בהרבה מובנים, רשימת המיליארדרים היהודים העולמית, המוצגת כאן לפניכם, היא הכל מלבד רשימת עושר המפרטת את סך נכסיו ושוויו הנקי של אדם זה או אחר. מספיקה הצצה חטופה בצמרת הרשימה כדי להבין כמה חדשנות, יוזמה, כריזמה ואינטליגנציה טמונים מאחורי אותם שמות.
עד כמה אותן דמויות, שמופיעות ברשימה זו, מעוצבות כיום כפורצות דרך, אשר השפיעו על חייהם של מיליארדרים, ובאופן בלתי מתיימר שינו את העולם בו אנו חיים. חלקם עיצבו את האנושות המודרנית והניפו את דגל המהפכה הדיגיטלית.
מולטי מיליארדרים כמו לארי אליסון (Oracle), לארי פייג׳ וסרגי בריין (Google), מייקל דל (Dell (Technologies, יאן קום (WhatsApp) או סטיב באלמר (Microsoft). יצרו ענקיות טכנולוגיה אדירות – ועל הדרך, במסלול היצרנות והעשייה, צברו הון עתק במהלך חייהם. הם עשו זאת בזכות אותה שיטה כלכלית המעודדת חדשנות ויצירה אישית. שיטה המקדשת ערכים של יוזמה חופשית, כלכלת שוק וזכות קניין אישי – אותה שיטה קפיטליסטית אפשרה ליזמים מוכשרים כמותם לתרגם כישרון, יכולת ויוזמה אישית להרבה מאוד כסף.
הדירוג המופיע לפניכם, פרויקט בינלאומי וייחודי של פורבס ישראל, מתבסס על רשימת המיליארדרים העולמית – Forbes World's Billionaires List – שפורבס ישראל שותף בהכנתה ועל רשימת "100 עשירי ישראל". לצורך הרכבת הרשימות נערך תחקיר מקיף לבניית הערכות שווי ההון הנקי, בהתבסס על מידע שנאסף ונותח על ידי תחקירני פורבס ופורבס ישראל. המידע מתבסס על נתונים גלויים, כמו דיווחי החברות לבורסה ולרשויות, וכן על מידע עיתונאי שנאסף דרך מקורות שונים, בעיקר באמצעות תחקירים וראיונות.
תמונת מצב
בדומה לאופן הכנת דוחות פיננסים או הערכות שווי של חברות, רשימות העושר של פורבס היא תמונת מצב של השווי הנקי של המיליארדרים בעולם נכון לנקודת זמן ספציפית. תנודות ושינויים בשווי המיליארדרים יכולים להתרחש זמן קצר לאחר הפרסום. שיעורי החזקות ומחירי ניירות ערך חושבו נכון לתאריך ה־1 בדצמבר 2022 ועל בסיס שער חליפין ממוצע לאותה תקופה (3.45 שקל לדולר). אנו מעריכים מגוון נכסים, לרבות חברות פרטיות, נכסי נדל"ן, יצירות אומנות וכדומה. הערכות שווי של חברות פרטיות והון פרטי, מחושבים לעיתים על ידי אומדנים הנשענים, בין השאר, על השוואת נתונים פיננסים והערכות שווי של חברות ציבוריות.