מחליפים דיסקט: הזמן לעשות 'Refresh' לתיק ההשקעות

השקעה דרך מק״מים וקרנות כספיות מהווים אפיק השקעה כדאי בסביבה של חוסר וודאות | צילום: Shutterstock
השקעה דרך מק״מים וקרנות כספיות מהווים אפיק השקעה כדאי בסביבה של חוסר וודאות | צילום: Shutterstock
עליית האינפלציה ואיתה הריבית – יחד עם התנודתיות החריגה בשוק המניות – מחייבים התאמה מהירה של תיק ההשקעות שלנו לטווח הקצר והבינוני • מכשירים שבשנים האחרונות היו לא רלוונטיים חוזרים לתמונה – וכך גם שורה של השקעות אלטרנטיביות

Contributors

חזרתה של האינפלציה לחיינו לאחר שני עשורים מסמנת עידן חדש – עידן של ריבית גבוהה, מדיניות מרסנת ואשראי שהפך להרבה יותר יקר מבעבר. לסביבה האינפלציונית החדשה השפעה ישירה ומידית על הכיס של כולנו – והיא מצריכה התאמה מהירה של תיק ההשקעות והחיסכון לתנאי השוק החדשים.

כששוק ההון תנודתי מאוד ובשיאו של משבר, ואילו האינפלציה מכה והריבית בעלייה, מכשירים פיננסים סולידיים, שבשנים האחרונות – כשהריבית היתה סביב ה־0% – לא הניבו תשואה, חוזרים להיות רלוונטיים. פיקדונות בנקאיים, מק״מים, קרנות כספיות וגם אגרות חוב הופכים להיות השקעה מתבקשת בסביבה מאתגרת של עליית ריבית ומשבר בשווקים. 

כך, פיקדונות בבנקים מעניקים היום תשואות אטרקטיביות יחסית ומהווים אפשרות השקעה סולידית, שיכולה להיות אטרקטיבית בהשוואה לאפיקי השקעה אחרים, כמו שוק הנדל״ן למשל. בסוף 2021, כשהריבית במשק נשקה ל־0%, הניבו הפיקדונות תשואה אפסית בהתאם. כיום ניתן לקבל בבנקים תשואה של 4% לשנה – הרבה יותר מהתשואה הממוצעת על השכרת דירה שעומדת על כ־2.7%־3%. 

לצד השקעה בפיקדונות בנקאיים, קיימים אפיקי השקעה סולידיים נוספים שמאפשרים תשואה אטרקטיבית יחסית, כמו השקעה בשוקי האג״ח שהפכה לאטרקטיבית לעומת שוקי המניות התנודתיים. לכך יש להוסיף את אופציית ההשקעה דרך מק״מים והקרנות הכספיות אשר מהווים אפיק השקעה כדאי בסביבה של חוסר וודאות.

כששוק ההון תנודתי מאוד ובשיאו של משבר, ואילו האינפלציה מכה והריבית בעלייה, מכשירים פיננסים סולידיים, שבשנים האחרונות – כשהריבית היתה סביב ה־0% – לא הניבו תשואה, חוזרים להיות רלוונטיים | צילום: Shutterstock

עם זאת, יש לזכור שההשקעה סולידית במק"מ או פיקדון אומנם אטרקטיבית יותר משהייתה לפני שנה או שנתיים, ולעיתים היא מתבקשת על מנת לאזן את התיק – אולם התשואה ממכשירים אלה לא מגנה באופן מלא על שחיקת הכסף שגורמת האינפלציה.

בסביבה מאתגרת שכזאת זה הזמן להסתכל על מכשירים נוספים, שיכולים לתת תשואה עודפת. כך למשל, השקעות במוצרי השקעה אלטרנטיביים – כמו למשל השקעה בקרנות השקעה פרטיות, קרנות גידור, קרנות השקעה בנדל"ן, קרנות מימון ואשראי וכד׳ – יכולים לעשות את ההבדל בתיק שלנו. עם השתכללות השוק והתחרות הגבוהה, מוצעים מכשירים פיננסים רבים ומגוונים המאפשרים לציבור משקיעים גדול להיחשף לאפשרויות השקעה אטרקטיביות שלא היו פתוחות בפניו בעבר.

השקעה בקרנות מימון ואשראי היא אופציה אטרקטיבית כיום בה המשקיע יכול לבחור להשקיע בקרנות מימון שונות המיועדות למימון אשראי צרכני, יזמי או עסקי. בהשקעה מסוג זה המשקיע נהנה מהחזר הריבית באופן שוטף, ומהקרן בתום תקופת ההשקעה, או במהלכה. אפשר לציין גם את ההשקעה בקרנות גידור, המאפשרת להפחית סיכונים שכיחים כמו סיכוני שוק וסיכוני מטבע בזכות אסטרטגיות השקעה משוכללות. בסוג השקעה זה תפקידו של מנהל ההשקעות לגדר את סיכון המשקיע בכל מצב שוק ולייצר עבורו תשואה עודפת גם בשוק יורד.

לסיכום, ציבור המשקיעים יכול וצריך לנצל את אפשרויות ההשקעה המגוונות שעומדות בפניו כיום, גם ובעיקר בתקופה המאתגרת הנוכחית. את הלימונים שמביאה עמה האינפלציה הגבוהה ניתן להפוך ללימונדה בזכות מכשירים פיננסיים שונים המאפשרים חשיפה נכונה וחכמה במסלולי השקעה מגוונים. 


אבי לוי הוא משנה למנכ"ל ומנהל קלי פרימיום בקבוצת קלי

*האמור לעיל אינו מהווה יעוץ או שווק השקעות ואינו מהווה המלצה לרכישה, החזקה או מכירה של ני"ע ו/או המלצה למדיניות השקעות. האמור לעיל הינו הצגת מידע בלבד. בחירה של מדיניות השקעות או ני"ע תעשה רק לאחר הליך שיווק השקעות ו/או פנסיוני לפי העניין, בהתאם לצרכיו האישיים של כל אדם ואדם

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן