כששואלים את אלון יופה ואת אלון רבינוביץ' מאיפה בא הרעיון להביא את תחום בריאות הנפש להייטק, הם מסבירים שזה פשוט בא מצורך – "דיברנו עם חברים ובני משפחה וראינו שהם לא מתקדמים למרות שהם בטיפול. שאלנו את עצמנו איפה הבעיה, מאיפה זה נובע". עם הביקוש הגבוה לטיפול שעלה בתקופה האחרונה, בשל הקורונה, ומטפלים שקורסים תחת העומס, הם ביקשו להבין מה לא עובד וכיצד אפשר לשפר.
Eleos פיתחה פתרון המבוסס על טכנולוגיית הבנת שפה וניתוח קול הפועל באופן מאובטח ומאפשר להפיק תובנות כמותיות ואיכותיות למטפלים, במהלך ואחרי הטיפול הפסיכולוגי, באמצעות ניתוח השיחות בין המטפל למטופל. הם מספרים ש"זו בעצם כמו סריקת CT של הסשן הטיפולי והרעיון הוא באמת להקל ולעזור על המטפל".
יופה הגיע מיחידת 669, רבינוביץ' משירות ביחידת סייבר. החברה הוקמה ב־2020 על ידי יופה, המשמש כמנכ״ל, רבינוביץ׳, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיה, ודרור זיידה, המשמש כסמנכ"ל התפעול.
הסטארט־אפ Eleos Health פיתח מערכת בינה מלאכותית שאמורה לסייע בהפקת תובנות למטפל על ידי ניתוח השיחות עם המטופל וכרגע היא פועלת רק בארצות הברית. "יצאנו לשוק לפני בערך שנה ואנחנו גאים לומר שהיום יש לנו עשרות מרכזים שאנחנו עובדים איתם. וההוכחה שזה עובד? עד כה אף אחד לא עזב אותנו.
"המטרה היא לתת לאנשים את הטיפול הטוב ביותר ואנחנו רוצים להעצים את הטיפול הזה ולייעל אותו באמצעות כלים מודרניים". לדבריהם, כרגע האפקטיביות של טיפולים בארה"ב עומדת על 30% – והם שואפים להפוך את הקערה כך שרק 30% יהיו לא אפקטיביים. "התחום הזה של בריאות הנפש באמת חשוב לנו", הם מסבירים, "יצרנו את הדבר הזה כי אנחנו באמת מאמינים בו ומבינים את החשיבות הגדולה שיש לו".
יופה הוא חבר מייסד וחבר בהנהלת עמותת בוגרי 669, "עמותת החתול", שמקדמת מסעות חווייתיים לבוגרי היחידה כדי להתמודד עם בעיות פוסט טראומה מהשירות הצבאי. הוא גם עומד מאחורי "פרויקט הלב" כחלק מעמותת 669, שמעניקה הכשרת עזרה ראשונה למאות מתושבי עוטף עזה. רבינוביץ' הוא מוזיקאי נלהב, פסנתרן, גיטריסט ומפיק מוזיקלי, ובנוסף הוא גם גולש סנובורד אקסטרים, ומתאמן בסנובורד מגיל שש.