כל מי שמחזיק בחיית מחמד, מחזיק גם בסיפור (אחד לפחות) על הפעם בה החיה חלתה ונזקקה לטיפול וטרינרי מיוחד. בשנת 2001, היה זה תורם של בני הזוג הבריטיים כריס ונטשה אשטון, שני סטודנטים לתואר שני במנהל עסקים בזמנו. יום אחד גילו בני הזוג כי באדי, החתול האהוב שלהם, איבד ממשקלו באופן מהיר ומדאיג למדי. לאחר שמיהרו לקחת את באדי לבדיקה וטרינרית התברר כי החתול סובל, תאמינו או לא, מאנורקסיה – ומסרב לאכול.
לסיפור המוזר הזה היה דווקא סוף טוב, כשהווטרינר אשר טיפל בבאדי הצליח להחזיר את החתול לקו הבריאות במהרה. החלק הפחות נעים, מבחינת הזוג אשטון, הגיע בצורת החשבון אשר התבקשו לשלם עבור הטיפול בבאדי. בני הזוג נדהמו כשקיבלו חשבון על סך 5,000 דולר. כריס ונטשה, יזמים עסקיים בנשמתם, החליטו שמקום להיפרד מסכום כסף קטן – הם ינצלו את ההזדמנות כדי להרוויח סכם כסף גדול. מאוד גדול.
צילום: shutterstock
כך, למעשה, כריס ונטשה אשטון זיהו את הצורך. מיליוני בני אדם משקיעים סכומי כסף אדירים בכל שנה בפוליסות ביטוח מורכבות עבורם ועבור בני משפחתם. וכיום, כשבמשפחות רבות חיית המחמד זוכה למעמד של בן משפחה מן המניין, תחום הביטוח לבעלי החיים נראה עבור הזוג כפוטנציאל עסקי אדיר.
לאחר בדיקה קצרה השתכנעו בני הזוג אף יותר בקיומו של הצורך. פוליסות ביטוח עבור חיות מחמד דווקא קיימות במדינות שונות בעולם המערבי, לרבות בארה"ב – אבל המודעות אליהן נותרה קטנה למדי. השחקן המרכזי כיום בשוק הביטוח לבעלי חיים בארה"ב, חברת הביטוח Veterinary Pet, מכרה בשנת 2013 פוליסות בשווי 239 מיליון דולר – לעומת 14 מיליארד דולר אשר השקיעו אזרחי ארה"ב בפוליסות ביטוח עבור בני משפחתם.
באופן מעט מפתיע, מסתבר כי פוליסות ביטוח עבור חיות מחמד אינן דבר חדש כלל וכלל. הפוליסות הראשונות נמכרו בשוודיה כבר בשנת 1890, ובאירופה חברות שונות הציעו פוליסות בסיסיות באופן דומה. אך למרות התקדמות הטכנולוגיה ואמצעי התחבורה החדישים, כמעט 100 שנה חלפו בטרם הגיע הרעיון לארה"ב. רק בשנות ה-80 החלו להימכר פוליסות כאלו למשפחות האמריקאיות, אך פוליסות אלו צברו מוניטין רע במיוחד לאחר פרסומים שונים כי חברות הביטוח נהגו להרדים בחשאי חיות חולות כדי להימנע מתשלום דמי הביטוח עליהן.
בני הזוג אשטון לא נרתעו מהמוניטין השלילי וחוסר המודעות הכללי לקיומן של פוליסות אלו, והקימו את חברת הביטוח Petplan , אשר מבטחת אך ורק חיות מחמד. הפוליסות של החברה נמכרות עבור סכומים הנעים בים 50 ל-200 דולר בשנה, והכיסוי אשר מבטיחה החברה נע בין 10,000 ל-22,000 דולר בהתאם. ממש כמו חברות ביטוח רגילות, החברה מציעה פוליסה מיוחדת בהתאם למאפיינים האישיים של כל חיה מבוטחת. כך למשל הפרמיה מתייקרת ב-15% בכל שנה בה החיה מזדקנת, אך בני הזוג מתחייבים כי מחיר הפרמיה לא יושפע מתביעות אשר יוגשו לטיפולים שונים עבור החיה.
בן משפחה לגיטימי | צילום: shutterstock
לפחות בינתיים, נראה כי בני הזוג פגעו בול. תוך 8 שנים מהקמת החברה, סוכנות הביטוח המיוחדת שלהם שווה היום לא פחות מ-53 מיליון דולר, הודות ל-120,000 המבוטחים החברים בה. מבט מעמיק מציג נתונים אשר חברות הביטוח הגדולות בעולם יכולות רק לחלום עליהן – לא יותר מ-60% מסך ההכנסות השנתי של החברה יוצא בחזרה על טיפולים רפואיים (בחברות ביטוח לבני אדם הנתון עומד על 85%), וכ-90% מהמבוטחים מחדשים את הפוליסה בחברה מדי שנה. עם נתונים כאלה לא מפתיע לגלות כי החברה צומחת בכ-10% נוספים מדי שנה.
אין ספק כי המיזם המוצלח של בני הזוג אשטון הוא דוגמה חיה לאומץ הדרוש לפעול בתחום חדש ולא מוכר, אשר נשמע מופרך לחלוטין לכל מי ששמע אותו בפעם הראשונה. לאחר שזיהו את הצורך בזכות חשבון על סך 5,000 דולר אשר נאלצו לשלם לווטרינר של באדי, יש שיזכירו את המשפט "כשהחיים נותנים לך לימון, תעשה לימונדה". לדעתנו, המשפט המתאים במקרה הזה הוא "כשהחיים נותנים לך חתול אנורקס, תעשה מיליונים".
|
|