מניית ענקית הקמעונאות וולמארט הגיעה השבוע לשיא כל הזמנים – והפכה את אליס וולטון, בתו היחידה של מייסד החברה סם וולטון (שמת ב-1992) לאישה העשירה בעולם, לראשונה מאז מאי 2022. עם הון מוערך של כ-89.1 מיליארד דולר, עקפה וולטון, בת ה-74, את יורשת לוריאל, פרנסואז בטנקור מאיירס, שהונה מוערך בכ-88.4 מיליארד דולר.
למהפך אחראית כאמור מניית וולמארט, שזינקה מתחילת השנה ב-47%, לעומת ירידה של 13% במניית לוריאל באותה התקופה. וולטון מדורגת כעת במקום ה-18 ברשימת עשירי העולם, מקום אחד מתחת לאחיה רוב וולטון.
למרות מכירת מניות וולמארט בשווי של יותר מ-22 מיליארד דולר בעשור האחרון, ותרומה של מניות בשווי של יותר מ-11 מיליארד דולר – יורשיו של סם וולטון עדיין מחזיקים בכמעט 46% מהחברה שאביהם ייסד, הודות לרכישות חוזרות של מניות, שמנעו את דילול אחזקות המשפחה. פורבס מעריך כי שלושה רבעים ממניות המשפחה מחולקים באופן שווה בין אליס וולטון ואחיה ג'ים ורוב, ששווים 95.9 מיליארד דולר ו-94.2 מיליארד דולר בהתאמה. רוב השאר שייך ליורשיו של אחיהם ג'ון וולטון (שמת ב-2005): אלמנתו כריסטי וולטון ובנו לוקאס וולטון, ששווים 16.4 מיליארד דולר ו-33.9 מיליארד דולר, בהתאמה.
אליס וולטון עבדה בצעירותה לזמן קצר בוולמארט, כקניינית של בגדי ילדים, לאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטת טריניטי בטקסס ב-1971. מאוחר יותר החלה להתמקד באוצרות אמנות, ובהמשך כיהנה כיו"ר מוזיאון האמנות האמריקאית Crystal Bridges של המשפחה בעיר הולדתם בנטונוויל, ארקנסו. היא כיהנה בתפקיד כעשור, עד שב-2021 העבירה את המושכות לאוליביה וולטון, אשתו של אחיינה טום וולטון.
וולטון הגבירה בעשור האחרון את הפעילות הפילנתרופית שלה, והזרימה יותר מ-5.7 מיליארד דולר לחמש קרנות צדקה משפחתיות, שיחד חילקו עד כה יותר מ-1.1 מיליארד דולר מכספיה, כולל יותר מ-377 מיליון דולר שקרן Art Bridges שלה הוציאה על רכישה והשאלה של יצירות אמנות אמריקאיות ליותר מ-230 מוזיאונים ברחבי המדינה. בית הספר חדש לרפואה על שמה ובמימונה אמור לפתוח את שעריו בבנטונוויל בשנה הבאה.
"בשנים האחרונות ייסדתי ארגונים חדשים המתמקדים באמנויות, בבריאות וברווחה", אמרה וולטון בהודעה לעיתונות כשהכריזה על פרישתה מתפקיד יו"ר Crystal Bridges ב-2021. "עכשיו אני רוצה להתמקד עוד יותר בתפקידי בקרנות הפילנתרופיות הללו."