת הצוללות.
נתניהו סוגר בקרוב עשור במשרד ראש הממשלה, משרה שלצד הכוח והיוקרה הטמונים בה מציעה גם שכר נאה. בינואר 2018 עלה שכרו של ראש הממשלה ב־5,500 שקל ועתה הוא עומד על כ־53 אלף שקל ברוטו בחודש. עם תחילת השנה התעדכן שוב שכרו ל־55 אלף שקל.
במרץ 2016 פרסם נתניהו בצעד חריג את תלוש השכר שלו – שממנו עלה, כי רק כ־17 אלף שקל נכנסים לחשבונו בחודש אחרי מס והוצאות על רכב השרד.
מדוברות ראש הממשלה לא נמסרה תגובה.
לרשימה המלאה
|