Forbes Israel Logo

8. רקפת רוסק עמינח

אחת התכונות שהזניקו את רקפת רוסק עמינח לכורסת המנכ"לית של בנק לאומי זמן קצר לאחר שמלאו לה 46 שנים, היא יכולת הלימוד המהירה שלה. רוסק עמינח לא הפסיקה ללמוד מהר גם לאחר שכבשה את היעד. הזמנים השתנו: איש לא יתפוס אותה מתרועעת בפומבי עם טייקון או סתם לקוח גדול. תמו הנחות הסלב שחילקה ל"ראשי המשק" וללקוחות הגדולים בתקופה שבה היתה משנה למנכ"ל ומנהלת החטיבה העסקית בבנק. הבנקים הגדולים שוב אינם מחזרים אחרי הטייקונים וגם אין להם כבר הרבה מה להציע להם. הבנקאים הגיעו לאחרונה לקצה תקרת האשראי שהם יכולים לחלק לציבור.

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

הלווים הגדולים שוב אינם מטופלים בכפפות של משי, מחלוקות שבעבר נסגרו בדילים מעל ומתחת לשולחן, מתחדדות לעימות חזיתי ואם צריך מגיעות גם להכרעת בית המשפט: מוטי זיסר אולץ למכור את הווילה שלו, אליעזר פישמן שנקלע לקשיים נאלץ להיפרד מנכסיו האישיים והציבוריים בזה אחר זה, ובמסגרת הטיפול בפישמן לא נרתע הבנק גם מלתבוע את האחים נקש, בטענה שהפרו התחייבות לרכישת חברה כלכלית. קווי אשראי הנדיבים שהוענקו לטייקון הנדל"ן חיים כצמן קוצצו בעקבות חוות דעת פנימית על עליית רמת הסיכון של עסקיו. וכמובן, הנסיגה מניסיון גיבוש הסדר החוב עבור נוחי דנקנר. רוסק משדרת היום לעמיתיה הבנקאים מה ששידרה בשעתה חברת פסגות למשקיעים המוסדיים ולמנפיקי איגרות החוב: כללי המשחק השתנו.

יכולת לימוד מהירה. רוסק עמינח | צילום: רון קדמי

בתחום השכר סירבו רוסק עמינח ומועצת המנהלים של לאומי להשלים עם הביקורת הציבורית. שכרה השנתי של רוסק עמינח ב־2015, 8.1 מיליון שקל, הציב אותה בצמרת מקבלי השכר בחברות הציבוריות והפך אותה לאישה בעלת השכר הגבוה ביותר במשק. הסכומים, שעמדו בסתירה לתוצאות העסקיות הבינוניות של הבנק, סיפקו רוח גבית איתנה לחקיקה להגבלת שכר הבכירים בחברות הפיננסיות.

אותה חקיקה הובילה את המשנה למנכ"לית ואיש אמונה הקרוב ביותר, פרופ' דני צידון, להודיע על פרישתו – מה שהיווה עבורה מהלומה.

אחד השינויים המשמעותיים שמובילה רוסק עמינח הוא מהפכת הדיגיטציה של הבנק. המטרה היא לבסס את שירותי הבנק ככל האפשר על הרשת ועל אפליקציות סלולריות, תוך שמירת הקשר עם לקוחות שזקוקים עדיין לקשר עם בנקאי. בסתיו הקרוב מתכוון לאומי להשיק בנק דיגיטלי, שיספק שירותים מבוססי רשת בלבד ללקוחות המעוניינים בכך. "זה הבייבי שלה, והנושא שהיא עוסקת בו ללא הרף בפגישות פנימיות ובישיבות הנהלה", אומרים מקורבים להנהלת הבנק.

המעבר לשירותים דיגיטליים מלווה במהלך התייעלות של הבנק. על פי נתוני הנהלת לאומי, יש צורך להקטין את מצבת כוח האדם ב־1,500 עובדים לפחות. אולם בשלב ראשון הכריזה ההנהלה על תוכנית פרישה ל־700 עובדים בלבד. מדובר בתוכנית צנועה הרחוקה מאוד מהנדרש כדי להתאים את הבנק לתחרות המחריפה בענף הפיננסים. הדרך לשינוי שמובילה רוסק עמינח עדיין ארוכה, וכרוכה בקשיים שכמוהם לא ידע הענף בעבר. המפקחת על הבנקים חדוה בר, בעצמה בכירה לשעבר בלאומי, מאותתת שהיא מתכוונת להנהיג פיקוח צמוד שיתערב בתחומים שבהם לא התערב בנק ישראל בעבר: יישום תוכניות התייעלות ופיתוח טכנולוגי. משרד האוצר וחברי כנסת פעלתנים פועלים להגברת התחרות בענף תוך הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים הגדולים ומתן הקלות לבנקים חדשים וחברות אשראי פרטיות. משקיעים מוסדיים, ובהם חברות ביטוח ופנסיה, מרחיבים את פעילותם וכובשים נתחים גדלים והולכים משוק האשראי. מנגד מחמירות הדרישות להלימות הון ומשתקות את יכולתם של הבנקים הגדולים להתרחב באמצעות הגדלת תיק האשראי. רוסק עמינח עלולה בהחלט למצוא את עצמה מדוושת בכל הכוח רק כדי להישאר במקום.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.