בדיוק בזמן שהתפכחנו מאשליית "נער הפלא" של עולם הקריפטו, סם בנקמן-פריד, לאחר שסינוור אותנו בכסף דמיוני, ו"יזמית העל", אליזבת הולמס, שסינוורה אותנו בטכנולוגיה דמיונית – פרצה אל חיינו סערה נוספת סביב מנכ"ל דיסני, בוב איגר.
מה שבטוח, איגר, כיום בן 71, יצר את המוניטין שלו בצורה אחרת – עם תוצאות שונות בתכלית. בגיל שבו אליזבת הולמס גייסה קרוב ל-200 מיליון דולר עבור סטארט-אפ בדיקות הדם שלה Theranos, איגר עקב אחר סופות שלג כחזאי מזג אויר בתחנת הכבלים Ithaca. בגיל 27, הוא סיקר את האולימפיאדה עבור ABC; סם בנקמן-פריד היה בדרכו למעמד של מיליארדר כמייסד FTX.
כעת, הולמס בדרכה לכלא ובנקמן-פריד נמצא כנראה באיי בהאמה, במצב נפשי לא ברור מאז שחדל לחלוק את מחשבותיו בטוויטר. שני המייסדים בעצם כבר לא שווים כלום בעוד שאיגר מחזיק בשווי נקי של 690 מיליון דולר עבור 15 שנים של צמיחה בדיסני באמצעות חדשנות ורכישות חכמות כמו פיקסאר, אולפני מארוול ו-Lucasfilm. וכמו בסרט דיסני טיפוסי, הגיבור והנבלים כאן די ברורים.
בואו נסתכל קצת יותר מקרוב על מועצת המנהלים. לבנקמן-פריד למעשה לא היה דירקטוריון, ניהול ספרים או אפילו רשימת עובדים מסודרת. מה שללא ספק הקל על ראש בורסת הקריפטו לעשות כרצונו עם הפיקדונות של לקוחותיו. התעלומה האמתית היא מדוע חוסר הפיקוח הברור הזה לא הפריע לצוות המשקיעים המכובד שלו.
אבל העובדה היא שהדירקטוריון לא תמיד עוזר. אליזבת הולמס, שנידונה לאחרונה ל-11 ורבע שנות מאסר, החזיקה במוצעת מנהלים עמוסה בכוכבים כמו הנרי קיסינג'ר, ג'ים מאטיס וג'ורג' שולץ. אותה חבורת דיפלומטים, גיבורי מלחמה ומזכירי מדינה לשעבר הייתה מה ששכנעה מומחים רפואיים להשקיע בהולמס. אפילו הם לא הטילו ספק ביעילות הטכנולוגיה המהפכנית של ת'רנוס, שהתבררה כמזויפת.
לעומת זאת, נראה כי מועצת המנהלים של דיסני היא מודל של ממשל תאגידי, כאשר מנכ"ליות כמו מרי בארה (מנכ"לית (GM וספרה כץ (מנהלת אמריקנית ילידת ישראל, מנכ"לית אורקל) שומרות על האינטרסים של בעלי המניות. אבל מינויו של איגר – והאופן שבו הדיחו את מי שהיה אמור להיות יורשו, בוב צ'אפק – היה כל כך פתאומי עד שהדהים אנשים בתוך החברה ומחוצה לה.
הבעיה החלה כשהדירקטוריון הסתכסך עם צ'אפק, שפוטר רשמית "ללא סיבה". מאז שנכנס לתפקידו בפברואר 2020, המנכ"ל הטרי היה בשליטה כאשר חטיבת הסטרימינג של דיסני רשמה הפסדים הולכים וגדלים. יתרה מכך, על פי הדיווחים לא היה לו את מגע הקסם והרקורד של קודמו הידוע – וכעת היורש החדש.
ובכל זאת, גיבורים נכשלים לעתים קרובות. וסיפור חזרתו להצלחה של איגר הוא נדיר בהחלט. על כל מנכ"ל אייקוני שמצליח בפעם השנייה – או השלישית, במקרה של הווארד שולץ, מנכ"ל סטארבקס – יש רבים כמו איי.ג'יי לאפלי מ-P&G, שלעולם לא יצליחו לשחזר את הקסם.