"זה קצת קלישאתי", אומרת מאיה ראכלין, "אבל מבחינתי כניסה לעולם התקשורת הייתה חלום, אבל גם תוכנית עבודה. בין אם למדתי את זה מהביקורים בבית הוורד בגבעתיים, כשאבא שלי (העיתונאי אלי ראכלין) ערך את חדשות 10 או פשוט סקרנות ורצון לדעת מה קורה כל הזמן סביבי".
בגיל 13 היא החלה להגיש באופן קבוע את פינת ההמלצות בתוכנית הילדים ״חמש וחצי״ ותוכנית העבודה שלה הפכה ברורה יותר. "זה היה השלב שבו הבנתי ש'מי שיודע לעבוד, עבר בגל"צ', וככה בעצם סימנתי לעצמי את המטרה הבאה". בשירותה הצבאי, שימשה שדרנית בגלי צה"ל ולאחר השחרור החלה לעבוד בתאגיד השידור הישראלי ככתבת חוץ.
בתחילת 2022 מונתה ראכלין למגישת תוכנית האקטואליה והראיונות ״ערב ערב״ (שהיום נקראת ״מהדורת חמש״) של כאן 11 כשהייתה בת 23 בלבד – מה שהפך אותה למגישה הצעירה בארץ.
בספטמבר החלה להגיש את מהדורת החדשות המרכזית של כאן חדשות, לצד מיכל רבינוביץ' וטלי מורנו. "הגיל שלי מבחינתי הוא היתרון המרכזי שלי", אומרת ראכלין, "ולאו דווקא נקודת תורפה. אני מגישה במקביל למגישים ותיקים, ועובדת עם קולגות שכבר ראו ועברו לא מעט שידורי חדשות. אני לומדת מהם ונעזרת בניסיון שלהם, אבל בעיקר משתדלת להביא נקודת מבט רעננה, ושפה שתדבר גם לאנשים בגילי.
"אני לא מסוגלת לדמיין את החיים שלי בלי לעבוד בתקשורת. בעוד עשור הייתי רוצה לתווך את הסיפורים הגדולים, ולמצוא את הדרך החדשה לעשות את זה. דווקא בגלל שצריכת החדשות משתנה, התפקיד של גוף תקשורת אמין ובטוח – נעשה חשוב יותר. אני כבר לא צריכה שמישהו יספר לי מה קרה היום, אבל צופים כן רוצים לשמוע את ההסברים המלאים מאחורי הכותרות, מאנשים שהם סומכים עליהם.
"אני מאמינה שהיכולת שלי להישאר אובייקטיבית, אבל לא מתנשאת, חדורת מטרה, אבל לא מלאה בחשיבות עצמית – בסוף תשמש אותי גם בניסיון להתאים את החדשות מהטלוויזיה למי שיצרכו אותן עכשיו, בעוד עשור ובעוד 20 שנה".