שר הרווחה חיים כץ עסק לאורך כל הקריירה הציבורית שלו בזכויות עובדים ובתפקידו הנוכחי מופקד על קבוצות האוכלוסייה החלשות והעניות ביותר. הוא עצמו, לעומת זאת, רחוק מאוד מכל אלה, בהיותו אחד מעשירי הפוליטיקאים בישראל.
ב־2015 נחשף במסגרת מיזם "100 ימים של שקיפות" של העיתונאי תומר אביטל ובהמשך בחברת החדשות, כי כץ מחזיק בארבעה נכסי נדל"ן. נוסף על בית מגוריו בשוהם, שם הוא מתגורר עם רעייתו רות, מחזיק כץ בווילה נוספת בשוהם, בדירה מחולקת בבני ברק בשטח של 100 מ"ר ובדירה בקומה ה־16 בפרויקט מגדלי גינדי בגני תקווה.
חיים כץ. עסק בזכויות עובדים | צילום: יח"צ
מעבר לנכסי הנדל"ן מחזיק כץ, ככל הידוע, בתיק מניות מעניין במיוחד, שהוא הנעלם הגדול ביותר בתחשיב הונו. ב־2015 נחשף, כי לכץ החזקות בישראמקו בשווי 50 מיליון שקל, שאותן רכש ככל הנראה בשנת 2005, עוד לפני גילוי מאגר הנפט תמר, שהעלה את שווי ישראמקו במאות אחוזים. כץ הגיב על כך בזמנו בביטול וטען, כי שווי החזקותיו אינו עולה על 15% מהסכום שפורסם.
גם הסתבכויותיו המשפטיות של כץ חשפו לכאורה מקור מפוקפק לצבירת הונו. באוקטובר האחרון נערך לכץ שימוע לפני הגשת כתב אישום על עבירות של שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ומרמה והפרת אמונים (בינתיים דווח כי יתכן והאישומים ימותנו). על פי החשד, בין השנים 2010 ל־2015 התפתחה מערכת של טובות הנאה בין כץ לבין מקורבו, היועץ הפיננסי מוטי בן ארי, ששימש כיועץ לחברת אקוויטל של קובי מימון וחיים צוף. בין היתר, העביר לכאורה בן ארי לכץ מידע פנים, שאפשר לאחרון לסחור במניות בעסקאות שהניבו לו ולבני משפחתו מאות אלפי שקלים בתוך ימים בודדים.
ברזומה של כץ מופיעה קריירה בת 22 שנה בתעשייה האווירית, שנמשכה עד שנאלץ להתפטר מתפקידו כיו"ר ועד העובדים הארצי, שבו עבד ללא תשלום במקביל לכהונתו כח"כ מטעם הליכוד. כץ חשוד גם בפרשת "אי הסדרים בתעשייה האווירית", ובפברואר 2018 הודיעה לו המשטרה על גיבוש תשתית ראייתית נגדו. התיק עבר לבחינת הפרקליטות.
מהדוברות של השר כץ נמסר: "הוא עשיר ביותר בחקיקה חברתית"
לרשימה המלאה
|