לאילון אלחדד המנכ"ל, ולעילם מילנר, סמנכ"ל הטכנולוגיות, מייסדי Argon Security, היו כבר עשרות לקוחות משלמים בדצמבר 2021. מוצר הסייבר שפיתחו צמח בצורה מרשימה במשך חצי שנה, והם כבר כמעט סגרו את הגיוס השני לחברה.
אבל אז הגיעה ההצעה שטרפה את הקלפים: יוניקורן הסייבר הישראלי, Aqua Security רצה לרכוש את החברה תמורת 80 מיליון דולר, על פי ההערכות (סכום שהשניים לא מוכנים לאשר, רק טוענים כי "זו הייתה רכישה משמעותית מאוד").
"העסקה נחשפה במהלך חג החנוכה", נזכר אלחדד. "לקחנו את המכונית שלי (ניסאן מיקרה חבוטה עם מראה מודבקת), ונסענו לכל אחד מ־30 העובדים הביתה כדי לספר להם באופן אישי. תפסנו אנשים בסיטואציות הזויות: היו כאלה שבדיוק הדליקו נרות, היה אחד ששלפנו אותו מהבריכה בבגד ים. היה לנו חשוב שישמעו את זה מאיתנו באופן אישי לפני שזה ידלוף החוצה, והיה חשוב לנו שישמעו איך זה יתבצע מבחינה לוגיסטית".
שניהם בוגרי ממר"ם, ושירתו כקציני פיתוח תוכנה ביחידות טכנולוגיות שונות. אחרי שהשתחררו דמיינו השניים "איך משתלטים על העולם. יצאנו החוצה לשוק ושמענו ממקור ראשון, מלקוחות ומחברות, על הכאבים שלהם", מסביר מילנר. "גילינו שהמסלול של פיתוח תוכנה – מהרגע שהמפתח כותב קוד חדש ועד שהמשתמש פוגש את אותו הקוד – זה מסלול שהיה קופסה שחורה עד שהגענו", הוא אומר.
הם משווים את פיתוח התוכנות לפס ייצור. נכון להיום, מגיעות שורות הקוד ממקורות שונים – מה שיוצר בו נקודות תורפה רבות. המוצר של אלחדד ומילנר יודע למפות באופן מיידי את כל תהליך שרשרת האספקה של התוכנה, ובאמצעות מנוע ייעודי, יוצר תיעדוף חכם של הנקודות הפגיעות בתהליך ומגן עליהן בצורה אוטומטית. "מצאנו את עצמנו מתריעים על הסכנות באופן שבו הדברים קורים היום, ועל הצורך המיידי לשפר את רמת ההגנה שם", הם אומרים.
לפני המכירה הספיקו לגייס כמעט 5 מיליון דולר במסגרת שלב ה־ Seed אותו הובילה קרן Hyperwise Ventures, וכן משקיעים פרטיים כמו שלמה קרמר, גיורא ירון ועוד. לאחר הרכישה הפכה ארגון להיות חטיבה עסקית בתוך אקווה סקיורטי, כשמילנר אחראי לפיתוח המוצר ואלחדד – לצמיחה והמכירות.