מגזין פורבס מפרסם את רשימת 400 האמריקאים העשירים ביותר בעולם וחושף כי למעלה מ-10% מהם הם מהגרים – כלומר ילידי מדינות אחרות. 42 מהמיליארדרים הגדולים ביותר בארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות הגיעו אליה ממדינות זרות, ורק שניים מהם ירשו את הונם – כל היתר הרוויחו אותו בכוחות עצמם.
כמדינה בודדת – ישראל היא שניפקה לארצות הברית את שיעור המיליארדרים הגדול ביותר: שישה מאזרחינו לשעבר נמנים על רשימת 400 האמריקאים העשירים ביותר, הייצוג הגדול ביותר של מדינה כלשהי ברשימה (פרט לארצות הברית כמובן). מיקי אריסון, יצחק פרלמוטר, טום גורס, חיים סבן, נועם גוטסמן ואלק גורס (אחיו של טום) הם ששת הגדולים של ישראל ברשימה, והונם המצטבר עומד על 21.4 מיליארד דולר. ברמה היבשתית, בדיוק 50% מהמהגרים שנכנסו לרשימה (21 במספר) הגיעו מאסיה, ו-15 מהם מאירופה.
חיים סבן, אחד מששת הישראלים ברשימה
בין המהגרים הללו ישנם גם כמה מהשמות הגדולים ביותר בעולם העסקים, בהם מייסד גוגל ונשיא אלפבית, סרגיי ברין, שהוא המהגר העשיר ביותר בארצות הברית עם כ-37.5 מיליארד דולר, אייל ההון אילון מאסק שעבר לגור בארצות הברית מדרום אפריקה בשנות ה-90, והמיליארדר הוותיק ג'ורג' סורוס ההונגרי שכבר מאמצע שנות ה-50 מנהל את עסקיו ואת חייו בארצות הברית. 14 מבין המהגרים הללו עשירים אפילו מדונלד טראמפ, שממוקם בדירוג במקום ה-156 הכללי, עם 3.7 מיליארד דולר. בין ה-14 גם הישראלי לשעבר מיקי אריסון שהונו נאמד בכ-7.2 מיליארד דולר.
צוקרברג. תפס את המקום הרביעי בדירוג| צילום: פייסבוק
אם לא די בגאווה הישראלית, את המקום הרביעי ברשימת ה-400 הכוללת תפס השנה מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, היהודי העשיר בעולם שהונו נאמד ב-55.5 מיליארד דולר. מוקדם יותר השנה הודיעו צוקרברג ואשתו, פריסיליה צ'ן, כי הם יקצו 3 מיליארד דולר מהונם הפרטי במהלך העשור הבא למציאת פתרון כולל ומקיף לשלל המחלות בעולם עד לסוף המאה. ההודעה הזו באה בהמשך להבטחתו של צוקרברג כי עוד בימי חייו הוא יעביר 99% ממניותיו בפייסבוק לצורך "קידום ופיתוח הפוטנציאל האנושי". את "הפוטנציאל האנושי" אולי יעניין אם כן לדעת שמאז ספטמבר 2015 עלה שווי המניה של פייסבוק ב-40%. אור לגויים.
|
|