אלכסנדר וואנג גדל בצל המעבדה הלאומית של לוס אלמוס בניו מקסיקו, האתר הסודי שבו פיתחה ארצות הברית את פצצת האטום הראשונה שלה במהלך מלחמת העולם השנייה. הוריו היו פיזיקאים שעבדו על פרויקטי נשק עבור הצבא.
עכשיו גם הוא עושה את זה: החברה בת השש של וואנג בסן פרנסיסקו, Scale AI, כבר חתמה שלושה חוזים בשווי של כ-350 מיליון דולר או יותר, בכדי לעזור לחיל האוויר והצבא האמריקני להפעיל בינה מלאכותית. די מרשים עבור ילד בן 25.
הטכנולוגיה של Scale מנתחת תמונות לוויין הרבה יותר מהר מאשר אנליסטים אנושיים. זה נחוץ, למשל, בכדי לקבוע כמה נזק גורמות פצצות רוסיות באוקראינה. דבר ששימושי לא רק לצבא: יותר מ-300 חברות, כולל ג'נרל מוטורס ו-Flexport, משתמשות ב-Scale, שוואנג ייסד כשהיה בן 19, כדי לעזור להן להפיק זהב מנהרות של מידע גולמי – מיליוני מסמכי משלוח, למשל, או צילומים גולמיים שמפיקות מכוניות אוטונומיות. "כל התעשייה יושבת על כמויות אדירות של נתונים", אומר וואנג, שהופיע ברשימת פורבס Under30 ב-2018. "המטרה שלנו היא לעזור להם לנצל את הפוטנציאל הזה, ולהצמיח את העסקים שלהם עם בינה מלאכותית".
סבב גיוס של 325 מיליון דולר שנערך בשנה שעברה העריך את השווי של Scale, שמייצרת הכנסות מוערכות של 100 מיליון דולר, ב-7.3 מיליארד דולר. המניות של וואנג מוערכות בשווי של מיליארד דולר, מה שהופך אותו למיליארדר הצעיר ביותר בעולם שעשה את הונו בכוחות עצמו.
"פרויקט קיץ קטן"
כילד, וואנג היה גאון שהתחרה בתחרויות לאומיות למתמטיקה ולתכנות. בכיתה ו', הוא נרשם לתחרות המתמטיקה הלאומית הראשונה שלו בכוונה להשיג כרטיס חינם לדיסני וורלד. הוא לא זכה בתחרות, אבל הוא ביצע את הטיול שלו לממלכת הקסם.
עד גיל 17, הוא עבד במשרה מלאה בתכנות באתר השאלות והתשובות Quora, שם פגש את המייסדת-שותפה של Scale, לוסי גואו. הוא עשה קפיצה קטנה ל-MIT כדי ללמוד למידת מכונה ויסד את Scale עם גואו בקיץ שלאחר שנת הלימודים הראשונה שלו, עם השקעה של Y Combinator. "אמרתי להורים שלי שזה פשוט הולך להיות פרויקט קיץ קטן", אומר וואנג. "ברור שמעולם לא חזרתי ללימודים אחרי זה".