חודש הוגשה לבית המשפט הפדראלי בניו יורק תביעה כנגד חברת פייסבוק בשמן של משפחות שכולות. אלו דורשות מהרשת החברתית פיצוי של מיליארד דולר בטענה שסיפקה שירותים לחמאס, ושבזמן שיש בכוחה לנטר הסתה, המביאה מחבלים לרצוח, היא בוחרת שלא לעשות זאת. הדברים הגיעו בתזמון סמוך מאוד להתבטאותו של השר גלעד ארדן שהאשים את מארק צוקרברג בדברים דומים, אך מי שאחראית לפעילות זו בשטח היא עו"ד ניצנה דרשן־לייטנר, העומדת בראש ארגון שורת הדין, שהקימה ב־2002 עם מספר שותפים.
הכתבה מופיעה בגיליון יולי של מגזין פורבס ישראל
לרכישת הגיליון חייגו 077-4304645
לרכישת מנוי למגזין פורבס ישראל
לכל העדכונים, הכתבות והדירוגים: עשו לנו לייק בפייסבוק
הארגון הוא עמותה רשומה, ארגון זכויות אדם יהודי הפועל משפטית כנגד ישויות טרור וגופים הממנים טרור. כעת הוא מנסה לבלום את ביטויי ההסתה והקריאות לטרור ברשתות החברתיות כאמור, מתוך אמונה כי על ענקיות כפייסבוק וטוויטר לגלות אחריות חברתית.
לוחמת משפטית. דרשן-לייטנר | צילום: אלונה תומר
דרשן־לייטנר (43), נשואה ואם לשישה, נולדה בפתח תקווה וגדלה בבית דתי. כילדה חלמה להיות רופאה, אך לאחר שירות לאומי במגן דוד אדום מצאה את עצמה דווקא בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר אילן. עם סיום לימודיה, החלה עורכת הדין הצעירה לקחת תחת חסותה תיקי פרו-בונו. היא ייצגה, למשל, רקדנית בטן שתבעה את מוחמד בסיוני, שגריר מצרים בישראל, בגין אונס, וקנתה את שמה כלוחמת משפטית בשמם של קורבנות טרור.
בחודש שעבר בלטה דרשן־לייטנר גם בנושא הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה, כשטענה כי ההסכם במתווה הנוכחי שלו יאפשר לחמאס להמשיך ולפעול בתחומיה של טורקיה, ולהתחזק בצורה שתסכן את ישראל. כשמאחורי הארגון שבראשו היא עומדת שורה ארוכה של הישגים, בעולם ובבג"ץ, יש לצפות כי עמדותיה אלו ופעילותה הענפה כאחת האקטיביסטיות הישראליות המשפיעות ביותר רק ימשיכו לצבור תאוצה.
לדירוג המלא של הנשים המשפיעות בישראל 2016
|