33. סתיו שפיר

כיושבת ראש ועדת השקיפות של הכנסת, תפקיד שיזמה את הקמתו במסגרת הכנסת ה־20 וגם מונתה להיות הראשונה לכהן בו, סתיו שפיר היא אחת מחברות הכנסת המעורבות ביותר בנבכי העשייה הפרלמנטרית והמיניסטריאלית בישראל. מלחמתה למען השקיפות המגיעה לאזרחי ישראל בנוגע לעבודה של נבחריהם היא לא מלחמה פשוטה. אך לא מזמן התגלע ויכוח טעון בינה לבין יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן, שמדבריו השתמע כי שפיר "שואלת יותר מדי שאלות". ביטן אף איים כי אם לא תתמתן הרוח בוועדה, הוא ישקול את העברתה של שפיר מהתפקיד. רוח כזו מחדדת היטב מדוע תפקידה זה הוא מהחשובים שבעשייה הציבורית.

הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל

לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645

לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל

לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק

שפיר (31) היא מחברות הכנסת הצעירות שכיהנו בישראל. בשנת 2012, כשהיתה בת 27 בלבד, התמודדה לראשונה בפריימריז של מפלגת העבודה ונכנסה לכנסת ה־19 מהמקום ה־9 ברשימה. בבחירות האחרונות כבר הגיעה אל המקום ה־4 ברשימת המחנה הציוני, כשמעליה רק היו"ר יצחק הרצוג, יו"ר התנועה ציפי לבני וח"כ שלי יחימוביץ'. על הפופולאריות הזו מעידה גם כמות העוקבים אחריה ברשתות החברתיות – מהגבוהות בקרב חברי הכנסת. בחמש שנותיה בכנסת הספיקה לעמוד בראשות השדולה לצדק חברתי, שאותה גם הקימה, להשתתף בוועדות מרכזיות, כמו ועדות הכספים והכלכלה, והגישה עשרות הצעות חוק.

מחברות הכנסת הצעירות שכיהנו בישראל. שפיר | צילום: חגי הירשפלד

אל התודעה הציבורית פרצה שפיר בקיץ 2011, כשהיתה ממנהיגות המחאה החברתית. זכורות מאוד מאז הופעותיה בתקשורת ובעצרות, העימות שלה עם ח"כ מירי רגב דאז בתוכנית "ערב חדש" וסילוקה המתועד מיציע האורחים במליאת הכנסת בעת ההצבעה על חוק הוועדות לדיור ציבורי. המחאה, שבימים אלו מלאו חמש שנים מאז התרחשה, ממשיכה להיות משמעותית מאוד בסדר היום שלנו. על כך מעידה למשל אחת מהצעות החוק הבולטות של שפיר – החוק לשכירות הוגנת – שנועדה להגביל את גובה דמי השכירות על דירות ולמנוע העלאתם מדי שנה, ומצויה היום בלבו של שיח ער בכנסת ובתקשורת.

לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016


הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן