חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

7. דן מרידור

זה עשרות שנים שדן מרידור משמש כאיש ציבור. בין השנים 1982 ל־1984 היה מזכיר הממשלה בממשלות בגין ושמיר. מאז נבחר כחבר כנסת ושירת כשר כמעט בכל ממשלות הימין. הוא כיהן כשר המשפטים וכשר האוצר, ומאז 2009 הוא משמש כשר לענייני מודיעין.
מרידור הוא חבר פורום התשעייה, חבר קרוב של השר וחבר הכנסת בני בגין, והיחסים בינו לבין נתניהו טובים והרמוניים, כהגדרתו הוא.

ביוני 2000, הציע אהוד ברק, ראש הממשלה דאז, הציע למרידור להצטרף אליו בנסיעתו לוועידת הפסגה בקיימפ דיוויד, כחיזוק מימין. לפני שהסכים להתלוות למשלחת טען מרידור בפני ברק כי אינו יכול להסכים עם חלק מהדברים בהסכם הצפוי.

ברק הביע את הבנתו והתנה תנאי אחד לנסיעה: בכל מקרה, לא יוכל מרידור לעזוב את הוועידה לפני סיומה. מרידור הסכים, הצטרף למשלחת ובסופו של דבר חיבר מסמך היסטורי על ועידת השלום עם אבו מאזן, שנודעה ככישלון.

מגוון תפקידים בכירים במערכת הציבורית, מרידור. צילום: רויטרס

עם זאת, בין השנים 2003 ל־2008 פרש מרידור מן החיים הפוליטיים וחזר לעסוק בעריכת דין כיועץ חיצוני במשרד חיים צדוק ושות׳. במסגרת עבודתו בשיתוף פעולה עם עו״ד אילן שביט ייצגו השניים את ארקדי גאידמק בהליכים לקראת שימוע. עבור הייצוג קיבלו מרידור ושביט שכר טרחה משותף של 1.5 מיליון דולר (כך על פי עדותו של שביט בפני הליכי אתיקה שעברו השניים בנוגע לייצוג הנ״ל). בתקשורת דווח על הסכם שכר טרחה עם גאידמק שיכיל בונוס של 5 מיליון דולר, אם יצליחו להביא לביטול האישומים נגדו בהליך של שימוע בפני היועץ המשפטי לממשלה. אך הם לא קיבלו הכנסה זו בסופו של דבר.

בתקופה הזאת גם כיהן מרידור כעמית בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה וכסגן יו״ר המכון למחקרי ביטחון לאומי ושימש כיו״ר הנהלת מוזיאון ישראל, יו״ר הקרן לירושלים ועוד.
אשתו ליאורה מרידור נחשבת לאחת מנשות העסקים הבכירות בתחום הבנקאות בארץ. היא מכהנת כדירקטורית בחברות טבע, אלרוב, גילת לוויינים ואסם השקעות בע״מ. בעבר כיהנה כיו״ר דירקטוריון בזק בינלאומי ובפועלים שוקי הון, וכדירקטורית בוואלה ובנייס מערכות. ב־2010 פרשה מתפקידה כיו״ר הוועד המנהל של "אוניברסיטת תל אביב״ לאחר מאבק מתוקשר עם יו״ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה וכן פרשה מתפקיד יו״ר ועדת ההשקעות של הפניקס. היא עבדה במשך יותר מ־20 שנה בבנק ישראל, והגיעה עד לתפקיד של מנהלת מחלקת המחקר. היא פרשה בשנת 1996 ועברה לבנק הבינלאומי, שם מונתה לראש אגף אשראי. את תפקיד זה עזבה בשנת 2000.

למשפחת מרידור המורחבת בניין בשכונת רחביה בירושלים, אשר שווה, על פי הערכות, יותר מ־20 מיליון שקל. בבניין שבע דירות השייכות לאמו של דן ולארבעת ילדיה. הכנסותיו של מרידור ממשרד עורכי הדין, הנכס המשפחתי, ובעיקר הכנסותיה של ליאורה מרידור מחברות להן היא מייעצת ומהפנסיה שלה מבנק ישראל, מצטרפים יחדיו לסכום המוערך של כ־30 מיליון שקל.

מלשכת השר נמסר בתגובה כי הנתונים הנוגעים להערכת הונו של מרידור אינם נכונים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן