עם כ־12 אלף עובדים ונתח של יותר מ־5% מהייצוא השנתי, נחשבת Intel למעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי. היא מפעילה שלושה מרכזי פיתוח בחיפה, בירושלים ובפתח תקווה, מפעל ייצור מתקדם בקריית־גת ומפעל נוסף, בו צפויה החברה הגלובלית להשקיע כ־25 מיליארד דולר, במה שנחשב לסכום ההשקעה הגדול ביותר שביצעה חברה בתולדות המשק.
מתחילת השנה משמשת קרין אייבשיץ סגל, יחד עם דניאל בן עטר, כמנכ"לית משותפת של אינטל ישראל. המינוי הזה הציב תחתיה כ־7,700 עובדים ממרכזי הפיתוח, ובנוסף היא מנהלת ארגון של 3,000 עובדים שאחראי על הוולידציה של מוצרי אינטל.
"המטרה שלי ושל דניאל היא להביא לחיבור אופטימלי בין תחומי הפיתוח והייצור", היא מסבירה לפורבס ישראל. "במסגרת חלוקת האחריות, אני אחראית על כל מרכזי הפיתוח שפועלים בארץ, ואלה אמונים על פיתוח מוצרים בתחומי המחשוב, תקשורת, בינה מלאכותית וסייבר. דניאל אחראי על מרכזי הייצור של המוצרים המתקדמים ביותר של אינטל".
"מברכים על תחרות"
אך למרות גודלה של החברה ותרומתה לכלכלה הישראלית, לא הכל ורוד בישיבות ההנהלה, ונראה שעל כתפיהם של קברניטי אינטל מונחים אתגרים לא קלים. השנה האחרונה החלה בירידות שוויה של מניית החברה. בחודשים האחרונים אינטל אף הודיעה על קיצוצים בשכר (ואז חזרה בה) ובשוק המעבדים המיועדים למנועי בינה מלאכותית מתקיימת תחרות רותחת.
אייבשיץ סגל: "אנחנו מתיישרים סביב אסטרטגיה ברורה שמטרתה להשיב לנו את ההובלה המלאה בתחום המוליכים למחצה ולהניע צמיחה ארוכת טווח, שהמפתח שלה הוא קידום הטכנולוגיות שלנו וכן קידום חדשנות בתחומים כמו מרכזי נתונים, בינה מלאכותית ורשתות והרחבת תחום הייצור.
"אין ספק שאנחנו מתמודדים עם תחרות קשה, אבל מברכים עליה. היא הופכת אותנו לטובים יותר. למרות האתגרים בתעשייה, נקטנו צעדים חכמים להפחתת עלויות תוך המשך השקעה בתחומים אסטרטגיים ושמירה על העובדים, שהם הנכס החשוב ביותר שלנו.
"תוצאות הרבעון האחרון כבר משקפות את השפעת מאמצי ההתייעלות שלנו, ואנחנו צופים המשך בכיוון הזה. אני סבורה שלמרות הזמנים המאתגרים, אינטל ישראל היא מנוע צמיחה של החברה. המהנדסים והמהנדסות המוכשרים והיצירתיים שלנו כאן הם שיחזירו אותנו להובלה טכנולוגית מתוך חדשנות ומצוינות".
Nvidia מספקת מעבדים למנועי AI חזקים, AMD גם לוטשת עיניים לכיוונים האלה. איך מתכוונת אינטל להתמודד עם התחרות הזאת?
"לאחרונה תוצאות בדיקה של ביצועי בינה מלאכותית הראו שהמעבדים שלנו – Gaudi2 שפיתחנו בישראל, ו־Xeon Scalable לשרתים מהדור הרביעי – מספקים חלופה טובה ויעילה למעבדי אנבידיה, הן בביצועים והן במחיר. בנוסף, הביקוש הגדל למוצרים ושירותים של בינה מלאכותית מאפשר לנו להרחיב את מכירות מאיצי ה־AI שלנו – Gaudi2, והמעבדים הגרפיים מסדרת Max Series.
"במהלך 2023 חשפה אינטל פרטים אודות מעבד חדש – שממוקד אך ורק ב־AI, אשר ישתלב בשבבי Meteor Lake החדשים של החברה. היום רוב מעמסת החישוב אינה מתבצעת במחשב המקומי של המשתמש אלא בשרת מרוחק. גישה זו לא תתאים ליישומים רבים, ביניהם תרגום בזמן אמת, יצירה של סביבות משחק וכלים אחרים. עבור כל אלו, יידרש כוח חישוב משמעותי במחשב המקומי של המשתמש, ולכן יש צורך באותו שבב שממוקד אך ורק ב־AI.
"אינטל היא החברה היחידה שיש לה את מלוא יכולות החומרה והתוכנה לתמוך במפתחים על ידי מה שאנחנו מכנים 'דמוקרטיזציה של AI'. כלומר היכולת להפוך בינה מלאכותית לנגישה וקלה יותר לאימוץ עבור התמודדות עם מגוון רחב של עומסי עבודה, מהמחשב האישי של המשתמש הפרטי, ועד לרשת ולענן.
"אנחנו מאמינים שנוכל להגיע עד השנה הבאה להכנסות של מיליארד דולר בתחום. אנחנו משקיעים רבות במחקר ופיתוח של מוצרים שיתנו מענה טוב לעידן ה־AI, ומאמינים ביכולת שלנו לתפוס נתח שוק משמעותי בהמשך".
כל הדרך למנכ"לות
אייבשיץ סגל גדלה בחיפה, בת להורים שעסקו ברפואה. היא נמשכה יותר למתמטיקה ומדעים, ואף הצטיינה בתחום. "כבר בתיכון ידעתי שאני רוצה ללמוד מקצוע טכנולוגי־הנדסי שקשור לתחומים אלה", היא אומרת. "כשהגיע הזמן לבחור את תחום הלימודים באקדמיה, בחרתי במדעי המחשב בטכניון. התחושה הזאת, היכולת ליצור דברים באמצעות תכנות זה פשוט נפלא. זו שפה וכלי ביטוי שצריך ללמוד כמו שלומדים אנגלית, כבר בבית הספר היסודי".
לאינטל הגיעה כסטודנטית תוך כדי לימודי התואר הראשון, שימשה בתחילה כמהנדסת תוכנה והתמקדה בפיתוח מוצרים וטכנולוגיות לבדיקת איכות וביצועים. עם השנים והניסיון, המשיכה להתקדם בחברה תוך מילוי תפקידים בכירים יותר בפיתוח, ניהול והובלת פרויקטים טכנולוגיים משמעותיים.
"מעולם לא שאפתי באופן מודע להגיע לתפקיד הבכיר ביותר, אלא התמקדתי במצוינות מקצועית וטכנולוגית. עם זאת, ככל שצברתי ניסיון ניהולי והוכחתי את עצמי, קודמתי לתפקידים בכירים יותר", אומרת אייבשיץ סגל.
את שילוב הנשים בתפקידי הניהול רואים באינטל כיעד אסטרטגי וכמחויבות ארוכת טווח. "יש לנו קהילה פעילה של עובדות טכנולוגיות, קורסי הכשרה בניהול, ותוכניות מנטורינג ייעודיות לנשים. אנחנו כבר רואים את הפירות – שיעור הנשים בתפקידי ניהול באינטל ישראל גבוה בהרבה מהממוצע בענף. אבל יש עוד הרבה עבודה לעשות. עלינו להמשיך ולעודד יותר נשים ונערות לבחור במקצועות מדעיים וטכנולוגיים, ולתמוך בהן לאורך הקריירה. זו משימה משותפת של חברות הייטק, מערכת החינוך, האקדמיה והממשלה – וחיונית לצמיחה העתידית של המשק הישראלי.
"נכון להיום מאות רבות של נשים מחזיקות בתפקידי ניהול משמעותיים באינטל ישראל. ברמה הגלובלית, אינטל לא מפרסמת נתונים ספציפיים על שיעור הנשים בהנהלה הבכירה. אבל חשוב לציין שרבות מהקבוצות העסקיות המשמעותיות באינטל מנוהלות על ידי נשים. כך למשל שלומית וייס, מנהלת את ארגון ההנדסה העולמי; סנדרה ריברה, מנהלת את ארגון הענן והבינה המלאכותית; מישל ג'ונסטון הולת'אוס, מנהלת את ארגון המחשוב הגלובלי; ואן קלהאר, מנהלת בכירה בארגון הייצור העולמי. על פי נתוני הדיווח האחרון, בסוף 2021 נשים היוו 23.1% מכלל העובדים הגלובליים של אינטל".
מה תציעי לצעירה שמתלבטת מה ללמוד והיכן לעבוד?
"קודם כל, אני ממליצה לכל צעיר וצעירה ללכת אחרי התחומים שמעניינים אותם ומדברים אל הלב והכישרונות שלהם. הטכנולוגיה מציעה היום מגוון רחב של אפשרויות מרתקות. אם הנדסה, מדעים מדויקים או מקצועות טכנולוגיים אחרים מעניינים את הצעירה – אני ממליצה בחום לבחור במסלול הקריירה הזה. תעשיית ההייטק מציעה קריירות מאתגרות ומתגמלות. באינטל אנחנו מעודדים נשים לבחור בתחומים אלה ותומכים בהן לאורך הדרך.
"הכי חשוב למצוא את האיזון בין הכישרונות והתחומים שמעניינים אותך. עם כישורים ומצוינות הדלתות פתוחות לנשים ולגברים, ומאפשרות להצליח ולממש את הפוטנציאל שלהם בהייטק".