“אם אי.די.בי פתוח לא תמכור מחצית מכלל בתוך 4 חודשים – היא תתקשה לפרוע את חובותיה”

"בהיעדר גיוס הון לאי.די.בי פתוח או הסדר חוב מסוג כזה או אחר עם נושיה הקיימים של החברה, אילו לא תיחתם העסקה למכירת לפחות מחצית מהחזקותיה של החברה בכלל ביטוח (לפחות 27.5% ) עד לראשית אוקטובר, קיים סיכון כי בשלהי הרבעון השני של 2014 תתקשה אי.די.בי פיתוח לפרוע את חובותיה", כך כתבו פרופ' אמיר ברנע והמומחה איל גבאי בחוות הדעת הכלכלית על מצבה של חברת אי.די.בי פתוח אותה הגישו לבית המשפט.

מחוות הדעת עולה כי לאי.די.בי פתוח יש עודף נכנסים על התחייבויות בגובה של 700-944 מיליון שקל. כמו כן קובע ברנע כי לחברה יש רמת ודאות גבוהה מאוד לתשלום חובותיה עד לשלהי הרבעון השני של 2014.

חדש: אפליקציית האייפון של פורבס ישראל – להורדה לחצו כאן.

אלא שמעבר לתקופה זו, קובע ברנע, שאלת יכולת הפירעון של החברה תלויה ביכולת שלה לגבש ולהשלים עסקה למכירת מחצית מאחזקותיה בחברת כלל ביטוח. ברנע וגבאי מציינים כי הקרן הזרה שהביעה רצון לרכוש חלק מהאזקה בכלל טרם החלה בבדיקת נאותות ועל פי ההערכה יידרשו לה 6 שבועות להליך בדיקת נאותות. "רק לאחר מכן תובא העסקה לאישור ועדת ההשקעות של הקרן. כמו כן הקרן דורשת שורה של אישורים לפני שתשכור יועצים חיצוניים שככל הנראה עדיין לא נשכרו – מכאן שתחילת בדיקת הנאותות לא צפויה להיות מיידית".

בהתאם לכך כותבים השניים כי "יש לצפות כי תהליך גיבוש העסקה יארך כשלושה-ארבעה חודשים, דהיינו לוח זמנים דחוס אך אפשרי. גם אם תיחתם העסקה בלוחות הזמנים הנדרשים, עדייון תיוותר אי ודאות מסוימת לגבי קבלת המזומן הנגזר ממנה, שכן השלמתה תהיה כרוכה בקבלת ההיתר מאת המפקח על הביטוח .עניין זה אף תלוי במהירות שבה תפעל מולו הקרן הזרה".

חוות הדעת של ברנע הוזמנה על ידי איל גבאי ולמעשה על ידי בית המשפט כאשר בדיון על מצבה הפיננסי של אי.די.בי פתוח בסוף חודש אפריל החלה מלחמת גרסאות כאשר החברה מצד אחד ואילו הנציגות מצד שני הגיעו מצוידות בחוות דעת של חברות חיצוניות הטוענות דברים הפוכים. מחד החברה טענה כי חוות הדעת שבידה טוענת כי החברה כשרת פרעון ובעלת יכולת לעמוד בחובותיה ואילו חוות הדעת של הנציגות שהוכנה על ידי TASC טענה כי אין תרחיש אפשרי בה החברה יכולה לעמוד בהתחייבותיה.

אתמול בלילה,הורידה חברת הדירוג מעלות את דירוג האשראי של חברת אי.די.בי פתוח מרמה של B לרמה של CC המשקף צפי לאירוע של כשל פירעון בטווח הקצר.

"הורדת הדירוג משקפת את הצפי שלנו לאירוע כשל פירעון בטווח הקצר, כתוצאה מהמשך השחיקה בפרופיל הנזילות וסבירות גבוהה מאוד להסדר כלשהו בחוב האג"ח או בחוב הבנקאי של החברה", נכתב במעלות.

 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן