בחודשים האחרונים, ועד שיאושר תקציב המדינה לשנת 2013, מיכל עבאדי בויאנג'ו היא מנכ"לית המדינה בפועל. משרדי הממשלה נדרשים לאשר אצלה את התקציב שלהם מדי חודש, להציב מטרות ויעדים ולהסביר חריגות. במדינה שבה הבחירות מתקיימות כל שנתיים־שלוש, המצב שבו החשב הכללי מקבל אחריות על הברז הממשלתי אינו נדיר, אך מה שמייחד את הסיטואציה הוא העניין המגדרי: עבאדי בויאנג'ו היא האישה הראשונה שמונתה לתפקיד החשבת הכללית. יובל שטייניץ, שמינה אותה לתפקיד, הצהיר בגלוי שהוא מחפש לתפקיד "מועמדות ולא מועמדים" ועבאדי בויאנג'ו, שעבדה בבנק הבינלאומי בזמן האיתורים, זכתה למלא את התקדים.
למרות גילה הצעיר, 46, הספיקה עבאדי בויאנג'ו להוביל חיים של הצטיינות: שירות צבאי ביחידת המודיעין 8200, תואר ראשון בכלכלה ובחשבונאות מהאוניברסיטה העברית ותואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. למעגל הפוליטי נכנסה בגיל צעיר מאוד, כיועצת כלכלית לשר הבריאות יהושע מצא. אחר כך מונתה לתפקיד סמנכ"לית משרד הבריאות והייתה אחראית על קופות החולים והשב"נים.
לדירוג המלא – הנשים החזקות ביותר בישראל 2013
לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק
עבאדי בויאנג'ו | צילום: יח"צ
יש המייחסים את קרבתה לצלחת הפוליטית למעורבות שלה במרכז הליכוד – היא ובעלה, שניהם חברי המרכז לשעבר, נפגשו בפעילויות המרכז וצברו שם הון פוליטי משמעותי.
ב־2003 מונתה עבאדי בויאנג'ו ליו"ר החברה הממשלתית "נכסים", במסגרתה הובילה את הפרטת בנק דיסקונט. לרוב מקובל שאת התפקיד ממלא החשב הכללי, אך נתניהו החליט להפריד בין הכוחות ומינה אותה כיושבת ראש ואת ירון זליכה לחשב הכללי. שנתיים אחר כך, סביב הניסיון למכור את בנק לאומי, התפוצצה מערכת היחסים בין השניים ועבאדי בויאנג'ו התפטרה ועברה למגזר הציבורי.
לתפקיד החשבת מונתה בשנה שעברה, ומאז היא נחשבת לאחד האנשים החזקים במשרד האוצר. ברמה הבין־ אישית היא ידועה כאישה זהירה, שחושבת ומנתחת את המצב לפני שהיא מגיבה, אך באותה מידה גם דעתנית ואסרטיבית, שלא מהססת להגיע לטונים גבוהים.
עד פסח הבא:
כל עוד עבאדי בויאנג'ו יושבת איתן בכיסאה, נצפה ממנה לקדם תקציבים הגיוניים ולחלק אותם בצורה אינטליגנטית בין משרדי הממשלה השונים. על אף קרבתה לפוליטיקאים, אנחנו מקווים שתמשיך להישאר נקייה ולקבל החלטות מקצועיות ומושכלות.
- תקציב המדינה בשנת 2012 עמד על 398,248,468,000 שקל.
|
|