השטן בבגדי החנון
עד לא מזמן נחשב השם סם בנקמן־פריד למילה נרדפת להצלחה חסרת תקדים • עכשיו, מה שכולם מנסים להבין זה איך אף אחד לא הבחין בנורות האזהרה • באזז נלהב ותדמית שנבנתה בקפידה סימאו את עיניהם של שלל מעריציו – אפילו של שועלים ממולחים מעמק הסיליקון • מעטים ידעו מה באמת מתרחש באימפריה של המיליארדר הצעיר, ומנגד – גם כשאמר את הדברים, איש לא הקשיב
לפני הקריסה הקטסטרופלית של בורסת הקריפטו FTX, סם בנקמן־פריד אמר לכולם מה הוא עושה. הוא סיפר על הדחף שלו ליטול סיכונים גדולים. הוא גם טען שחלק מבורסות הקריפטו "פושטות רגל בסתר".
בשנה שעברה הוא הצהיר בגלוי, שעה שהונו הוערך ביותר מ־20 מיליארד דולר, שמרבית נכסיו אינם נזילים, ולפני ימים אחדים הודה בראיון שמעשרות המיליארדים נשארו בחשבון הבנק שלו אולי 100 אלף דולר. אפילו כשמאט לוין מבלומברג רמז במהלך ראיון באפריל האחרון שהוא "בעסקי הפונזי", בנקמן־פריד לא הכחיש. "אני חושב שזאת תגובה הגיונית למדי", הוא אמר.
כל הסימנים לכך שבנקמן־פריד עושה את דרכו הבטוחה לקטסטרופה היו שם. זה היה בלתי נמנע. אבל עם כל הבאזז וההתרגשות המוגזמת סביבו, מעטים היו אלה שבאמת הקשיבו למה שהוא אמר. לגיונות של מעריצי קריפטו, כולל שמות גדולים בקרנות ההון סיכון של עמק הסיליקון, היללו אותו – אך שכחו לוודא שעסקיו אכן כשרים. המיתוס שנבנה סביבו עסק באדם צעיר שהצליח – עוד בטרם מלאו לו 30 – להפוך את עצמו לאחד האנשים העשירים בתבל על ידי הקמת בורסת המטבעות הקריפטוגרפיים השנייה בגודלה בעולם, כמו גם הזרוע האמריקנית FTX.US, וזאת בזמן שתפעל גם את אלמידה ריסרץ', חברת המסחר הרווחית, לכאורה.
לאווירת המסתורין סביבו תרם אימוץ פילוסופיית האלטרואיזם האפקטיבי, שהוסיף נופך מוסרי להתעשרות חסרת המעצורים שלו. "סם מתחבא מאחורי אלטרואיזם", אמר לפורבס אחד העובדים לשעבר ב־FTX, שטען כי הפרסונה של בנקמן־פריד היא תעתוע מחושב: "הוא היה מודע לגמרי לתדמית שהוא מציג".
את המוניטין שבנה תחזק בנקמן־פריד באמצעות תרומות ראוותניות למטרות צדקה, לארגוני ספורט ואף לעניינים פוליטיים, בזמן שהוא קורא לדאוג לרגולציה משמעותית יותר בתעשייה שהוא עצמו עזר לבנות. הוא גייס יותר מ־2 מיליארד דולר ממשקיעים כמו קרנות ההון סיכון סקוויה קפיטל ו־Lightspeed Venture Partners. רבים מהם רושמים עכשיו הפסד בן תשע ספרות במאזנים שלהם. אך בזמן שמנהיג הקריפטו אמר לקונגרס שמה שבאמת חסר בתעשייה הם שקיפות וגילוי נאות, הוא שמר את הקלפים קרוב לחזה. הוא שיתף רק קומץ חברים קרובים, תוך שהוא משאיר אפילו את ההנהלה הבכירה באפלה בנוגע למצבה הפיננסי של החברה שלו. לעובדים ולהנהלה לא היה מושג מה קורה באמת.
כמו דיקטטורה
בנקמן־פריד בן ה־30, נכנס לתחום הקריפטו לפני חמש שנים בסך הכל. באפריל 2021 הונפקה זירת המסחר FTX והפכה את אותו למיליארדר. בשנה שעברה הוא הפציע לראשונה ברשימת 400 עשירי ארה"ב עם שווי נקי של 22.5 מיליארד דולר. מלבד מארק צוקרברג, מעולם לא התברג ברשימה איש כה צעיר עם הון בסדר גודל כזה. מאז הונו הספיק לתפוח – אבל הקריסה הייתה מהירה לא פחות.
הוא החל את דרכו בתחום בשנת 2017, כשהוא קונה מטבעות ביטקוין בזול ומוכר אותם ברווח בבורסות אחרות ברחבי העולם. הוא הקים את אלמידה ריסרץ' עם כ־15 עובדים וסוחרים. "סם ניהל את הכל. כולנו בטחנו בו, האמנו בו", אמר לפורבס אחד העובדים הראשונים באלמידה, אשר עבד עם בנקמן־פריד ואנשי המעגל הראשון סביבו. "זאת הייתה דיקטטורה, אבל בקטע טוב. דיקטטורה שהתנהלה בנעימים".
בנקמן־פריד שאף להתפתח מעבר לתחום הארביטראז' כשפנה למתחרה בייננס בהצעה עסקית להשקת דסק מסחר בחוזים עתידיים, כך טוענים עובדים לשעבר באלמידה. בייננס לא הייתה מעוניינת, אבל הסכימה להשתתף במימון ראשוני כדי שבנקמן־פריד יקים זירת מסחר משלו. "מרגע זה לא היה ברור אם אנחנו חברת מסחר או בורסה", סיפר עובד לשעבר לפורבס. "הם לא הצליחו לחצות את התינוק: ההישענות של FTX על אלמידה הייתה מאז ומעולם לב העניין".
בנקמן־פריד לא התבייש במה שהוא עושה. נהפוך הוא: הוא דיבר על כך בגלוי. וההתבטאויות חסרות הבושה הללו באו לידי ביטוי גם בהתנהלות הפנימית של FTX. "אם היה לך רעיון טוב, הוא היה אומר 'הנה, 5 מיליון דולר'. אבל זה לא היה בדולרים – זה היה ב־FTT (מטבע הקריפטו של FTX)", מספר עובד לשעבר בבורסה של בנקמן־פריד. "הוא השתמש בכסף שלא היה קיים כדי לקנות דברים. זה היה פשוט נורא". וכל זאת בזמן שחברת המסחר שלו המשיכה לקחת סיכונים גדולים. "סם דחף לקבל החלטות מסוכנות יותר משרצינו", הדגיש בשיחה עם פורבס עובד לשעבר. כשבנקמן־פריד התארח במרץ האחרון בפודקאסט של טיילר כהן, שאל אותו כהן על הסיכון שבהימורי "כפול או כלום", בסדרה של הטלות מטבע. בנקמן־פריד אמר שהוא מוכן ליטול את הסיכון הזה, לטובת הסיכוי להשיג "קיום בעל ערך אדיר".
ביוני, כשאלמידה נקלעה לצרה בעקבות הקריסה של קרן הגידור Three Arrow Capital (אירוע שזעזע את השוק כולו), כיסתה FTX את ההפסדים עם נכסים של לקוחותיה. במקביל הודיעה FTX על כוונתה לחלץ את חברות הלוואת המטבעות הקריפטוגרפיים BlockFi ו־Voyager. חילוצים שלא יצאו, בסופו של דבר, אל הפועל. "זה היה כל כך קרוב", סיפר לפורבס עובד של Voyager. "בהתחשב במצבה הנוכחי של FTX, אם העסקה הייתה מתקיימת, סביר להניח שהלקוחות של Voyager היו מקבלים 0% מההשקעות שלהם". "סם בנקמן־פריד הוא השטן בבגדים של חנון", אמר לפורבס מנהל בחברת הלוואות הקריפטו BlockFi, אשר עתידו אינו ברור כעת, לאור ההתרחשויות.
הדרך למטה
ההתרסקות החלה עם פרסום כתבה ב־CoinDesk, בה נטען כי לפחות 5.8 מיליארד דולר מהנכסים במאזן של אלמידה, חברת המסחר של בנקמן־פריד, נשענים על מטבעות FTT שהונפקו על ידי הבורסה שלו עצמו. לאור פרסום זה, החליט המיליארדר הסיני צ'אנגפנג זהאו להיפטר מכל מטבעות ה־FTT שברשות החברה שלו, בייננס, בשווי מוערך של כ־500 מיליון דולר. בעקבותיו עשו זאת גם לקוחות, דבר שהוביל לצניחה חדה בערכה של FTX. לרגע קל נדמה היה שבייננס תסגור עסקה להצלת המתחרה, כשהודיעה שהיא מבצעת בדיקת נאותות לרכישת FTX. אך יממה לאחר שהוכרז על כך, הודיעה בייננס שהיא חוזרת בה מהעסקה: בעיות הנזילות גדולות מכדי שתוכל לסייע, טענו בחברה. במקביל, החלו הרגולטורים האמריקנים לבחון מקרוב את הקשרים של בורסת FTX עם חלקים אחרים באימפריה של בנקמן־פריד, בדגש על השאלה האם FTX מעלה בכספי הלקוחות. גם באיי הבהאמה, בסיסה של FTX, הודיעו הרשויות על פתיחתה של חקירה פלילית.
תוך שבוע מרגע שהסיפור עלה לכותרות ב־CoinDesk, הגישו FTX, הזרוע האמריקנית FTX.US ואלמידה בקשה לפשיטת רגל, מהלך ששיגר גל צונאמי אל שוק הקריפטו ושימש זרז להתמוטטותן של כמאה חברות ופלטפורמות מסחר הקשורות ל־FTX. בנקמן־פריד פרש מתפקידו כמנכ"ל FTX. מחליפו, ג'ון ג'יי ריי ה־III, הוא עורך דין המוכר בפעילותו כמפקח על תהליכי פירוק של חברות בעלות מוניטין מפוקפק – הידועה שבהן היא חברת האנרגיה אנרון, שלאחר קריסתה ב־2001 התברר כי הונתה את המשקיעים במשך שנים.
כעת מתברר שאלמידה ו־FTX.US חייבות ליותר מ־100 אלף נושים סכומים שנעים בין 10 מיליארד דולר ל־50 מיליארד דולר. מדאיג עוד יותר מכך הוא הפרסום ברויטרס, לפיו FTX העבירה בסתר נכסים של לקוחותיה בשווי 10 מיליארד דולר לאלמידה, במטרה לעזור לה לכסות על הפסדיה מהקריסה של שוק הקריפטו בחודשים מאי־יוני. עוד טענה סוכנות הידיעות, כי עקבותיהן של השקעות בשווי מיליארד דולר – לכל הפחות – נעלמו. אם לא די בכך, יום לאחר הגשת הבקשה לפשיטת רגל, התפרסמו במדיות החברתיות טענות של לקוחות מודאגים, אשר דיווחו כי מטבעות הקריפטו נעלמו מהארנקים שלהם ב־FTX וב־FTX.US.
עד לשעה חצות באותו היום, בחוף המערבי לבדו, "נשאבו" מהבורסה לפחות 400 מיליון דולר על ידי גורמים לא ידועים. ב־FTX טענו שהבורסה נפרצה וקראו ללקוחות למהר ולמחוק את אפליקציית המסחר כדי להגן על עצמם. מאז הבהירה החברה כי חלק מהנכסים הועברו במסגרת תהליך פשיטת הרגל, אבל מיקומן של מרבית ההשקעות האחרות לא ידוע.
מסמכים שהוגשו לבית המשפט מוכיחים שבזמן שהאימפריה שלו קורסת סביבו ובמקביל לחתימה על מסמך שמצהיר שיותר מ־130 עסקים הקשורים ל־FTX, כולל FTX.US, מגישים בקשה לפשיטת רגל – שיגר בנקמן־פריד ציוץ הרגעה בטוויטר: "FTX USERS ARE FINE!". בינתיים, גם הציוץ הזה נעלם כלא היה, באורח פלא.
בנקמן־פריד, FTX ואלמידה לא הגיבו לבקשת פורבס לתגובה.
"המלכה קרוליין"
מנכ"לית אלמידה, קרוליין אליסון, היא אשפית מתמטיקה, חובבת ספרי הארי פוטר, פילוסופיה פוליטית – וגם בת זוגו של סם בנקמן־פריד • ראיון איתה בפורבס שלא פורסם ונחשף רק עתה, ובלוג שכתבה ונמחק לאחרונה – מציגים צעירה עם דעות, איך לומר, מאוד מוזרות
קרוליין אליסון, מנכ"לית קרן הגידור אלמידה (Alameda Research), שתחת ניהולה הימרו לכאורה סוחרי קריפטו במיליארדי דולרים מכספי הלקוחות של FTX, נשאלה אם יש לה עצה לצעירה כמותה. תשובתה הייתה רצינית וקצרה. "הייתי אומרת לה לפחד פחות לקחת סיכונים ולהאמין בעצמה יותר", היא כתבה ב־2021 בטופס הגשת מועמדות לרשימת פורבס 30Under30. שנה לאחר מכן, העצה הזו נראית אירונית להפליא בעקבות אחת הקטסטרופות הפיננסיות הגדולות ביותר בתקופה האחרונה, כאשר אליסון בין מחולליה. FTX, פעם בורסת הקריפטו השנייה בגודלה בעולם, קרסה לתוך ערימה של הימורים מסוכנים.
אלה היו ההשקעות הספקולטיביות של אלמידה, שנעשו לכאורה באמצעות כספי לקוחות FTX ללא ידיעתם. במסגרת הגשת הבקשה לפשיטת רגל, מעריכה FTX שיהיו לה יותר ממיליון נושים המבקשים פיצויים – ביניהם עובדי FTX, שלפי הדיווחים שוכנעו להזרים את חסכונות חייהם לפלטפורמה. המסמכים מראים גם שאלמידה העניקה שלוש הלוואות אישיות למנהלי FTX, כאשר סם בנקמן־פריד לווה מיליארד דולר.
יש מעט מאוד מידע זמין לציבור על אליסון, אבל שיחות עם אנשים שהכירו אותה, וראיון שלא פורסם בעבר, אשר העניקה לפורבס באוקטובר 2021, מציירים תמונה גסה של חנונית מתמטיקה שקטה שטיפסה מעלה בהיררכיית הקריפטו – עד שהכל התמוטט. היא לא נענתה לבקשות המרובות של פורבס לתגובה.
"להרגיש בנוח עם סיכונים"
לפני שמצאה את עצמה במרכז הקריסה האדירה ביותר של הקריפטו, הייתה קרוליין אליסון סטודנטית מושלמת, מעריצה מושבעת של ספרי הארי פוטר ומדריכה במחנה קיץ. רות אקרמן, פרופסור למתמטיקה שלימדה את אליסון בסטנפורד לפני כעשור, הגדירה את תלמידתה לשעבר "חכמה, ממוקדת, מאוד מתמטית". קשה, לדבריה, להשלים עם העובדה שאליסון נקלעה לאחת ההונאות הגדולות לכאורה של העשור האחרון.
כעת, כאשר הסיפור מאחורי קריסת FTX מתחיל להתבהר, וסוכנויות מרובות בארה"ב – כולל רשות ניירות הערך ומשרד המשפטים – הכריזו על פתיחה של חקירות, נראית אליסון באור שונה מזה שתיארו אותה חברים ומכרים מן העבר. "מאוד חשוב להרגיש בנוח עם סיכונים", אמרה אליסון בראיון פודקאסט במאי. "יש הרבה אנשים שהם מאוד חכמים, אבל לא טובים בהכרח בעולם המסחר הכאוטי – במיוחד קריפטו".
המלכה חפה מפשע
במרץ 2018 עבדה קרוליין אליסון בחברת מסחר המבוסס טכנולוגיה קוואנטית, Jane Street Capital, כאשר אחד מעמיתיה לשעבר פנה אליה עם הצעה שתשנה את חייה. במהלך פגישה בבית קפה בקליפורניה, סם בנקמן־פריד, יזם קריפטו מופנם ושקט, הציע לה להצטרף לאלמידה ריסרץ', קרן גידור חדשה למטבעות דיגיטליים, אשר תנצל את ההבדלים בתמחור של ביטקוין במדינות שונות. זה יהיה הארביטראז' המושלם, הוא אמר. הרווחים יעזרו לו להגיע למטרה שלו: "לתרום מיליארדים לצדקה".
"חשבתי, וואו, זה נשמע די מרגש. כלומר, אני באמת אוהבת את ג'יין סטריט", אמרה אליסון לפורבס בראיון שלא פורסם באוקטובר 2021. "זו הייתה החלטה ממש קשה לעזוב".
לאחר שבנקמן־פריד שכנע את אליסון לעבור לאלמידה, אליסון הבינה שהיא הגיעה לסטארט־אפ מעט מוזר. "זה היה מאוד כזה. אנחנו לא באמת יודעים מה אנחנו עושים", אמרה אליסון לפורבס. שם, היא גם פגשה את אנשי סודו של בנקמן־פריד, נישאד סינג, גארי וונג, וסם טרבוקו, שכל אחד מהם ישמש בתפקיד ניהולי לצד בנקמן־פריד. הם גם חלקו אמונה משותפת בפילוסופיית האלטרואיזם היעיל.
בסוף 2018 העביר בנקמן־פריד את מטה החברה מברקלי, קליפורניה להונג קונג. כשנה לאחר מכן, אליסון וטרבוקו הופיעו ברשימת פורבס 30Under30. "זה ממש נחמד", אמרה אז בראיון, "שיש לנו שני אנשים שיכולים לקחת אחריות על דברים". מאחורי שתי החברות עמד בנקמן־פריד. הוא הקים את FTX שנתיים אחרי אלמידה כדי לבנות את מה שנראה לו כבורסת מטבעות קריפטו מודרנית. כשבנקמן־פריד החליט להתרחק מאלמידה כדי להתמקד ב־FTX הצומחת במהירות, אליסון, צעירה שקטה ומוזרה, בוגרת לימודי כלכלה ב־MIT, נכנסה לתפקיד המנכ"לית.
כאשר FTX קרסה, תשומת הלב הופנתה מייד לנכסים של אלמידה בשווי 10 מיליארד דולר ולפרקטיקה שלה. היא העבירה לכאורה את פיקדונות הלקוחות של FTX להשקעה בהימורים ספקולטיביים מסוכנים. אור הזרקורים עבר מבנקמן־פריד אל המעגל הפנימי שלו ונחת על אליסון, צעירה נדירה בתעשייה הנשלטת על ידי גברים. "כל המטרה שלהם הייתה למקסם את העושר", אמר עובד לשעבר של אלמידה. "מעולם לא הייתה תקופה בה הם לא סיכנו המון".
בימים האחרונים אליסון התמודדה עם מטח של ביקורת קשה במיוחד מצד אנשים מעולם הקריפטו שמאשימים אותה בנפילתה של אלמידה. אבל היא גם מצאה חבורה של תומכים באונליין, אשר עקבו אחר הדעות שלה על מדעי הגזע והאימפריאליזם בבלוג שלכאורה כתבה בימיה באוניברסיטה.
כמה מתומכיה, שמכנים אותה "המלכה קרוליין", הם חסידיו של קרטיס יארווין, תיאורטיקן פוליטי ניאו־ריאקציוני ויקיר הימין הקיצוני. רבים מהאנשים שנהרו להגנתה של אליסון מתכנסים ב־Urbit, רשת P2P (עמית לעמית) שנוצרה על ידי יארווין, אמר לפורבס אחד מתומכיה המקוונים של אליסון. הם מאמינים שאליסון הופללה, וטוענים שהמנכ"ל המשותף לשעבר, סם טרבוקו, אותו הם מכנים בלעג "סם טבסקו", עומד מאחורי ההתרסקות של אלמידה. טרבוקו לא הגיב לבקשות פורבס לתגובה. "אני בהחלט חושב שהיא חפה מפשע", אמר אחד מהם. "אני חושב שאפשר להציל את קרוליין".
מתמטיקה ובלשנות
קרוליין היא בתם של כלכלנים מוערכים – אביה, גלן אליסון, הוא כיום ראש החוג לכלכלה ב־MIT, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, ואמה, שרה פישר אליסון, היא מרצה במחלקה לכלכלה באוניברסיטה. היא גדלה בפרברי בוסטון, בבית מלא במספרים. בזמן שילדים אחרים שיחקו עם לגו, אליסון למדה סטטיסטיקה בייסיאנית לפני חטיבת הביניים. שנה אחת במקום לכתוב לאביה ברכת יום הולדת, היא הגישה לו מחקר כלכלי על מחירי הבובות ברשת Toys ‘R’ Us. "בהחלט נחשפנו להמון כלכלה", אמרה אליסון בעבר בראיון לפורבס.
תקופת התיכון הושקעה לטובת אהבתה של אליסון למספרים, והיא התחרתה מספר פעמים ב־Math Prize for Girls, תחרות לאומית למתמטיקה שמושכת את המוחות הצעירים המבריקים ביותר בארה"ב. אבל תחומי העניין שלה חרגו הרבה מעבר למתמטיקה, ובשנתה האחרונה בתיכון, היא זכתה לציון של כבוד באולימפיאדת הבלשנות. היא גם אהבה ספרים – הוריה הקריאו לה את הכרך הראשון של ספרי הארי פוטר כשהייתה בת שלוש, כך סיפרה, ואז היא קראה את השני לבדה בגיל חמש.
כשאליסון הגיעה לסטנפורד כתלמידה בחוג למתמטיקה ב־2012, התגבשו השאיפות המקצועיות שלה, ותוך כדי הסתגלות לחייה כסטודנטית, היא פנתה ל־Tumblr כדי לפרסם את הגיגיה היומיומיים. הבלוג, שנמחק לאחרונה, בשם WorldOptimization, אינו חתום בשמה אך מקורב אישר שנכתב על ידי אליסון. היא כתבה בו כי "המהפכה המינית הייתה טעות", וכי היא מאמינה ש"נשים מתאימות יותר להיות עקרות בית ולגדל ילדים מאשר לעשות קריירה". היא גם הרהרה על מדעי הגזע. בפוסט אחד בו כתבה "ההבדלים הגנטיים הם מסיביים", כשמדובר באנשים ממחוזות ומעמדות שונים בהודו.
מאז ממעיטה אליסון בערכה של האוניברסיטה. בשנה שעברה, כשנשאלה על ידי פורבס על דבר אחד שהיא לא למדה שהיה עוזר לה בעולם האמיתי, היא ענתה: "בערך הכל". דבר אחד היא אימצה: זיקה לפילוסופיה שנקראת אלטרואיזם אפקטיבי. היא הצטרפה למועדון האלטרואיזם האפקטיבי בקמפוס של סטנפורד והפכה לסגן הנשיא שלו. התנועה הפופולרית בעמק הסיליקון קוראת לאנשים להשתמש בדאטה כדי למקסם את מאמציהם להשפיע לטובה על העולם.
מאבקי כוח אכזריים
במהלך השבועות האחרונים עלו השערות רבות לגבי הקשר הרומנטי בין אליסון לבנקמן־פריד, כאשר בנקמן־פריד אישר את השמועה סופית בכך שסיפר ל"ניו יורק טיימס" שהשניים כבר לא ביחד. דו"ח של CoinDesk טען שאליסון ניהלה זוגיות רצינית עם בנקמן־פריד, וטען ששניהם חיו בקבוצה של 10 שותפים לדירה ושכולם היו מעורבים באופן אינטימי זה עם זה בשלב מסוים.
שנים קודם לכן, אליסון כתבה בבלוג הטאמבלר שלה, שאחרי שחקרה את נושא הפוליאמוריה, היא האמינה ש"כל אחד צריך לדרג את בני הזוג שלהם. אנשים צריכים לדעת איפה הם נמצאים בדירוג, וצריכים להיות מאבקי כוח אכזריים כדי להתברג גבוה יותר" – דינמיקה שהיא השוותה ל"הרמון סיני אימפריאלי".
עד כמה שהיחסים בין המנהלים היו עכורים, כך גם הפך הקשר בין אלמידה ל־FTX. אליסון מצאה את עצמה כשליטה בלעדית באלמידה, כשטרבוקו התפטר מתפקיד המנכ"ל המשותף באפריל, חודשים לפני שהודיע בפומבי על עזיבתו באוגוסט. טרבוקו אמר שהתפקיד היה "מתיש ומכלה" ולאחרונה הוא "לא באמת עבד כלל". גם אליסון עצמה הפכה כמעט בלתי נראית, על פי אנשים שעובדים ב־FTX ולקוחות שביצעו עסקאות עם הבורסה ועם אלמידה.
כמה חודשים לאחר מכן, התחיל הכל להתפורר. בשבוע שעבר הודיע מנכ"ל Binance, צ'אנגפנג זאו, כי החברה שלו תרכוש את FTX, ותציל אותה ממשבר נזילות. אבל בייננס נסוגה במהירות מהעסקה לאחר בדיקה. החברה ציינה, כי נתקלה ב"טיפול לא נכון בכספי לקוחות וחקירות לכאורה של הסוכנות האמריקנית". תוך מספר ימים, האימפריה של בנקמן־פריד עמדה בפני קריסה, וכמה מהגופים הגדולים שלה עתרו לפשיטת רגל, כולל אלמידה.
כעת, משרד המשפטים האמריקני ורשות המיסים, יחד עם הרשויות המקומיות באיי בהאמה, חוקרים את מצב החברה. השאלה הגדולה היא לגבי האופן שבו אלמידה הפסידה את כל כספי הלקוחות ש־FTX העבירה לה לכאורה כדי לתמוך בה. על פי הדיווחים, הפנטהאוז המפואר של בנקמן־פריד עומד למכירה תמורת 40 מיליון דולר. ואליסון, פעם דמות רקע בצלו הגדול של סם בנקמן־פריד, עלתה לסטטוס ידועה־לשמצה מכובד משלה. לפי השמועות ברשת, אליסון מתכננת לברוח מהונג קונג לדובאי, לה אין הסכם הסגרה עם ארה"ב. ההצהרה הפומבית האחרונה שלה הייתה צמד ציוצים ב־6 בנובמבר, כאשר הגנה על החברה.
לפני חודשים ספורים, במהלך ראיון לפודקאסט הקריפטו El Momento, נשאלה אליסון אם היא יכלה לחזור אחורה בזמן, האם הייתה "מבצעת שינויים כלשהם?" באותה תקופה, מה שנקרא אז "חורף הקריפטו" החל להיות קר במיוחד עבור חברות ושווקים רבים, אך FTX עדיין שמרה על מעמדה.
"בהחלט הייתי עושה את אותו הדבר. זאת אומרת, אני חושבת שפשוט התמזל מזלי", אמרה וצחקה. "אני לא חושבת שאם הייתי חוזרת בזמן ובוחרת בדרך אקראית אחרת, דברים היו מסתדרים כל כך טוב".
השתתפו בהכנת הכתבות: ריץ' ניאווה, קנריק קאי, סטיב ארליך, דיוויד ג'ינס, שרה אמרסון ומייקל דל קסטילו