בשנת 2016, כשהפועל באר שבע היתה בשיא הצלחתה, פרסם העיתון בילד הגרמני (העיתון הנפוץ באירופה) כתבה אוהדת על בעלי המועדון אלונה ברקת תחת הכותרת: "אנגלה מרקל של הכדורגל". ברקת כנראה לקחה את ההשוואה ברצינות ובתחילת החודש הטילה פצצה, כאשר עזבה את היציע לטובת המגרש הפוליטי כחלק ממפלגת הימין החדש.
ברקת נולדה וגדלה באשקלון בשם אלונה אקווע. בגיל 14 עברה ללמוד במדרשה בירושלים ולאחר שירות לאומי החלה ללמוד לתואר ראשון ושני בהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטה העברית, שם הכירה את אלי ברקת (אחיו של ניר ברקת), שהיה גם הוא סטודנט. השניים נישאו בתחילת שנות ה־90, עברו להתגורר בעמק הסיליקון למשך שמונה שנים בשל עיסוקיו של אלי וב־2004 חזרו לישראל.
אלונה ברקת. על פי ההערכות עומד שווי ביתה על 25-30 מיליון שקל | צילום: דני מרון
מקורות ההון של אלונה ברקת זהים לאלה של גיסה (ראו ניר ברקת).
בזמן שהתגוררה בארצות הברית, החלה אלונה להיות מעורבת בעשייה חברתית. כך הפכה לפעילה בשדולה היהודית איפא"ק ובפדרציה היהודית של סן פרנסיסקו. אולם הפריצה הגדולה שלה לתודעה הציבורית היתה בשנת 2007, אז עשתה היסטוריה כשרכשה את קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע ב־3 מיליון שקל (לא כולל כיסוי חובות הקבוצה, ששולמו בחלקם על ידי העירייה) והפכה לאישה הראשונה שהיא בעלים של קבוצת כדורגל בישראל.
תחת שרביטה החלה הקבוצה לצבור כוח ובשנת 2016 זכתה באליפות היסטורית לאחר 40 שנה. באותה שנה עברה הקבוצה גם לאצטדיון החדש בעיר – טוטו־טרנר, וכן העפילה לשלב 32 הגדולות בליגה האירופית – בזכות כל אלו, הצליחה ברקת לראשונה זה שנים לסיים את השנה ברווח של 18 מיליון שקל. ההישג הפיננסי הזה לא חזר על עצמו בעונות הבאות, על אף שתי אליפויות נוספות שבהן זכתה הקבוצה.
בסך הכל השקיעה ברקת, מיום כניסתה לקבוצה ועד היום, כ־140 מיליון שקל. לפי ההערכות, המועדון שווה כיום קרוב ל־100 מיליון שקל.
ביתה של אלונה ברקת בצהלה | צילום: פורבס ישראל
למרות פועלה הענף של ברקת בבירת הנגב, היא ובעלה אינם תושבי העיר. הם מתגוררים בשכונת צהלה בתל אביב בקוטג' רחב ידיים בן 10 חדרים ובריכה, המשתרע על 655 מ"ר. אנו מעריכים כי שוויו של הבית עומד על 30־25 מיליון שקל.
מאלונה ברקת לא התקבלה תגובה.
לרשימה המלאה
|