בשנת 1984 החליט המיליארדר לשעבר, צ'ארלס "צ'אק" פיני, מייסד משותף של רשת הקמעונאות דיוטי פרי שופרס (Duty Free Shoppers) להציב לעצמו יעד סודי, כזה שאינו אופייני למיליארדר – למות עני.
בשנה שעברה, אחרי נתינה פילנתרופית שנמשכה על פני כמה עשורים ומסתכמת בסך של 8 מיליארד דולר, הוא הגיע ליעד שהציב לעצמו.
פיני עשה את הונו ממכירת משקאות אלכוהולים, סיגריות ובשמים באימפריית הדיוטי פרי שלו שהיתה פרוסה בעשרות שדות תעופה ברחבי העולם. אבל הוא חי כמו אדם פשוט. את תרומתו הראשונה, בסך 600 אלף דולר, הוא תרם באופן אנונימי והפך בכך למיליארד שהטביע את המונח Giving While Living, "זה הרבה יותר כיף לתרום כשאתה בחיים ולראות איך הכסף שתרמת משפיע ומשנה חיים של אנשים מאשר לתרום לאחר מותך", אמר.
השפיע על ביל גייטס
הקרן הפילנתרופית שהקים פיני, קרן אטלנטיק, נסגרה בשנת 2020 לאחר שתרמה את כל הכספים שהיו ברשותה. ב-4 העשורים האחרונים הונו של פיני נתרם למטרות, כמו שיווין, מחקרים בתחומי האנטי-אייג'ינג וטיפוח העור. מתוך 8 מיליארד הדולר שתרם, 3.7 מיליארד נתרמו למטרות חינוך, השכלה וחדשנות, מתוכם מיליארד דולר לאוניברסיטת קורנל, בה למד.
יותר מ-870 מיליון דולר נתרמו לעמותות בתחום זכויות האדם והגנה עליהן ויותר מ-700 מיליון דולר נתרמו לגופים ומוסדות בתחום הרפואה. הפילנתרופיות הנדיבה של פיני השפיעה על מיליארדרים נוספים כמו ביל גייטס ו-וורן באפט, שהקימו את "קרן הנתינה" שמחתימה מיליארדרים ברחבי העולם על רצונם לתרום את מרבית ההון שלהם. "צ'אק הוא המודל של כולנו", אמר באפט לפורבס ב-2020.