חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

5 סיבות שעלולות לגרום לערך הביטקוין לרדת מתחת ל-1,000 דולר

ערכו של הביטקוין בתחילת 2017 עמד על 963.38 דולר ובסופה עמד על 13,850.40 דולר, עלייה של 1,338%. הוא הגיע כמעט ל-20,000 דולר כשערכו עמד ב-17 לדצמבר על 19,870.62. העליה המשמעותית נתנה לביטקוין ולמטבעות וירטואליים נוספים חשיפה ענקית במדיה וליצירת אלפי מטבעות חדשים.

ישנן סיבות רבות מדוע ערכו של הביטקוין ומטבעות וירטואליים אחרים יכול לזנק או ליפול אבל הסיבות הבסיסיות צריכות להיות קשורות להיצע וביקוש. כתבתי מאמר עם מספר סיבות מדוע המחיר של הביטקוין יכול לעלות ל-100 אלף דולר או יותר.

ביטקוין. תנודתיות שעלולה להבריח משקיעים | צילום: shutterstock

עם זאת, מאז ביטקוין ושאר המטבעות הוירטואליים נמצאים בשלב מתהווה, אני מאמין שיש לפחות כמה סיבות מדוע הביטקוין יכול ליפול בחזרה ל-1,000 דולר. זה היה לפני פחות משנה שהוא נסחר מתחת ל-1,000 דולר. כדי להסביר מה יכול להניע את המחיר של הביטקוין לרדת משמעותית אני מתאר את הסיבות הבאות.

לרגולציה כנראה ההשפעה הגדולה ביותר

לרגולטורים יכולה להיות ההשפעה הגדולה ביותר על מחירי ה-Bitcoin והמטבעות הוירטואליים, כאשר מספר מדינות כבר יישמו תקנות רגולטוריות וחלקן דנו על תוכניות להגביל אותם. אם התקנות יהפכו למכבידות מידי הן יכולות להשפיע לרעה על השימוש ולהביא לירידה משמעותית בערכם.

דרום קוריאה יישמה כמה תקנות והיא שוקלת צעדים נוספים. לפני כמה ימים הודיעה כי סוחרים במטבעות וירטואליים יקנסו אם הם לא ימירו את המטבעות מחשבונות וירטואליים שבהם הם יכולים לסחור בעילום שם לחשבונות שם-אמיתי.

אינדיקציה אחת על כמה תקנות רגולטוריות יכולות להשפיע על מחיר המטבעות הוירטואליים הוא כאשר משרד המשפטים של דרום קוריאה הוציא הודעה מוקדמת על איסור המסחר בהם. לאחר שההצהרה תוקנה, מחירו של מטבע ה-EOS הפופולרי בדרום קוריאה, קפץ ב-40%.

מינוף יכול להיות רע מאוד

בורסת האופציות של שיקגו, וקבוצת CME החלו לעשות שוק באופציות של ביטקוין בדצמבר האחרון. אלה יכולות להיות השקעות ממונפות שבהן רק 44% מן הערך הכולל צריך להיות מכוסה. בעוד 44% גבוה – יותר מידי גבוה – מאשר חוזים עתידיים אחרים, בהתחשב בתנודתיות ובסיכונים הכרוכים בכך, זה הגיוני. עם זאת, אם המחיר של ביטקוין נע יותר מדי זה יכול להכריח בעלי החוזה לסגת, ולהפעיל יותר לחץ על המחיר של ביטקוין.

אין לו "ערך"

ביטקוין או מטבעות וירטואליים לא מייצרים הכנסות או רווחים במובן המסורתי. הכורים מצליחים לייצר הכנסות עבור עצמם והסוחרים גוזרים עמלות אבל ביטקוין לא עושה שום דבר. אין לו נוכחות פיזית. כמוהו וכמו מטבעות וירטואליים אחרים – הם סיבים במחשב.
מאחר והוא לא מייצר הכנסות או רווחים במזומן הוא לא יכול להיות מוערך כמו רוב הנכסים האחרים. בעוד בסחורה כגון זהב ניתן להשתמש כדי ליצור משהו בעל ערך, ביטקוין שוכן במחשב. אם לא יפותחו עבורו מספיק שימושים, בסופו של דבר הביקוש שלו יכול לרדת.

תנודתיות יכולה ליצור עצבנות

לגולדמן זאקס יש תרשים המציג את התנודתיות היומית של השקעות בביטקוין לעומת השקעות אחרות כגון WTI (נפט במערב טקסס), זהב, ועוד כמה. ביטקוין היה תנודתי הרבה יותר מאשר כל הנכסים האחרים. זה טוב עבור סוחרים (כל עוד הם יודעים מה הם עושים), אבל הוא קשה מבחינה נפשית עבור משקיעים לטווח ארוך. אם זה נמשך אני מאמין שזה יוריד את הביקוש אצל מגוון רחב של משקיעים.

פריצה וגניבות של מטבעות וירטואליים

כנראה הגניבה הידועה ביותר והגדולה ביותר של ביטקוין היתה Mt.GOX, חברת חילופי ביטקוין ביפן. היא ניהלה מעל 70% מכלל עסקאות הביטקוין ונפרצה בחודש פברואר 2014, 850 אלף ביטקוין נגנבו. באותה תקופה הם הוערכו ב-450 מיליון דולר, וכיום הם יאמדו בשווי של כ-10 מיליארד דולר.

רק בחודש שעבר נחתה יוביט, חברת חילופי ביטקוין מדרום קוריאה. כמעט 4,000 ביטקוין או 17% מנכסיה, בשווי של כ-48 מיליון דולר, נגנבו. במאמר של רויטרס נאמר כי הונם של כל הלקוחות עם נכסי מטבעות וירטואליים נחתך רק ב-25%. זה לא מנחם את המשקיעים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן