4. שרי אריסון

השנה האחרונה הייתה מאתגרת עבור שרי אריסון, עם שינויים שעמדו בפני בנק הפועלים ושיכון ובינוי – חברות בת של אריסון השקעות – הזרוע העסקית של קבוצת אריסון (שכוללת גם את מלח הארץ וחברת המים הגלובלית MIYA).

במהלך השנה פורסם כי אריסון (58) מחפשת שותף אסטרטגי לגרעין השליטה בפועלים, אך נראה כי אינה ממהרת למכור בכל מחיר. בתגובה שפרסמה בנושא ציינה, כי "אריסון השקעות מקבלת, יוזמת ובוחנת מעת לעת פניות ואפשרויות לגבי הכנסת משקיעים חדשים לבנק הפועלים מתוך רצון להמשיך לפתח ולהרחיב את פעילות הבנק בדגש מיוחד על פיתוח והרחבת הפעילות הבינלאומית. פניות אלו נבחנות לגופן בהתאם לאסטרטגיית הפעילות הגלובלית של החברה".

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

בחודש מרץ האחרון הודיע על פרישתו מנכ"ל הבנק, ציון קינן, שבוע לאחר אישור חוק שכר הבכירים במגזר הפיננסי. את מקומו, כמנכ"ל הבנק, יתפוס אריק פינטו.

בשנת 2015 רשם הבנק עלייה של 13.6% ברווח הנקי, שעמד על 3.08 מיליארד שקל. אבל ברבעון הראשון של 2016 ירד הרווח הנקי ב־16.5% ל־674 מיליון שקל. כמו כן, הבנק עלה לכותרות בנושא ועדת שטרום, שהמליצה לאחרונה להפריד את כרטיסי אשראי מהבנקים, מהלך שיחייב בעתיד את הפועלים למכור את ישרכארט.

פועלים שמר גם השנה על מעמדו כבנק הגדול בישראל, ונכנס יותר ויותר לזירה הדיגיטלית, כאשר השיק את סניף הבנק הדיגיטלי הראשון.

שנה מאתגרת עברה עליה. אריסון

שיכון ובינוי, חברה נוספת של הקבוצה, הודיעה בסוף מאי על סגירה פיננסית של הפרויקט לשדרוג מערכת כבישים בקולומביה, שהיקפו 640 מיליון דולר, ועל השלמת גיוס מימון לפרויקט לסלילת כביש אגרה בטקסס, שהיקפו מיליארד דולר.

ב־2015 הכנסות החברה ירדו ב־18% לעומת 2014, בעיקר בשל האטה בפעילותה בניגריה, על רקע חילופי השלטון שם. אלו גם השפיעו על נתוני הרבעון הראשון השנה, שבו ירדו ההכנסות ב־20% ל־1.1 מיליארד שקל והרווח הנקי ירד ב־20% ל־92.6 מיליון שקל.
לצד כל אלו, הרחיבה השנה קבוצת אריסון את פעילותה הגלובלית המתפרסת על פני 40 מדינות ומונה למעלה מ־27 אלף עובדים, וחברות הבת שלה חדרו לשווקים חדשים.

שרי אריסון המשיכה גם השנה לעסוק בחיבור שבין עסקים לערכים ולהפיץ את "מודל עשיית הטוב". לדבריה: "חברות עסקיות יכולות לפעול לטובת האנושות והעולם כיום", ובכוחו של מודל עשיית הטוב "להיות זרז לשינוי בעולם העסקי וליצור מצב בו חברות עסקיות יהוו פלטפורמה ליצירת שינוי חיובי לאנשים, לכלכלה ולסביבה". היא אף השיקה את ספרה החמישי, ספר הילדים "יום של מעשים טובים".

"יום המעשים הטובים", ביוזמת עמותת רוח טובה הפועלת תחת הקרן המשפחתית על־שם תד אריסון, צוין השנה בפעם העשירית והיו מעורבים בו מיליוני אנשים ב־75 מדינות בעולם.

קרן אריסון היא הזרוע השנייה והפילנתרופית של קבוצת אריסון, ולפי הערכות תורמת מדי שנה כ־25 מיליון דולר מכספי המשפחה.

אריסון היא האישה העשירה ביותר בישראל, ושוויה מוערך בכ־5 מיליארד דולר. היא מוכרת בקהילת העסקים הבינלאומית ודורגה פעמיים ברציפות ברשימת 100 הנשים החזקות בעולם של פורבס וכן במקום השני ברשימת המיליארדרים הירוקים בעולם.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן