5 פעולות פשוטות שיעזרו לכם לחיות חיים מלאי "זרימה"

סיפור בודהיסטי עתיק מתאר חבורה של נזירים שישבו ועשו מדיטציה במשך 10 שנים למרגלות ההימליה. יום אחד המאסטר שלהם ציין במהלך הדרשה שלו שהארה היא סוג של תאונה. אחד הנזירים התעצבן וצעק לעברו "אני יושב כאן עשור מחיי, בקושי אוכל, עושה מדיטציה מבוקר ועד ערב ואתה אומר לי עכשיו שהארה היא תאונה?". כן, עונה המאסטר, אבל המדיטציה מאפשרת לך להיות יותר פתוח לתאונות כאלה.

דבר דומה אפשר לומר גם על זרימה. זרימה בחיים היא לא דבר שמגיע ללא אימון רב, אבל זה לא אומר שאי אפשר לבצע כמה דברים שיגבירו את הנטייה שלכם לזרימה. אז לכבוד השנה החדשה, הנה חמש פעולות שבועיות שיעזרו לכם להפוך להיות יותר "זורמים".

קחו סיכון: סיכון הוא טריגר לזרימה. אבל אם אתם עומדים לקחת סיכונים במטרה להגביר את הזרימה שלכם, אתם צריכים ללמוד להתגבר על התגובה האינטואיטיבית שגורמת לנו לברוח או להיאבק בסיכונים. זה דורש קצת אימון, אבל אם תיקחו סיכון פעם בשבוע – וזה יכול להיות כל דבר, החל מלהציג את עצמכם בפני זר במכולת ועד ללמוד צניחה חופשית – אתם לא רק מגדילים את הסיכון (דבר שבפני עצמו הופך אתכם לזורמים יותר), אתם גם מאמנים את המוח שלכם להתמודד עם סיכונים בצורה שלווה יחסית.

התאוששו: יש ארבעה שלבים למעגל הזרימה, והאחרון – ההתאוששות, הוא זה שאנשים הכי מתקשים להשיג. בחיים המהירים שאנו חיים, כמעט ואין לנו זמן לשינה טובה, ובטח לא לפסק זמן יזום להתאוששות. אז הפכו את המנוחה לעדיפות עליונה: עשו כל מה שאתם יכולים על מנת לישון לפחות שמונה שעות בלילה – יש לזה השפעה עצומה. אך לא פחות חשוב, צרו לעצמכם שתי הפסקות של חצי שעה עד שעה בשבוע, לטובת התאוששות. בילוי בסאונה או מסאז' הן פעילויות מצוינות לשם כך. אם זה לא מתאפשר, פשוט נסו לנמנם קצת יותר במהלך השבוע. זה נראה כמו בזבוז זמן, אבל זה יאפשר לכם להניע את מעגל הזרימה שלכם הרבה יותר טוב.


מסאז' פעמיים בשבוע יכול לעשות את העבודה | צילום: thinkstock

התמקדו: מיקוד היא מילה פופולרית מאוד בימינו, אך זו בעצם רק צורה מיופייפת לומר ששימת לב היא חשובה. זרימה יכולה להתרחש רק כאן ועכשיו. זה מצב שדורש שכל תשומת הלב שלנו תהיה מרוכזת בהווה. אחת הדרכים להתרגל זאת היא על ידי מדיטציית נשימות פשוטה. יש לא מעט שיטות תרגול המתמקדות בנשימה ויכולות לעזור לנו להתמקד בהווה. אחת הסיבות לכך שתרגילי נשימה עוזרים לנו להתרכז, היא שהוצאת כל האוויר מהריאות מעורר בנו את אינסטינקט הסכנה – שהתמודדות אתו, כפי שציינו, עוזר גם הוא לזרימה. תרגלו זאת שלוש פעמים בשבוע, ותרגישו בשינוי.

התרכזו בתשוקות: תשוקה היא עוד אחת מהמילים שיש סביבן הרבה מאוד באזז. כולם משתמשים בה, אבל מעט יודעים על מה הם באמת מדברים. הסיבה שתשוקה חשובה כל כך היא נוירולוגית. תשוקה מעודדת ריכוז – אנחנו משקיעים יותר תשומת לב בדברים שהכי אכפת לנו מהם וזה יוצר הרבה מאוד זרימה. נצלו זאת. שלוש פעמים בשבוע, קחו לכם שעה והתמקדו בדברים שאתם הכי אוהבים (בלי לחשוב על שום דבר אחר – בלי טלפונים, בלי אימיילים, בלי פייסבוק). זו לא חייבת להיות תמיד אותה פעילות: פעם השקיעו באימון, פעם בתחביב, פעם בלימודים שמעניינים אתכם.

קראו: אנחנו יודעים שדופמין מעור זרימה. המוליך העצבי הזה מופיע ממגוון סיבות, אך אחת המרכזיות היא כתוצאה מזיהוי תבניות – חיבור רעיונות יחד. ההתרגשות הקטנה הזאת שתאם חשים כשאתם פותרים הגדרה בתשבץ – זה הדופמין.

אך כדי להיות מסוגל למצוא את התבניות האלה, המוח זקוק למידע חדש. לכן, הקפידו לקרוא לפחות 25 עמודים, ארבע פעמים בשבוע (אבל מטקסט שלא הייתם קוראים בדרך כלל). קראו משהו שאתם מתעניינים בו, אבל לא יוצא לכם לקרוא עליו הרבה ביומיום. זה נשמע פשוט, אך אתם תופתעו מההבדל שזה יכול לעשות בחייכם.

אז קדימה, תתחילו לזרום.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן