9. יצחק (בוז'י) הרצוג

חבר הכנסת יצחק (בוז׳י) הרצוג נוהג להגיד שהפוליטיקה מבחינתו היא מרוץ למרחקים ארוכים ואין לו כל כוונה לעשות פסק זמן כדי לעשות לביתו. בעוד הקריירה הפוליטית אולי מספקת להרצוג, שגדל בבית אמיד בשכונת צהלה התל אביבית, אתגרים רבים, אין ספק שבמישור ההכנסות הוא מסתפק במועט לעומת מה שיכול היה להשיג.

הרצוג, בנו של נשיא המדינה לשעבר חיים הרצוג, ממייסדי משרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, הצטרף למשרד כשותף זוטר ועבד שם עד 2002, תוך שהוא מטפל בלקוחות שהניבו לו שכר נאה. אלא שב־1999 החל לייעץ לראש הממשלה דאז, אהוד ברק.

אחר כך מונה למזכיר הממשלה ועזב את המשרד. ב־2003 נבחר כחבר כנסת מטעם מפלגת העבודה. בהמשך מונה לתפקיד שר השיכון, שר התיירות ולאחר מכן שר הרווחה.
עם עזיבתו של ברק את מפלגת העבודה ב־2011 התפטר הרצוג מהממשלה, התמודד בפריימריז לראשות המפלגה, ונחשב היום לאחד ממנהיגיה.

פוליטיקה היא מרוץ למרחקים ארוכים – יצחק הרצוג. צילום: רויטרס

בניגוד לשותף הבכיר יעקב נאמן, לשותף הזוטר הרצוג אין כוונה לחזור לעולם העסקים הפרטיים. גם אם ימצא עצמו פתאום מחוץ למשחק הפוליטי, ככל הנראה, השנים המעטות יחסית שעשה במשרד לא יקנו לו נתח משמעותי מההכנסות ומהבונוסים של המשרד העשיר. הנתח הגדול יותר מההכנסות, זה שהיה שייך לאביו המנוח חיים הרצוג, שהיה שותף מייסד, הועבר בשלמותו לאמו, אורה הרצוג.

ידידיו גם מספרים שחלק ניכר מחסכונותיו הוצאו על ייעוץ משפטי בפרשת העמותות ועל התמודדות בפריימריז. בין התורמים שלו אפשר למנות את שלמה דברת, אריה סבן, דוריס ארקין, רעייתו של מורי ארקין ושורה ארוכה של תורמים מארה״ב, ברובם חברים אישיים מהתקופה בה למד שם.

אשתו מיכל הרצוג היא עורכת דין במקצועה, שעבדה במשך כעשור במשרד אורי סלונים. היא גם היתה מנהלת הפרויקטים בקרן ריץ׳ ופעילה בעמותת "בית נועם״, עמותת "מרחבים״, וחברת הוועד המנהל ב״מעלה״. בני הזוג מתגוררים בבית בו גדל יצחק, בשכונת היוקרה צהלה. במקור חלש הבית אותו בנה חיים הרצוג על 180 מ״ר בלבד, מתוך שטח אדמה של 500 מ״ר. כשנכנסו לגור בו בני הזוג, הם לקחו משכנתה כדי לממן שיפוץ בסיסי. המיקום ברחוב הראשי של צהלה מפחית מערך המבנה, המוערך בכ־6 מיליון שקל.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן