אירועי 7 באוקטובר תפסו את ליזי גולדמן – Principal בקרן ההון סיכון סמסונג נקסט (Samsung Next) בת"א – בבית הוריה בניו־יורק. המשפחה צפתה בחדשות וביקשה שתישאר, אבל לליזי, לוחמת בכיפת ברזל, היה ברור שהיא חוזרת לארץ. "אחרי שהצלחתי למצוא טיסה, לקחתי את אחותי ומצאנו את עצמנו רצות בין חנויות נשק וציוד צבאי בניו יורק וקונות וסטים קרמיים", היא מספרת. "באותו הלילה כבר הייתי על המטוס עם מזוודה מלאה באפודים ופנסים שהעברתי לחברים בשטח".
עשור קודם לכן, כשהיתה בת 20, החליטה ליזי לעלות לבדה לישראל ולהתגייס כלוחמת, ובהמשך כמפקדת, בכיפת ברזל. לאחר השירות חזרה לארה"ב היישר לוול סטריט, למורגן סטנלי ולגולדמן זקס. כשהחליטה לעבור מהבנקים אל הון הסיכון, העדיפה לעשות זאת בישראל.
"שלוש פעמים הצבתי בפני עצמי אתגרים קשים במיוחד", היא מתארת. "בפעם הראשונה – כשהחלטתי לעלות לבד ולהתגייס, ידעתי שאני שואפת להיות מפקדת אבל הבנתי שהסיכויים שלי להיות מפקדת בלי לדעת עברית, נמוכים מאוד. הקדשתי שמונה חודשים תוך כדי השירות ללימודי עברית ושיפור הכושר שלי. הצלחתי להגיע לקורס מפקדים וסיימתי אותו מצטיינת.
"כשחזרתי לארה"ב פספסתי את חלון ההזדמנויות שבו רוב החברים שלי ללימודים יצאו להתמחות בוול סטריט. זה נראה כמעט בלתי אפשרי למצוא משרה בוול סטריט, אבל לא מעט בזכות הנחישות ופתרון הבעיות שאימצתי מהתרבות הישראלית, מצאתי דרך פנימה.
"כשהחלטתי לעבור לתחום ההון סיכון ולחזור לארץ מצאתי את עצמי שוב מחוץ למסלול המקובל. לא הכרתי כאן חברים מ־8200 או מהלימודים, והייתי צריכה לפלס שוב את דרכי בעולם שבנוי מאוד על קשרים חברתיים".
היום מובילה ליזי את ההשקעה בתחום הבריאות הדיגיטלית, פינטק ורובוטיקה בקרן. בין הסטארט־אפים, בהם השקיעה ניתן למצוא את Better Health, Nest, OneStep ועוד. בשנה האחרונה ליזי עובדת עם בכירים בתחום הבריאות הדיגיטלית בסמסונג כדי לעצב את האסטרטגיה העולמית בתחום. סמסונג משקיעה בתחום הבריאות הדיגיטלית כדי לחבר את מיליארדי המשתמשים במוצרי החברה לשירותי בריאות.
ליזי הצליחה לסגור שתי השקעות של סמסונג בחברות ישראליות חדשות במהלך החודש הראשון למלחמה. "אני בוחרת בכל יום באופן אקטיבי להיות חלק מישראל", היא אומרת. "בין אם זה אומר להיות מגוייסת, מתנדבת או פשוט להמשיך בעבודה. אין לנו אפשרות לעצור את הכלכלה כדי להלחם – אנחנו חייבים לעשות גם וגם".