7 בום: הצצה למלון היחיד בעולם שזכה בתואר "מלון 7 כוכבים"

מי מאיתנו לא מצא את עצמו, לפחות פעם אחת, יושב באכסניה מעופשת, באוהל בטירונות או סתם בעוד יום במשרד – וחולם על חופשה במלון 5 כוכבים? ובכן, מהיום אין עוד סיבה להסתפק במלון 5 כוכבים "בלבד" – ובחלום הבא שלכם תוכלו כבר לבקר במלון היחיד בעולם שזכה לדירוג 7 כוכבים, ונמצא בלב העיר מילאנו באיטליה. מצד שני, אם אתם נמנים על אוכלוסיית האנשים העשירים בעולם ואתם מוכנים להיפרד מלא מעט כסף – תוכלו גם להפוך את החלום למציאות, ולהגיע לנפוש במלון היחיד בעולם שזכה לדירוג היוקרתי כל כך.

"לא הסכמנו להסתפק בתיאורים ובביקורות שכינו אותנו אחד המלונות המפוארים בעולם", אומר אלסנדרו רוסו, אשר הקים ומנהל עד היום את מלון "7 כוכבי הגלריה" במילנו. "היה לנו חשוב לקבל את ההכרה הרשמית ואת הדירוג הנדיר כל כך". לשם כך, הוא פנה לחברת דירוג המלונות SGS אשר ממוקמת בז'נבה, וביקש לדעת מהם הקריטריונים אשר יזכו אותו בדירוג המבוקש. אז, הוא הקדיש מספר שנים בכדי לשפר, לשפץ ולהתאים את המלון – הכל בשביל היום בו יוכל להגיד בגאווה כי המלון שהקים הוא "היחיד בעולם בדירוג 7 כוכבים". גם היום, הוא מספר, הוא עדיין מתרגש להגיד זאת בקול רם.

סוויטת הפנטהאוז. ומה המחיר ללילה? | צילום: מתוך אתר המלון

"מה שקורה במלון נשאר במלון"

"יש המון חוקים שחייבים לקיים בכדי להצליח לקבל את 7 הכוכבים", הוא מספר בראיון מיוחד. "התנאי הבסיסי ביותר הוא המיקום והמבנה. המלון יכול להיות בנוי מדהים ומוקפד מאוד, אבל אם הוא לא ממוקם במבנה איקוני בעל חשיבות של ממש לעיר ובמיקום הכי מרכזי שיכול להיות – אין על מה לדבר", לדבריו. "לא משנה כמה הבניין בו שוכן המלון יפה או מוקפד, אם הוא לא בעל חשיבות לעיר וממוקם בלב ההתרחשות – אין שום סיכוי". לכן, רוסו החליט להקים את מלון היוקרה שלו (אשר נחנך כבר בשנת 2007) במבנה בן המאה ה-19 הממוקם ממש בלב ליבה של מילאנו, ועונה לשם "ויטוריו עמנואל השני" (על שם מלך איטליה לשעבר).

אך בכך, כמובן, לא מסתכמים התנאים המבדילים את המלון של רוסו משאר מלונות הפאר המובילים בעולם, אשר זכו "רק" ב-5 כוכבי דירוג. תנאי נוסף ובלתי ניתן לוויכוח, הוא מספר, הוא היחס שבין החדרים ה"רגילים" לבין הסוויטות. "במרבית מלונות הפאר, יש הרבה יותר חדרי מלון פשוטים מאשר סוויטות". במלון 7 כוכבים, מנגד, היחס חייב להיות הפוך – כך שמספר הסוויטות יעלה על מספר החדרים.

ב"מלון 7 כוכבי הגלריה" של רוסו, החליטו ללכת עם הדרישה הזו עד הסוף – וכיום לא תמצאו במלון חדרים "פשוטים". בכל המבנה המפואר תמצאו בסך הכל 7 סוויטות: 6 סוויטות זהות, ועוד סוויטה מפוארת במיוחד, היא סוויטת הפנטהאוז (בה נהג להתארח מלך איטליה ויטוריו עמנואל ה-3 כשביקר בעיר, אי שם בתחילת המאה הקודמת) אשר נפרשת על פני 580 מטר רבוע – להזכירכם, ממש בלב העיר. חדר אוכל, אגב, לא תמצאו במלון המפואר – שכן כל אחד מהסוויטות מגיעה עם שף פרטי אשר ידאג לכל מבוקשם של המבקרים בתחום הקולינרי.

אחד התחומים החשובים ביותר לאורחי המלון, מסביר רוסו, הוא האבטחה והפרטיות. המלון מפעיל צוות אבטחה מיוחד אשר שומר על המבנה כל העת, מתוך הבנה כי אורחי המלון עשויים למשוך הרבה תשומת לב – לרבות כזו של גורמים עבריינים, אשר ימשכו לכסף הגדול ששווים אורחי המלון (וחפציהם האישיים). אך אם תחום האבטחה הוא פשוט יחסית, הבטחת הפרטיות היא כבר משימה מורכבת בהרבה. לכן, הכניסה למלון לא כוללת דלת מסתובבת ענקית ומפוארת מעוטרת דגלים, אלא נעשית דרך פתח צר, ממש בלב "כיכר סילביו" במרכז העיר, אשר מובילה למעלית הלוקחת את האורחים ישירות ללובי המאובטח והנסתר מעיני הציבור. "רבים מהאורחים שלנו הם מנהיגי מדינות, סלבריטאים ומיליארדרים", מסביר רוסו. "אנחנו לא רוצים שהם ירגישו לא בנוח לשבת בלובי כי אנשים יצלמו אותם. לכן הכל מאובטח ודיסקרטי לחלוטין".

"חייב לדעת לשמור סוד". באטרל במלון בפעולה | צילום: מתוך אתר המלון

"המלון צריך להתאים עצמו לחוקי האורח, לא ההפך"

המיקום והפרטיות אמנם חשובים, אך רוסו מדגיש כי בכך לא מסתכמים ההבדלים בין המלון לבין מלונות יוקרה אחרים ברחבי העולם. "גם כשאתה מגיע למלון 5 כוכבים מפואר, האורח מתאים את עצמו לחוקי המקום. ארוחת הבוקר מוגשת בשעות מסוימות, ואתה צריך לבחור מתוך תפריט מוגדר, עשיר ככל שיהיה. במלון 7 כוכבים הלקוח הוא זה שקובע את הכללים – והמלון הוא זה שמתאים את עצמו. אם קמצוץ מרצונו של הלקוח לא ממולא – המלון לא יכול לזכות בדירוג 7 כוכבים".

שירות נוסף בו מתגאים במלון במיוחד הוא שירות הבאטלרים הנלווים לאורחים – ומדובר, לפי רוסו, ב"ליגה אחרת" ביחס למלונות הפאר ברחבי העולם. כל באטלר סיים את לימודיו בבית הספר הייחודי לבאטלרים אשר הקים רוסו בציונים גבוהים (אלו עם הציונים הנמוכים יותר הופכים מבוקשים במיוחד בבתי מלון ברחבי העולם, לדבריו). כבר כשלקוח מבצע הזמנה, מוצמד לו באטלר אישי – אשר דובר את שפתו. "הבאטלרים שלנו חייבים להיות בטווח גילאים מסוים, וחייבים לדעת מספר שפות כדי להתקבל לבית הספר", מסביר רוסו, "כדי לא להגיע מצב שאורח נאלץ לדבר שפה שהיא לא שפתו. ומעל הכל – כל באטלר חייב לדעת לשמור סוד. כל סוד. כל מה שקורה במלון הזה – נשאר במלון".

אך הבאטלר האישי עושה הרבה יותר מאשר לשמור סוד. הבאטלרים השונים מורגלים לבצע שורה ארוכה של משימות – וממש לא מדובר ברכישת מברשת שיניים או עניבה חדשה. בין המשימות השונות שממלאים הבאטלרים על בסיס קבוע, מספר רוסו, ניתן למצוא ארגון ארוחת ערב עם דמויות מפורסמות ובעלי תפקידי מפתח במדינה, מכירות בגדים פרטיות בנוכחות מעצבי העל המפורסמים של העיר, תדלוק המטוס הפרטי ואפילו ביקור פרטי בכדי לצפות מקרוב בציור "הסעודה האחרונה" של ליאונרדו דה וינצ'י (מהבקשות הנפוצות ביותר של אורחי המלון, מסתבר).

"בעזרתנו, האורחים יכולים להשיג כל מה שהם חפצים", הוא ממשיך להתגאות. "גם אם מדובר בהוצאת דרכון חדש לאחר שהקודם אבד או מישהו שילווה את המשפחה לספא. הבאטלר יתעורר תמיד לפני שהאורח מתעורר וילך לישון רק לאחר שהלקוח בעצמו ילך לישון".

צילום: מתוך אתר המלון

לא רק במילאנו

רוסו ידע כבר בתחילת הדרך כי מטרתו היא לזכות בדירוג 7 הכוכבים היוקרתי – גם אם אף מלון אחר בעולם לא זכה לכך עד היום. לדבריו, הוא בחר בעיר מילאנו במיוחד – בשל הגעתם של מיליוני תיירים, אנשי עסקים ומנהיגים אליה בכל שנה. כעת, לאחר שהשיג את מטרתו, הוא כבר בוחן את היעד הבא בוא יפתח מלון פאר נוסף, אשר רוסו מקווה כי יזכה להיות "המלון השני בעולם עם 7 כוכבי דירוג". בינתיים הוא מחפש אחר מבנים פוטנציאליים בוונציה (בעיקר בכיכר סן מרקו, הוא חושף), כמו גם בפירנצה, איסטנבול ואפילו שנגחאי. תהליך קבלת האישורים להקמת מלון במבנים ההיסטוריים השונים נמשך כ-5 שנים, ואז בניית המלון צפויה להימשך 3 שנים נוספות, הוא מספר.

לסיום, אי אפשר בלי לבחון כמה תעלה לכם החוויה המיוחדת הזו. ובכן, לילה בסוויטת הפנטהאוז ב"מלון 7 כוכבי הגלריה" במילאנו יעלה לכם לא פחות מ-15,000 יורו. במחיר כזה, כך נראה, מרביתנו נאלץ להמשיך ולהסתפק במלונות אליהם התרגלנו עד היום – ולפנטז על חופשה במלון 7 כוכבים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן